Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ - ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»


Πλήθος πιστών έχει συρρεύσει από το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί που κατέφτασε από το Άγιον Όρος

Η Αθήνα υποδέχθηκε την ιερή εικόνα «Αξιον Εστί» που φυλάσσεται στο Άγιο Όρος και ήδη από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών έχει συρρεύσει στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Η εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί» κατέφθασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών  από το Άγιο Όρος και είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τις γυναίκες πιστές, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο Άγιον Όρος όπου και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, ως το σημαντικότερο κειμήλιο της μοναστικής  κοινότητας.

Το Αξιον Εστί θα βρίσκεται στην Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου 2023, όπου και θα  μπορούν να προσέρχονται έως τότε οι ενδιαφερόμενοι πιστοί για να την προσκυνήσουν.

Η εικόνα συνοδεύτηκε από το Άγιον Όρος στην Μητρόπολη Αθηνών από την ηγεσία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Λαμπρή η τελετή υποδοχής

Λαμπρή ήταν η τελετή υποδοχής της στην πλατεία Μητροπόλεως προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Στη συνέχεια παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Μακαριωτάτου.

Είναι η 8η φορά που η εικόνα εξέρχεται από το Άγιο Όρος και ήταν πάγιο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να έρθει στην Αθήνα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας.

Η εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί»,  εξέρχεται του Αγίου Όρους μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από νωρίς το πρωί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και εισέρχονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό σε group των 30 ατόμων. 


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ