ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ


Τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη ζητούν κάτοικοι της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και εναπόθεση των απορριμμάτων αλλά και την πρόσβαση από την Εθνική Οδό Τσακώνας-Καλού Νερού στον συνδετήριο δρόμο προς τη μονάδα. Η αίτηση της προσωρινής διαταγής θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Οι αιτούντες έχουν αιτηθεί εγγράφως από τη Δήμαρχο Οιχαλίας, Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, να ασκήσει παρέμβαση υπέρ τους. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας έχει πάρει αρνητική απόφαση για την εγκατάσταση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Οι αιτούντες ζητούν από τη Δήμαρχο “να προασπίσετε τα συμφέροντα της περιοχής μας και να εμποδίσετε τον κίνδυνο καταστροφής του περιβάλλοντος από τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας χωρίς τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις, άδειες και ελέγχους” καθώς και “να εμποδίσετε τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων στο σημείο που έχει κατασκευαστεί η είσοδος με την εγκατάσταση και η επικοινωνία με την Εθνική Οδό Τσακώνας-Κυπαρισσίας χωρίς την απαραίτητη κυκλοφοριακή σύνδεση και την κατασκευή κόμβου όπως προβλέπεται εκ του Νόμου για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις αλλά επίσης προβλέπεται και στη Μ.Π.Ε. (Μελέτη περιβαλλοντικών όρων)”.

 
                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ