ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


O  21χρονος Ούρος Μπλάζιτς κατηγορείται ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους με πυροβόλο όπλο σε ένα χωριό και μετά άλλους τρεις σε ένα άλλο κοντά στο Μλαντένοβατς.

Στο εξοχικό του δολοφόνου βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών ενώ στο σημείο παραμένουν στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, με την έρευνα στο εξοχικό να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην επιχείρηση σύλληψης του 21χρονου συμμετείχαν περισσότεροι από 600 αστυνομικοί από το εγκληματολογικό, την αντιτρομοκρατική, τη χωροφυλακή, την ασφάλεια και το ανακριτικό.

Στη μπλούζα που φορούσε ο 21χρονος μακελάρης όταν συνελήφθη από τις Αρχές αναγραφόταν η φράση «Generation 88 on tour», με τον αριθμό 88 να αποτελεί ένα από τα κατ’ εξοχήν σύμβολα των ναζιστών καθώς παραπέμπει στο Heil Hitler, αφού το «H» είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου.

Ο Βούτσιτς προτείνει «σχεδόν πλήρη αφοπλισμό» στη χώρα μετά τα δύο μακελειά

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε δέσμη αυστηρών μέτρων για τη βελτίωση του ελέγχου των όπλων και την ενίσχυση της ασφάλειας στα σχολεία της βαλκανικής χώρας μετά τα δύο μακελειά αυτήν την εβδομάδα που στοίχισαν τη ζωή σε συνολικά 17 ανθρώπους, οι 8 από τους οποίους ήταν μαθητές.

«Θα προχωρήσουμε σε έναν σχεδόν πλήρη αφοπλισμό στη Σερβία», σημείωσε ο Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και μεταδόθηκε απευθείας μερικές ώρες μετά το δεύτερο μακελειό σε διάστημα δύο ημερών στη χώρα, στο οποίο νεαρός άνδρας σκότωσε οχτώ ανθρώπους σε τρία χωριά κοντά στο Βελιγράδι.

Ο Σέρβος πρόεδρος πρότεινε μορατόριουμ στις άδειες οπλοφορίας ανεξαρτήτως τύπου όπλου, έναν «σχεδόν πλήρη αφοπλισμό» στη Σερβία, με αναθεώρηση των αδειών κατοχής ελαφρών όπλων, πέραν των κυνηγετικών, και πιο συχνούς ιατρικούς και ψυχολογικούς ελέγχους των κατόχων όπλων, που θα έχει στόχο τη μείωση του αριθμού τους από περίπου 400.000 «σε όχι πάνω από 30.000 ως 40.000». Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προσλάβει 1.200 επιπλέον αστυνομικούς για να βελτιωθεί η ασφάλεια στα σχολεία της χώρας.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ