ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ «ΜΙΜΗΣΙΣ ΠΡΑΞΕΩΣ


O Δήμος Οινουσσών συνεπής στην αποστολή του, την ανάδειξη του μικρού ακριτικού νησιού σε αειφόρο κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με το θέατρο NOŪS creative space, διοργανώνει το 2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ με θέμα: «Επίδραση της συλλογικότητας και της ομάδας στην τέχνη, την ζωή και τον άνθρωπο» από 22 έως 30 Ιουλίου 2023. Το Συμπόσιο θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Στο εγχείρημα αυτό θα δοκιμάσουμε να προσεγγίσουμε το αρχαίο δράμα  διαπολιτισμικά,  θα αναζητήσουμε τις ρίζες του στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής αλλά και στην ανάγκη του ανθρώπου να συνυπάρξει ειρηνικά, να εκφραστεί και να ερμηνεύσει τον κόσμο γύρω του όχι ως μονάδα αλλά ως ομάδα. Αγκυροβόλιο μας σε αυτό το ταξίδι ο ναυτότοπος των Οινουσσών και φωτεινός φανός και οδηγός μας το αρχαίο δράμα.

 

Τα εργαστήρια του Συμποσίου θα είναι καθημερινά πρωί και απόγευμα. Το κάθε εργαστήριο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενισχύσει και να προκαλέσει την ευαίσθητη και φαντασιακή δημιουργία των ομάδων που θα δημιουργηθούν και να καλλιεργήσει τη δυνατότητα για μία πολυσχιδή εκπαίδευση.

 

Την τελευταία μέρα του συμποσίου θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση παράσταση, σε μορφή open class, ανοιχτή για όλους του κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

 

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

 

Κόστος συμμετοχής: 290ευρώ

Περιλαμβάνει: Τα σεμινάρια, Μεταφορικά μετ’ επιστροφής από Πειραιά- Οινούσσες, Διαμονή και Διατροφή (Πρωινό και Μεσημεριανό).

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 22 Ιουλίου με 30 Ιουλίου 2023

Άφιξη : 22 Ιουλίου 2023

Απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά: 22 Ιουλίου 2023, 10:10π.μ

Αναχώρηση από τις Οινούσσες: 30 Ιουλίου 2023

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Κυριακή: 18 Ιουνίου 2023

 

Ποιος μπορεί να συμμετέχει:

Όσοι έχουν ενδιαφέρον και αγάπη για τις τέχνες είναι ευπρόσδεκτοι – μπορεί να είναι ηθοποιοί, εικαστικοί, ή/και καλλιτέχνες από τον χώρο της περφόρμανς, θεατρολόγοι που θέλουν να πειραματιστούν στην θεατρική πράξη καθώς και φοιτητές. Μια ομάδα 30 συμμετεχόντων θα επιλεγεί να συμμετάσχει στο συμπόσιο. Η επιλογή θα γίνει από την συντονιστική ομάδα.

Εάν γνωρίζετε κάποιο μουσικό όργανό παρακαλούμε να το αναφέρετε στην αίτησή σας.

Είναι πολύ σημαντικό οι συμμετέχοντες να είναι πρόθυμοι να παίξουν και να πειραματιστούν με κείμενα, τραγούδια και άλλα και να ανταπεξέλθουν σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα σεμιναρίων με συνέπεια και εργατικότητα. Σας παροτρύνουμε να έχετε μαζί σας άνετα ρούχα, καπέλο, και αντηλιακή προστασία.

 

Οι εισηγητές:


#seminar Άρης Μπινιάρης, σκηνοθέτης- ηθοποιός

Το εργαστήριο αποτελεί μια γόνιμη και δημιουργική μορφή συνάντησης με αφορμή το τραγούδι και κείμενα της αρχαίας τραγωδίας. Μία μορφή συνάντησης κατά τη διάρκεια της οποίας μπορείς να πάρεις μέρος στο τραγούδισμα και να γνωρίσεις βιωματικά τη φύση της χορικής λειτουργίας σε ομαδικό επίπεδο. Μέσα από την σωματική προσέγγιση τόσο του τραγουδιού όσο και των κειμένων, θα εμβαθύνουμε στην σύνδεση φωνής και σώματος και θα αναζητήσουμε τους εσωτερικούς παλμούς που αναδύονται και μεταστοιχειώνονται σε εξωτερικό ρυθμό. Μέσα από την ροή της κίνησης και της αναπνοής, θα αφυπνίσουμε την συγκέντρωση και την εγρήγορση έτσι ώστε να καλλιεργήσουμε τον συντονισμό της ομάδας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σταδιακά μια αμοιβαία αίσθηση του «αφουγκράζομαι/ ανταποκρίνομαι», έτσι ώστε τα τραγούδια, τα κείμενα, οι ρυθμοί και οι μελωδίες να ηχούν αναμεταξύ και γύρω από τα σώματα.

 

#seminar Αναστασία Κουμίδου, ηθοποιός- σκηνοθέτης

Το Σώμα Μιλάει. Η τέχνη μου και η διδασκαλία μου είναι αφοσιωμένες στην αφύπνιση, στην ευφυΐα της γλώσσας του σώματος, στην μουσικότητα του, στην γεωγραφία και στην ενέργειά του.

Το μυαλό, αυτός ο άγνωστος με οδηγεί, με μία πιστή πρoσήλωση, στην συνεχή υπενθύμιση ότι το σώμα και η γνωριμία με τους κώδικές του είναι ο πιο συναρπαστικός δρόμος δημιουργίας.

Μελετάμε το γλωσσικό κώδικα (Body Language) μέσα από την μέθοδο Laban για να αντιληφθούμε έναν άλλο κόσμο που πολλές φορές μένει στην αφάνεια ή παραμελείτε.

Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό μας πρώτο υλικό για να εξερευνήσουμε και να αποτυπώσουμε τον κόσμο μέσα από το δέρμα μας, τα μάτια μας, τους μύες μας, τα κόκαλά μας, τα κύτταρα μας.

Το χάρισμα της ασίγαστης περιέργειας είναι ο οδηγός για να μάθουμε καινούργια πράγματα.

Η σωματική γλώσσα είναι μία πρόσκληση για να βιώσουμε και να δημιουργήσουμε την “μίμηση πράξεως” των τραγικών χαρακτήρων με όλες μας τις αισθήσεις και σε απόλυτη ροή με τον περιβάλλοντα χώρο

 

#seminar Θάνος Τοκάκης, ηθοποιός- σκηνοθέτης

Πολιτική ωδή στους γυναικείους χαρακτήρες του αρχαίου δράματος. Μια υποκριτική εξερεύνηση της πολιτικής προέκτασης στα κείμενα της αρχαίας τραγωδίας, πώς αυτή αποτυπώνεται μέσα από τους γυναικείους ρόλους, με ποιον τρόπο συνδέεται με τη σύγχρονη γυναικεία ενδυνάμωση και κατά πόσο είναι εφικτό να αποδοθεί στις μέρες μας σαν σκηνική δράση από ανθρώπους όλων των έμφυλων ταυτοτήτων.

 

#seminar Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, ηθοποιός- διδάκτορας του τμήματος  Θεατρικών Σπουδών

Ο τραγικός ρόλος από την δραματουργία στη σκηνική. Χρησιμοποιώντας ως όχημα τον ρόλο της Κλυταιμνήστρα θα δούμε τις διαστάσεις και τα αρχετυπικά χαρακτηριστικά ενός τραγικού προσώπου, τη διαχείρισή του από τους τρεις τραγικούς (Ορέστεια Αισχύλου, Ηλέκτρα Σοφοκλή, Ηλέκτρα Ευριπίδη), την πορεία του μέσα στο χρόνο και την παρουσία του στη σύγχρονη παγκόσμια και ελληνική δραματουργία (Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Οι μύγες του Ζ. Π. Σαρτρ, Γράμμα στον Ορέστη- Ο δείπνος του Ιάκωβου Καμπανέλλη) καθώς και στη σύγχρονη παγκόσμια και ελληνική θεατρική σκηνή.

 

#seminar Βαγγέλης Ευαγγελίου, ποιητής-φωτογράφος

Με αφορά η σύνθεση των πραγμάτων. Όταν τα ετερόκλητα στοιχεία συντίθενται σε έναν κοινό κανόνα. Η λέξη ΔΙΠΤΥΧΟ θα είναι μαζί μας όλες τις ημέρες με διάφορους τρόπους.

Στο εργαστήρι, θα μιμηθούμε την πραγματικότητα με μία ποιητική αντιγραφή. Θα συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνουμε ο ΧΟΡΟΣ. Η διαδρομή μας θα έχει κυρίως, την ποίηση και τη φωτογραφία ως εργαλεία, για να καταλήξουμε σε μία αυτοβιογραφική ενορχήστρωση.

Τέλος, θα δημιουργήσουμε μία "φανταστική" παράσταση με στόχο να αφήσουμε ρωγμές-κενά εντός της, ώστε να χωρέσει ο θεατής και να μπορέσει να μιμηθεί με τη σειρά του, εμάς.

Σημείο συνάντησης: στο φως.

 

Συντονιστική ομάδα:

για τον Δήμο Οινουσσών: Ευγενία Χαλκιά

για το θέατρο NOŪS creative space: Βασίλης Τριανταφύλλου, Στέισυ Λεονδή.

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( angienomikou@gmail.com)

 

Διοργάνωση:

Δήμος Οινουσσών

θέατρο  NOŪS creative space

Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Διαδικασία Συμμετοχής:

H αίτηση συμμετοχής αποστέλλεται με email oinoussesymposium@gmail.com

 

Στο θέμα να αναγράφεται:

Αίτηση συμμετοχής στο 2ο Συμπόσιο Τεχνών - Ονοματεπώνυμο.

Στο σώμα του κείμενου του email σας, σας καλούμε να απαντήσετε σε μια

παράγραφο 200-400 λέξεις «γιατί σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε στο συμπόσιο;».

Επισυναπτόμενο να βρίσκεται το σύντομο βιογραφικό σας.

Παρακαλούμε να υπογράφετε το email της αίτησης συμμετοχής σας με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Καταληκτική ημερομηνία: Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023

Περισσότερες πληροφορίες στο 6938083662

oinoussesymposium@gmail.com.
Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO