ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ


Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες. Όχι μόνο λόγω παρελθόντος με τον πατέρα Μητσοτάκη αλλά και γιατί αφενός ποτέ δεν είχαν την καλύτερη χημεία και αφετέρου γιατί εκφράζουν διαφορετικές απόψεις εντός της ΝΔ. Ο λόγος για τον Κυρ. Μητσοτάκη και τον Α. Σαμαρά. Μέχρι τώρα ο απερχόμενος ανεχόταν τον πρώην πρωθυπουργό. Ωστόσο, φαίνεται ότι μετά την μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, αυτό θα σταματήσει, ή έστω θα μετριαστεί.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι ενδεικτικό αυτό που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, εφτά ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες, στην Πελοπόννησο, έδρα του Α. Σαμαρά. Μετά την άσκηση του εκλογικού του καθήκοντος στην Καλαμάτα, όπου εκλέγεται ο πρώην πρωθυπουργός ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ανακοίνωσε αιφνιδίως ότι θα είναι υποψήφιος εκ νέου, προκαλώντας έκπληξη σε όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει στην περιοχή.

Ο «εκβιασμός» Σαμαρά

Κι αυτό γιατί, όπως είχε γράψει η «Δ» για την υποψηφιότητα του κ. Νίκα είχε θέσει βέτο ο Α. Σαμαράς, ο οποίος επιχειρούσε να επιβάλει τον δικό του υποψήφιο κόντρα στον νυν «γαλάζιο» περιφερειάρχη, τον βουλευτή Αρκαδίας Κ. Βλάσση, ο οποίο επανεξελέγη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Όπως έγραφε στις 7 Μαΐου η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» στην Πελοπόννησο γίνεται λόγος για πολιτικό εκβιασμό του πρώην στον νυν πρωθυπουργό, στη λογική «θα στηρίξεις Βλάσση για να σε στηρίξω στις εθνικές», με αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να μη δίνει ξεκάθαρη απάντηση στον νυν περιφερειάρχη αν η Ν.Δ. θα τον στηρίξει εκ νέου! Μάλιστα, λόγω αυτού, ο Π. Νίκας, αν και μόλις πέντε μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά και είναι άγνωστο αν και πότε θα το κάνει».

Τελικώς το έκανε στις 12 το μεσημέρι της 21ης Μαΐου, όταν στο Μαξίμου είχαν τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll  στα χέρια τους, που έδειχναν ότι η ΝΔ είχε διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν πολιτικά κυρίαρχος και άρα δεν είχε ανάγκη «τον όποιο Σαμαρά». Τότε ήταν που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Δ», υπήρξε επικοινωνία Μαξίμου -Νίκα, δίνοντας του το «πράσινο» φως να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Ήταν το πρώτο «χτύπημα» του Κυρ. Μητσοτάκη στον Αντ. Σαμαρά. Κανείς δεν γνωρίζει αν θα ακολουθήσουν και άλλα.

 


                Πηγή – πληροφορίες: ΕΦΗΓΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ