ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ – ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής, σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη του δήμου Οιχαλίας.

Απίστευτες καταγγελίες κατέθεσαν στη δικαιοσύνη κάτοικοι της περιοχή της Καλλιρρόης, σχετικά με τη λειτουργία του σκουπιδοεργοστασίου της ΤΕΡΝΑ.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσαν οι δικηγόροι των κατοίκων την Παρασκευή (2/6), η μονάδα τις προηγούμενες μέρες πλημμύρισε (!), με αποτέλεσμα υπολείμματα των απορριμμάτων να διαφεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Επιπλέον οι δικηγόροι των κατοίκων της Καλλιρρόης, οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, υποστηρίζουν ότι τα απορριμματοφόρα δεν εισέρχονται από την είσοδο που γίνεται έλεγχος για ραδιενεργά απορρίμματα, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος.

Πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες, που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δικαιοσύνης, καθώς ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Δήλωση Νίκου Κουτουμάνου

Δήλωση για το συγκεκριμένο θέμα έκανε ο βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής.

Αναλυτικά ο κ. Κουτουμάνος δήλωσε:

Είναι δίκαιος ο πολύχρονος αγώνας των κατοίκων της Καλλιρρόης και των χωριών του Δήμου Οιχαλίας.

Το πολυδιαφημισμένο έργο του σκουπιδοεργοστασίου που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές ανεξαρτήτου χρώματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), έχει βαθύτατες επιπτώσεις τόσο στη ζωή των κατοίκων των χωριών αλλά και όλου του λαού της Μεσσηνίας.

Η ιδιωτικοποίηση και η επιχειρηματική δράση στα σκουπίδια είναι σε βάρος της τσέπης των λαϊκών νοικοκυριών που θα πληρώσουν πολλαπλάσια δημοτικά τέλη για να έχει εγγυημένη κερδοφορία η συγκεκριμένα εταιρία. Είναι επικίνδυνη και για την ίδια την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι ο εργοστασιάρχης έχει προτεραιότητα την κερδοφορία της επιχείρησης του και όχι την προστασία του περιβάλλοντος. Η ζωή έχει αποδείξει ότι κέρδη και περιβάλλον δε πάνε μαζί, όπως επίσης τα κέρδη δεν συμβαδίζουν με τις ζωές των πολλών, όπως αποδείχτηκε στα Τέμπη, στις φωτιές, στις πλημμύρες, στα εργατικά ατυχήματα κλπ.

Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που είδαμε στην πρόσφατη νεροποντή, όπου οι δεματοποιημένες μπάλες σκουπιδιών επέπλεαν – “κολυμπούσαν” μέσα στο χώρο του εργοστασίου.

Πέρα από την εγγυημένη κερδοφορία των διοδίων, των ξενοδόχων, των μεγάλων επιχειρηματιών συνολικά τώρα έρχεται να προστεθεί και η εγγυημένη κερδοφορία των “σκουπιδό – επιχειρηματιών” που θα πληρώνεται από τη τσέπη του λαού.

Η μόνη λύση για το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι η υλοποίηση των έργων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης των αποβλήτων να γίνεται από κρατικό φορέα. Χωρίς κριτήριο να είναι η κερδοφορία, οι λογικές κόστους – οφέλους αλλά οι λαϊκές ανάγκες. Ενάντια στις ΣΔΙΤ, τις συμβάσεις παραχώρησης και κάθε είδους ιδιωτικοποίηση.

 

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://messiniapress.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ