ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΙΓΚΑΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

 

Στη Βουλή όπως όλα δείχνουν μπαίνει το κόμμα Σπαρτιάτες με πρόεδρο και ιδρυτή τον Βασίλη Στίγκα.  Ποιός είναι όμως ο άνθρωπος που “κέρδισε” την ψήφο των Ελλήνων;

Ο Βασίλης Στίγκας γεννήθηκε στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια τα πέρασε σε Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Ηλιούπολη.

Σπούδασε στην σχολή Μηχανικών αεροσκαφών και για 22 μήνες υπηρέτησε στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος.

Από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων.

Ο Βασίλης Στίγκας αναφέρει ότι ασχολείται παράλληλα με την δημοσιογραφία, το ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος.

Από τα νεανικά του χρόνια ήταν πολιτικοποιημένος και το 2017 δημιούργησε τον πολιτικό φορέα «Σπαρτιάτες».

Σύμφωνα με τον ίδιο ακολούθησε τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη και το 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έλαβε 752 ψήφους και ως υποψήφιος βουλευτής στη Βοιωτία έλαβε 35 ψήφους και ήταν τελευταίος στο ψηφοδέλτιο. Παράλληλα ήταν μέλος και της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης (ΕΛΑΣΙΝ).

Είναι παντρεμένος, και έχει αποκτήσει δύο κόρες και έναν γιο.


 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ