ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΟΥ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

                 Του, Βασίλειου Δημ. Γεωργιόπουλου

 

Αποχωρεί ο μέχρι πρότινος ιερέας της ιστορικής και παλαιάς ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας, πατέρας Αντώνιος Μανουσόπουλος, αφού όπως πληροφορηθήκαμε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας αποφάσισε την μετάθεσή του σε ενορία της πόλεως της Καλαματάς και συγκεκριμένα στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

 

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και υπό την σεπτή ποιμαντορία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομου τοποθέτησε ως νέο ιερέα και εφημέριο τον πατέρα Σπυρίδωνα Αδαμόπουλο από το Σιάμου Μεσσηνίας, που μέχρι πρότινος ιερουργούσε στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Καλαμάτας μετά την τοποθέτηση του νέου ιερέα, ο οποίος πλεον θα διακονεί και θα υπηρετεί την ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας, ώστε να συνεχίσει να πορεύεται «εν Χριστώ» στην ιστορία και στον χρόνο.

 

Την προσεχή Κυριακή 02 Ιουλίου 2023, ο Πατέρας Αντώνιος θα τελέσει για τελευταία φορά την Θεία Λειτουργία ως εφημέριος στον ιστορικό και παλαιό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας.


Βέβαια και μετά την αποχώρηση του ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να θεωρεί και είναι το δεύτερο σπίτι του η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας. Και θα είναι για πάντα ευσπρδόσεκτος στην ενορία μας και στα σπίτια μας αφού είναι ένα κομμάτι της  ιστορία μας και της ζωής μας.  

 

Η αποχώρηση του εφημέριου μιας ενορίας πάντοτε είναι μια στιγμή  έντονα φορτισμένη και αποτυπώνει μια θλίψη, αλλά, έτσι, είναι ο βίος του ανθρώπου στην επίγειά του ζωή με μια αρχή και ένα τέλος.

 

Όμως, αυτή την θλίψη που περιγράψαμε παραπάνω μεταλλάσσεται σε χαρά, διότι προσμένουμε με ιδιαίτερη χαρά και αναστάσιμο ενθουσιασμό την έλευση του νέου εφημέριου στην ενορία μας, του νέου ποιμένα μας. Βέβαια, από αυτή τη νέα έλευση έχουμε απαιτήσεις και προσδοκίες για να αλλάξουν όλα τα κακώς κείμενα και οι παραλείψεις, αλλά και να οργώσει το έδαφος, να φυτέψει τους νέους καρπούς και να δημιουργήσει τις νέες συνθήκες μιας νέας πορείας για την ενορία, αλλά γενικότερα ολόκληρη η τοπική κοινωνία μας, ώστε εν «ομονοία» και «εν Χριστώ» αγάπη να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας.

 

Αυτές οι στιγμές που βιώνουμε είναι ιδιαίτερες στιγμές, μεγάλης συγκίνησης και θα έλεγα κατ’ εξοχήν ιστορικές στιγμές, αλλά πάνω από όλα είναι στιγμές βιωματικές, που έχουν ως στόχο να μας δοθεί και να μας δημιουργηθεί ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον για την ενορία και για την τοπική μας κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά μας.

 

Θέλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και με εγκάρδια συναισθήματα να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα Αντώνιο και να του ευχηθούμε καλή πορεία στην ιερατική του ζωή να μας θυμάται και να μας μνημονεύει στην ιερά πρόθεση. Ιδιαίτερα δε στην οικογένειά του, να την χαίρεται και να έχει όλα τα καλά και τα ευλογημένα του Θεού και της Παναγίας μας.

 

Η ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας «Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας» θέλει ενθέρμως με ιδιαίτερη αγάπη και δημόσια να ευχαριστήσει τον Πατέρα Αντώνιο Μανουσόπουλο για το σημαντικό έργο του και τις σπουδαίες υπηρεσίες του, που κατέβαλε όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα, άοκνα διακόνησε και υπηρέτησε με ζήλο ως καλός αγρότης στην άμπελο του Κυρίου και ως καλός ποιμένας στην δοθείσα ποίμνη του Κυρίου, στο έργο, που του είχε ανατεθεί ως παρακαταθήκη στην παλαιά σεπτή και ιστορική ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας. Μάλιστα, πρέπει όλοι εμείς να γνωρίζουμε ότι το έργο του καθενός και ιδιαίτερα ενός ιερέα τιμάται και δοξάζεται, όχι μόνο στην επίγεια ζωή, αλλά και εις την βασιλεία των ουρανών εις το άνω θυσιαστήριο.

 

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η έλευση του νέου ιερέα Πατέρα Σπυρίδωνα Αδαμόπουλου είναι ιδιαίτερα σημαντική και ένα χαροποιό γεγονός. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι είναι γόνος ιερατικής οικογένειας, καθώς ο Πατέρας του είναι ο Οικονόμος Πατέρας Χρήστος Αδαμόπουλος και είναι εφημέριος στις ενορίες Σιάμου και Κατσαρού Μεσσηνίας] .

 

Ευχόμαστε στον νέο εφημέριο της ενορίας μας το καλώς ορίσατε και να έχει υγεία και κάθε καλό και καρποφόρο και ευλογημένο στη ζωή του και στην οικογένειά του.

 

Τελειώνοντας, ως η ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα θέλουμε να τονίσουμε ότι προσευχόμαστε, ευχόμαστε και επιζητούμε το καλό και το υγειές για την παλαιά σεπτή και ιστορική ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας, ώστε να είναι προς σωτηρία των ανθρώπων, αλλά και ως προς δόξα Θεού.

 

Είθε να αντηχούν τα λόγια του Αποστόλου των εθνών Παύλου προς τον αγαπημένο του μαθητή τον Τιμόθεον και να είναι παράδειγμα προς όλους μας, για αγώνα πίστεως και χριστιανικής πορείας από την επίγεια ζωή προς την ουράνια ζωή κοντά στον γλυκύτατο Αναστημένο Ναζωραίο.

 

«Τὸν ἀγῶνα τὸν καλὸν ἠγώνισμαι, τὸν δρόμον τετέλεκα, τὴν πίστιν τετήρηκα·

 

λοιπὸν ἀπόκειταί μοι ὁ τῆς δικαιοσύνης στέφανος, ὃν ἀποδώσει μοι ὁ Κύριος ἐν ἐκείνῃ τῇ ἡμέρᾳ, ὁ δίκαιος κριτής, οὐ μόνον δὲ ἐμοί, ἀλλὰ καὶ πᾶσι τοῖς ἠγαπηκόσι τὴν ἐπιφάνειαν αὐτοῦ.»
 [Β1]

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ