ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ-“ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΕ 100 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ – ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ


Τα 100 θα φτάσουν την προσεχή Δευτέρα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ που θα έχουν κατεβάσει ρολά από τις 10 έως τις 24 Ιουλίου 2023. Η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων με ισάριθμες αποφάσεις, τις οποίες ανάρτησε στη «Διαύγεια», ανακοίνωσε το κλείσιμο άλλων 35 καταστημάτων στις 24 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Ιουλίου ρολά κατέβασαν 25 ταχυδρομικά καταστήματα, ενώ ακολούθησαν  άλλα  40 που έκλεισαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου. Την προσεχή Δευτέρα θα αναστείλουν τη συναλλακτική τους δραστηριότητα ακόμα 35 καταστήματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 100, από το σύνολο των 620 καταστημάτων που αποτελούσαν το δίκτυο των ΕΛΤΑ πριν την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Τα φυσικά σημεία παρουσίας των ΕΛΤΑ συμπεριλαμβανομένων και των πρακτορείων έφταναν τα 1.150.

Από το λουκέτο μάλιστα δε γλύτωσαν ούτε τα καταστήματα της Προεδρίας της Δημοκρατίας και της Βουλής, ενώ εκτός των δεκάδων καταστημάτων στην περιφέρεια, εξακολουθούν να κλείνουν και νέα εντός της Αττικής. Χαρακτηριστικό είναι ότι κλείνει το κατάστημα του Ταύρου, ενώ ρολά κατεβάζουν και τα καταστήματα της Πεντέλης και της Λαχαναγοράς Ρέντη.

Αναλυτικά τα καταστήματα που θα κλείσουν από τις 24 Ιουλίου είναι:

Ταχυδρομικό Κατάστημα Βουλής

Αμπελώνα Λάρισας

Αγριάς Μαγνησίας

Αγνάντων Άρτας

Αγίας Παρασκευής Λέσβου

Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής

Φουρνάς Ευρυτανίας

Φοίνικα Θεσσαλονίκης

Ταύρου

Σταδίου Αρκαδίας

Πύργου Σάμου

Πρώτης Σερρών

Κατάστημα Προεδρίας Δημοκρατίας

Πέτρας Λέσβου

Πεντέλης

Παραλίας Καλαμάτας

Νέου Σταδίου Ηρακλείου

Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας

Μουσθένης Καβάλας

Ματαράγκας Αιτωλοακαρνανίας

Μαλεσίνας Φθιώτιδας

Μακροχωρίου Καστοριάς

Μακρακώμης Φθιώτιδας

Λαχαναγοράς Ρέντη

Κρύας Βρύσης Πέλλας

Κοπανού Ημαθίας

Κομποτίου Άρτας

Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας

Καλυβών Χανίων

Θεσπρωτικού Πρέβεζας

Ευρωπού Κιλκίς

Επισκοπής Ρεθύμνου

Δοξάτου Δράμας

Διαβολιτσίου Μεσσηνίας

Γενισέας Ξάνθης

 

«Κύμα» αντιδράσεων

Το τσουνάμι λουκέτων έχει προκαλέσει κύμα σφοδρών αντιδράσεων στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες βλέπουν τη μία μετά την άλλη τις κρατικές δομές να αποχωρούν ακόμα και από μεγάλους δήμους της πρωτεύουσας, αλλά κυρίως από μεγάλες κωμοπόλεις ειδικά της περιφέρειας.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) μάλιστα έχει συμπεριλάβει τη διαμαρτυρία για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, ενώ η κρισιμότητα του θέματος καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι την εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος είχε δηλώσει στο «Έθνος» πως η ΚΕΔΕ δεν είχε καμία ενημέρωση για το σχέδιο.

 

Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε επτά καταστήματα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης του δικτύου του, πάντως, τα ΕΛΤΑ ανακοίνωσαν και την εφαρμογή διευρυμένου ωραρίου σε άλλα έξι κεντρικά καταστήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα εκτός του Συντάγματος όπου εφαρμόζεται ήδη.

Συγκεκριμένα, από τις 17 Ιουλίου 2023, τα παρακάτω καταστήματα θα λειτουργούν τις καθημερινές, από τις 7.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ:

Κεντρικό Κατάστημα Γλυφάδας, οδός Σάκη Καράγιωργα 7

Κεντρικό Κατάστημα Κηφισιάς, οδός Ελαιών 40

Κεντρικό Κατάστημα Περιστερίου, οδός Βασιλέως Αλεξάνδρου 96

Κεντρικό Κατάστημα Πειραιά, οδός Φίλωνος 36

Κεντρικό Κατάστημα Θεσσαλονίκης, οδός Βασ. Ηρακλείου 38

Κεντρικό Κατάστημα Πάτρας, οδός Μαιζώνος 32

Με διευρυμένο ωράριο συνεχίζει να λειτουργεί το κατάστημα Συντάγματος (Μητροπόλεως 2, Αθήνα).

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.ethnos.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ