30ΧΡΟΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ


Ένας 30χρονος από το Χαροκοπιό συνελήφθη την Τετάρτη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Ο νεαρός άνδρας ομολόγησε ότι έβαλε δύο φωτιές τις τελευταίες μέρες και μία πέρυσι, αλλά στη συνέχεια παραδέχθηκε και μία ακόμα το καλοκαίρι του 2021.

Ειδικότερα, ομολόγησε τις φωτιές των προηγούμενων ημερών στην περιοχή της Χρυσοκελλαριάς και της Υάμειας, όπου κάηκαν 30 και 6 στρέμματα αντίστοιχα.

Όπως προέκυψε ακόμα, ο δράστης είχε ξεκινήσει τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πέρυσι στο Τσαπί και έκαψε 2.500 στρέμματα, ενώ από δικό του εμπρησμό προκλήθηκε και η φωτιά που κατέκαψε 5.500 στρέμματα τον Αύγουστο του 2021 στο Βασιλίτσι.

Χθες το μεσημέρι ο 30χρονος, που κατηγορείται για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.
 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ