ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΛΟΠΩΝ - ΡΟΜΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Τέσσερις κλοπές μέσα σε πέντε ημέρες είχαν διαπράξει δύο Ρομά, 41 και 45 ετών, οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Καταλυτική για τη σύλληψή τους ήταν η κλοπή που έκαναν τη Δευτέρα, οπότε από σπίτι στη Θουρία αφαίρεσαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος (τον μετρητή) μαζί με καλώδιο χαλκού.

Οι κάμερες όμως του σπιτιού πρόδωσαν τη δράση τους και αφού αναγνωρίσθηκαν από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν, ξεκίνησε η αναζήτησή τους. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίσθηκαν στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και ακινητοποιήθηκαν. Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν ο μετρητής του ηλεκτρικού ρεύματος και το καλώδιο και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Όπως όμως προέκυψε από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, οι δύο Ρομά είχαν διαπράξει ακόμη τρεις κλοπές.

Το βράδυ στις 11 προς 12 Ιουλίου διέρρηξαν πόρτα λουόμενης κατοικίας στην περιοχή «Αμαξοστάσιο» στην Καλαμάτα και αφαίρεσαν ένα ολόκληρο ψυγείο.

Στις 12 Ιουλίου από πηγάδι υδροδότησης σε κτήμα με καλλιέργειες στο Ασπρόχωμα, όπου ήταν εγκατεστημένο σύστημα ύδρευσης, αφαίρεσαν 8 ορειχάλκινες βάνες ποτίσματος αξίας 1.000 ευρώ.

Τέλος, στις 11 Ιουλίου από σούπερ μάρκετ στη Μεσσήνη αφαίρεσαν τρεις φιάλες ουίσκι, αξίας 60 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν σε αυτό. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ