Ο ΑΙΔΕΣΙΜΟΤΑΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ


Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και ευαγγελικής αγαλλιάσεως και μέγιστης χαράς τελέσθει η Κυριακάτικη Θεία και Ιερά Λειτουργία στον περίλαμπρο παλαιό και ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πλατέος από τον απερχόμενο πλέον εφημέριο πατέρα Αντώνιο Μανουσόπουλο, ο οποίος θα τελεί τα ιερατικά του και εφημεριακά καθήκοντα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας.

Στη Θεία και Ιερά Μυσταγωγία της Κυριακής 02 Ιουλίου 2023 το Ιερό Θυσιαστήριο κύκλωσαν ο Οικονόμος Πατέρας Χρήστος Αδαμόπουλος εφημέριος των χωριών Κατσαρού και Σιάμου του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας. Ο νέος Ιερέας της ενορίας ο Πατέρας Σπυρίδων Αδαμόπουλος και ο απερχόμενος Ιερέας Πατέρας Αντώνιος Μανουσόπουλος.

Στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο απερχόμενος Ιερέας συγκινημένος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και λίαν αγαπητό μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, που τον εμπιστεύθηκε και τον τοποθέτησε στον Άγιο Γεώργιο Καλαμάτας.

Ευχαρίστησε τους κάτοικους της ενορίας και Τοπικής Κοινότητας Πλατέος Καλαμάτας Μεσσηνίας και τα εκκλησιαστικά συμβούλια για την συνεργασία του στα τρία χρόνια, που ήταν εφημέριος και παρότρυνε τους κατοίκους να αγαπήσουν τον νέο ιερέα, όπως τον ίδιο.

Η έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας εύχεται στον πρώην ιερέα πατέρα Αντώνιο να είναι άξιος στα νέα του καθήκοντα, στη νέα του ενορία και στον καινούργιο ιερέα του χωριού Πλατέος πατέρα Σπυρίδωνα η Παναγία, ο Άγιος Σεβαστιανός, ο Άγιος Σπυρίδων και ο Άγιος Γεώργιος, που είναι προστάτης του χωριού να τον ενισχύουν στα νέα του ιερατικά καθήκοντα.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το αντίδωρο το μοίρασε στο εκκλησίασμα ο νέος ιερέας, όπου όλοι του ευχήθηκαν να είναι άξιος, όπως ευχόμεθα και εμείς εκφράζοντας τα συναισθήματα χαράς και αγαλλιάσεως όλων και ελπίζουμε η καινούργια ημέρα να είναι καλύτερη της προηγουμένης, διότι εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο.


 

Πηγή φωτογραφίας: κ. Κωνσταντίνος Δ. Ροβολής.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ