ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ Η ΦΩΤΙΑ – ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι Κορινθίας με τους δυνατούς ανέμους να προκαλούν αναζωπυρώσεις και νέες εστίες. Ταυτόχρονα, η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις και πλέον πλησιάζει τα διυλιστήρια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία.

Με νέα απόφαση της Αστυνομίας, λίγο πριν τις 19:00 διακόπηκε η κυκλοφορία τόσο στην Παλαιά όσο και στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ετοιμάζονται να δώσουν μάχη για να μην περάσει η πύρινη λαίλαπα προς τα διυλιστήρια. Γι’ αυτό τον λόγο στο σχέδιό τους είναι να απομακρύνουν τους κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή έτσι ώστε να μπορέσουν να δράσουν. Εάν η φωτιά φτάσει στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται τα διυλιστήρια τότε θα μιλάμε για μια τεράστια οικονομική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Νέο μήνυμα του 112 που στάλθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ζητά από τους πολίτες να εκκενώσουν τον οικισμό Γλυκιά Ζωή ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και να κατευθυνθούν προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Την προληπτική εκκένωση δύο οικισμών στο Λουτράκι, αυτών του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, αποφάσισαν νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας, με μήνυμα που απέστειλαν στους κατοίκους μέσω του 112.

Η αναζωπύρωση της φωτιάς στους δύο αυτούς οικισμούς, οδήγησε στην ανωτέρω απόφαση, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές στην περίπτωση που η πυρκαγιά επεκταθεί περισσότερο και απειλήσει σπίτια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, οι κάτοικοι που θα εκκενώσουν τα σπίτια τους στις δύο προαναφερθείσες περιοχές θα μεταβούν για παν ενδεχόμενο στα διόδια Καλαμακίου.

 

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις

Ισχυρές εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας του Λουτρακίου αντιμετωπίζουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται, κυρίως στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου να μην πάρουν έκταση και απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν και τις διάσπαρτες εστίες φωτιάς, ενώ όσον αφορά τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά, η επίσημη καταγραφή αναμένεται να ξεκινήσει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως επίσης αποθήκες και αγροικίες.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα και παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

 

Πληγέντες από την φωτιά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία

Πρωτοβουλία για την φιλοξενία πληγέντων από την φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας Λουτρακίου έχει λάβει ο δήμος, σε συνεργασία με την ένωση ξενοδόχων Κορινθίας.

Σύμφωνα με το Δήμο Λουτρακίου, «ήδη, έχουν φιλοξενηθεί στα ξενοδοχεία του δήμου μας πάνω από 150 άτομα και συνεχίζουμε να δεχόμαστε κλήσεις συμπολιτών μας, που αναζητούν κατάλυμα για διαμονή και τους οποίους προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18.07.2023 και για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ. Πρ. Α2359/18.07.2023 με ΑΔΑ:9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17.07.2023 στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ