ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΠΡΟΣ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ Η ΝΔ – ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΜΑΞΙΜΟΥ ΝΙΚΑΣ – ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΤΩΧΟ


Με υψηλόβαθμα στελέχη του Μαξίμου – και χωρίς την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη -, συναντήθηκαν οι 5 χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο, ήταν μονοθεματική, διήρκησε πάνω από δύο ώρες και αφορούσε την «γαλάζια» υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το κλίμα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν έντονο συγκρουσιακό με τη ΝΔ να οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε «εμφύλια» σύρραξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης), διαμήνυσαν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση της ΝΔ  για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Από τα στελέχη του Μαξίμου ξεκαθαρίστηκε σε κάθε τόνο προς τους Αντιπεριφερειάρχες  πως δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα, ούτε άλλες δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την υποψηφιότητα και ο κ. Πτωχός σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» για την Πελοπόννησο. Μάλιστα σε αυστηρό τόνο οι κυβερνητικοί παράγοντες,  έθεσαν  ενώπιον των ευθυνών τους, τα αυτοδιοικητικά στελέχη και ειδικά, την «ευθύνη που έχουν απέναντι στο κόμμα που τους ανέδειξε»!!

Συνάντησαν αυτοδιοικητικό «τείχος»!

Μπροστά στα κυβερνητικά τελεσίγραφα, οι Αντιπεριφερειάρχες διατράνωσαν την απόφαση τους να στηρίξουν την απόφαση Νίκα να διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια και ότι θα παραμείνουν στο πλευρό του, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του κόμματος και του Πρωθυπουργού!

Μάλιστα στους διαμήνυσαν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κ. Πτωχό, θα οδηγήσει σε τριχοτόμηση τη ΝΔ στη Πελοπόννησο, με τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους  να μοιράζονται μεταξύ Νίκα, Πτωχού και Τατούλη.

Οι Αντιπεριφερειάρχες μάλιστα τόνισαν προς τα κυβερνητικά στελέχη, ότι μόνο με την στήριξη της ΝΔ στον Παναγιώτη Νίκα μπορεί το κυβερνών κόμμα να βάψει «μπλε» την Πελοπόννησο, σε διαφορετική περίπτωση θα επωφεληθεί ο Τατούλη, ο οποίος πιθανά θα λάβει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. «Ή κερδίζουμε την Πελοπόννησο με τον Παναγιώτη Νίκα ή την παραδίδεται στον Πέτρο Τατούλη για χατίρι του Αντώνη Σαμαρά», φέρεται να ανέφεραν τα αυτοδιοικητικά στελέχη στους ανθρώπους του Μαξίμου!

Την ίδια στιγμή στελέχη προσκείμενα στον κ. Νίκα, όλο το προηγούμενο διάστημα διέρρεαν – αφήνοντας αιχμές κατά του Αντ. Σαμαρά – πώς γίνεται ένας «πρώην πρωθυπουργός να επιχειρεί να καρατομήσει ένα εν’ ενεργεία Περιφερειάρχη». Μάλιστα τόνιζαν ότι κάτι τέτοιο «πρώτη φορά γίνεται στα αυτοδιοικητικά χρονικά»!

Η ένταση που επικράτησε στην συνάντηση, φανερώνει ότι ο «γαλάζιος εμφύλιος» βρίσκεται προ των θυρών και πιθανά μόνο μια απευθείας παρέμβαση Μητσοτάκη, μπορεί να τον αποτρέψει.

         

          Αναβρασμός στη ΝΔ για τον “κολλητό” του Σαμαρά

Προς λύση (;) οδεύει σιγά σιγά ο «γρίφος» με τις  υποψηφιότητες για την Π. Πελοποννήσου, μετά τις ανατροπές στο «χάρτη» των υποψηφίων, ωστόσο το κλίμα παραμένει τεταμένο κα παρασκηνιακό, ιδίως σε ότι έχει να κάνει με τη ΝΔ.

Η τελευταία εξέλιξη με την απόσυρση της υποψηφιότητας του Κώστα Βλάση για τη ΝΔ, έφερε εξελίξεις και το  «σύστημα» Σαμαρά φαίνεται να καταλήγει στον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Οι πληροφορίες λένε ότι για την επιλογή του Δημήτρη Πτωχού, δόθηκε «πράσινο φως» και από τον Μητσοτάκη (κατ’ εντολή Σαμαρά) που τον κάλεσε στο γραφείο του και μίλησε μαζί του.

Επόμενο βήμα, να βρεθεί τρόπος ώστε να μπει στην άκρη ο νυν Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με πληροφορίες να λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα του ζητηθεί από το Μαξίμου να κάνει πίσω για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας.

Παρόλα αυτά, ο νυν Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που έχει μιλήσει δημοσίως για την υποψηφιότητά του, δείχνει να επιμένει, προβάλλοντας μάλιστα παντού το έργο του!

Σενάρια που ήθελαν τον Παναγιώτη Νίκα να τοποθετείται ως Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο υπουργείο, για να εγκαταλείψει την προσπάθεια να ηγηθεί εκ νέου συνδυασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, διαψεύδονται από τοπικές «πηγές».

Επικρατεί αναβρασμός και στην περιοχή, ο «διχασμός» στη ΝΔ βρίσκεται επί θύραις και καταγγέλλονται μεθοδεύσεις και «μαγειρέματα»!

Κάποιοι καταγγέλλουν προσπάθειες «Σαμαροποίησης» της Περιφέρειας, ενώ πληροφορίες λένε ότι πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νίκα (διψήφιος αριθμός), αρνούνται να μετακομίσουν σε ένα νέο σχήμα, με επικεφαλής τον Δ. Πτωχό.

Οι ίδιες «φωνές» λένε ότι αυτή την κατάσταση, το μόνο που θα επιφέρει είναι η ισχυροποίηση του Π. Τατούλη, ο οποίος δείχνει να λαμβάνει (εκτός  όλων των άλλων) και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πορεία του Δημήτρη Πτωχού και οι “πλάτες” στον Σαμαρά

Ο Δ. Πτωχός έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη μικρή σε αριθμό επιτελική ομάδα που στήριζε και προωθούσε την υποψηφιότητα του Σαμαρά για την προεδρία της Ν.Δ. μετά τις εθνικές εκλογές του 2009.

Στο βιογραφικό του που φιλοξενήθηκε κάποια στιγμή στο site της Νέας Δημοκρατίας στον «χώρο» της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας, της οποίας ήταν επικεφαλής, αναφέρονταν τα εξής: «Ο Δρ. Δημήτριος Πτωχός, γεννημένος το 1976, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών από το ΕΜΠ. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ΕΜΠ στον τομέα της Επιχειρησιακής Ερευνας και των Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης καθώς και ExC-Executive Education από το MIT SloanSchool. Εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διοίκησης και των ΤΠΕ ενώ παράλληλα διδάσκει στο ΕΜΠ ως επιστημονικός συνεργάτης Επιχειρησιακή Ερευνά και Τεχνολογίες Πληροφορικής. Το 2006 ίδρυσε την εταιρεία People. Είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, πληροφορικής και διοίκησης».

Η σχέση του Δημήτρη Πτωχού με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν και είναι ιδιαίτερα στενή αφού κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας είχε τον ειδικό και κρίσιμο ρόλο του συνδέσμου ανάμεσα στην τρόικα και τον πρωθυπουργό.

Ένας από τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ήταν ο Παύλος Πτωχός, ο πατέρας του Δημήτρη, ο οποίος είχε τελειώσει το Πολυτεχνείο το 1974 και κατέβηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να στήσει ένα τεχνικό γραφείο που πήγε καλά. Μάλιστα ο ίδιος ασχολήθηκε και με τα κοινά. Εκλέχθηκε Δήμαρχος Μεσσήνης, διετέλεσε Αντινομάρχης, ενώ ήταν και πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, του Πάμισου. Ο Παύλος Πτωχός δεν βρίσκεται πια στη ζωή, αλλά τα παιδιά του, με βάση τη δική του μαγιά, έφτιαξαν το 2006 μια εταιρεία που διακρίθηκε στην αγορά της οικιστικής ανάπτυξης.


 

                Πηγή – πληροφορίες: https://www.aftodioikisi.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ