ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΕ ΤΟΠΟ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Στα Αρφαρά βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Χρήστος Μυλωνάς και η εκπομπή “Από τόπο σε τόπο”. Τα γυρίσματα κράτησαν 4 μέρες και επικεντρώθηκαν στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων του τόπου, των ηθών και των εθίμων ενώ η εκπομπή θα προβληθεί από το κανάλι της Βουλής.

Ο μαθηματικός Τ.Δ.Ε. Αναστάσιος Μπούρας αναφέρει σχετικά:

“Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αρφαρών Γιάννης Ζαλαχώρης, δραστήριος, ανιδιοτελής, παρών σε όλα τα δρώμενα του μητροπολιτικού Αρφαρά, υπό την έννοια ότι είναι κέντρο οικονομικό, εμπορικό, πολιτισμικό, μορφωτικό της ευρύτερης περιοχής των τέως Δήμων Αρφαρών και Αμφείας, σε συνεργασία με τη δυναμική γραμματέα του Συλλόγου κ. Μπελογιάννη, πολύ ευφυώς κάλεσε τον Χρήστο Μυλωνά με το επιτελείο του να ετοιμάσει μια ανάλογη εκπομπή – Από τόπο σε τόπο – για την περιοχή μας, την οποία θα παρουσιάσει στο κοινό από το κανάλι της Βουλής.

Ο κ. Μυλωνάς ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του και το 4ήμερο από 29/6/23 έως 2/7/23 βρέθηκε με το επιτελείο στην περιοχή μας (Αρφαρά) και σε πανηγυρικό κλίμα και τη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα καταγραφής και ανάδειξης όλων των σημείων ενδιαφέρον του.

Τα γυρίσματα επικεντρώθηκαν στην καταγραφή της τοπικής ιστορίας, των παραδόσεων του τόπου μας, των ηθών και των εθίμων.

Το όλο πρόγραμμα δεν περιορίστηκε στο χθες αλλά ανέδειξε τη δυναμική, σε όλα τα πεδία της σύγχρονης ζωής, των κατοίκων του Αρφαρά και της γύρω περιοχής.

Επιμονή επιδείχθηκε, ως αίτημα της τοπικής κοινωνίας ανάδειξης του απείρου κάλλους φυσικού ανάγλυφου, της συγκρότησης, της λειτουργίας της και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής.

Καταγράφηκαν πλουτοπαραγωγικές περιοχές, λ.χ. ποτάμια – Πάμισος, Άρις – χώροι τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως ιστορικά μνημεία, σπίτια με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, το λαογραφικό μουσείο με τα σπάνια εκθέματα, που όλα μαζί συναθροιζόμενα αποτελούν παράγοντα ανάπτυξης, διεκδίκησης μεριδίου από την τεράστια τουριστική πίτα, δυνατότητες για καινοτόμες καλλιέργειες με αποτέλεσμα (ως ζητούμενο) βελτίωσης των οικονομικών, δημιουργία θέσεων εργασίας και πιθανής πληθυσμιακής αναζωογόνησης.

Κορυφαία καταγεγραμμένη εκδήλωση ήταν τα δρώμενα στην κεντρική πλατεία του Αρφαρά την Κυριακή 2/7/23, με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών και τραγουδιστών λ.χ. Νάντια Καραγιάννη, του χορευτικού μας και των χορευτικών προσκεκλημένων συλλόγων, έκλεισε το πρόγραμμα με φαντασμαγορικούς χορούς, χωρίς να ξεχνάμε τα τοπικά προϊόντα και τα παραδοσιακά εδέσματα από Αρφαραίες γυναίκες.

Το Αρφαρά έζησε ένα σύντομο ονειρεμένο 4ήμερο ταξίδι, το χάρηκε ο κόσμος, τα μαγαζιά δούλεψαν, συμμετείχαν παράγοντες, η Πρόεδρος του συλλόγου των Αρφαραίων της Αθήνας Μουτεβελή Κυριακή, είχε το στοιχείο της εξωστρέφειας. Το Αρφαρά θα γίνει γνωστό στο πανελλήνιο σε 2ωρο πρόγραμμα του Καναλιού της Βουλής.

Το εγχείρημα είναι απάντηση στη μιζέρια, την αδράνεια, τον αρνητισμό, φαινόμενα που ενδημούν στον τόπο μας.

Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της προσπάθειας”.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ