ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ BLOOMBERG: Ο ΓΑΜΟΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΑΣ


Τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα χαρακτηρίζει το Bloomberg το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, σε μια περιοχή όπου ορισμένες συντηρητικές κυβερνήσεις καταφέρονται εναντίον της συγκεκριμένης κοινότητας», αναφέρει το μέσο.

«Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα γίνει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ένας κεντροδεξιός πολιτικός, την Τρίτη σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέροντας ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά επισημαίνεται ότι η χώρα μας έχει κάνει άλμα σε σχετική κατάταξη των χωρών και των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Επικαλούμενο το ευρωπαϊκό παράρτημα της International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, το Bloomberg τονίζει ότι η Ελλάδα ξεπέρασε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία σε σχέση με τη νομική και πολιτική στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Η πρόοδος ήταν αποσπασματική μέχρι που ο Μητσοτάκης ανέβηκε στην εξουσία»

«Η δυναμική της αλλαγής ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2021, όταν ο Μητσοτάκης διόρισε μια επιτροπή για τη σύνταξη εθνικής στρατηγικής με σκοπό τη βελτίωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Έκτοτε εισήγαγε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της άρσης απαγόρευσης των ομοφυλόφιλων ανδρών να κάνουν αιμοδοσία και του τερματισμού της πρακτικής των λεγόμενων χειρουργικών επεμβάσεων ομαλοποίησης του φύλου στα παιδιά», επισημαίνει το διεθνές μέσο.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ