ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 30.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΥΛΟΥ


Διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας σε πολίτη, κάτοικο Φιλιατρών, που κατηγορείται για την κακοποίηση σκύλου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατό του.

Η υπόθεση αφορά στο συμβάν που είχε γίνει στα Φιλιατρά την Πρωτομαγιά, όπου το συγκεκριμένο άτομο κατηγορείται ότι χτύπησε και έπνιξε το σκυλί αφού το κρέμασε από ένα δέντρο. Οι πράξεις του είχαν γίνει αντιληπτές και βιντεοσκοπήθηκαν, ενώ ακολούθησε καταγγελία στο Α.Τ. Τριφυλίας, το οποίο έκανε βεβαίωση της παράβασης. Με την απόρριψη των αντιρρήσεων του κατηγορουμένου η υπόθεση έφτασε στο δήμο, που επέβαλε το συγκεκριμένο πρόστιμο για παράβαση του άρθρου 24 παρ.1, περ. β, σε συνδυασμό με το άρθρο 35 παρ. 1 του Ν4830/2021 «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς - Πρόγραμμα "Άργος" και λοιπές διατάξεις».

 


Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ