Ο ΠΑΠΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΡΟΝΙΑ!

 

Μετά από 53 συναπτά έτη τερμάτισε τη θητεία του ο Παπά-Γιώργης Μαλτέζος, ο εμβληματικός παπάς του Καστελλορίζου.

Προσωπικότητα έντονη σε δύσκολα χρόνια για το νησί. Μπήκε μπροστά, εξομάλυνε τις σχέσεις με τους γείτονες Τούρκους και είχε την ευτυχία να πρωτοστατήσει στην αποπεράτωση των εργασιών του Αγίου Γεωργίου του Σαντραπέ, εισηγούμενος προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως προς αυτό!

Τώρα πια θα είναι ελεύθερος να ταξιδεύει προκειμένου να δει τα παιδιά και τα εγγόνια του σε Ρόδο, Νίσυρο και Κύπρο κάτι που ποτέ δεν ήταν αυτονόητο.

Υπήρξαν πάμπολλες περιπτώσεις που επιστρατεύτηκαν εναέρια και ακτοπλοϊκά μέσα για να τον φέρουν πίσω στο νησί σε περιπτώσεις αιφνίδιων θανάτων ενώ ακόμα και τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης ήταν σε άμεση συνάρτηση με τη ζωή του μοναδικού παπά του Καστελλόριζου.

Να είσαι καλά Παπά-Γιώργη και να χαρείς τα επόμενα χρόνια σου.

 


Πηγές – πληροφορίες: https://www.rodiaki.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ