ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ ΟΠΟΥ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 9Η ΗΜΕΡΑ


Η φωτιά πρέπει να οριοθετηθεί μέσα σε 48 ώρες - Αλλάζουν οι άνεμοι από την Τρίτη - Κίνδυνος να ξεφύγει η πυρκαγιά προς Βορρά - Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στην Άνδρο

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της η πύρινη λαίλαπα στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται για 9η ημέρα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, η εστία που εμπνέει τη μεγαλύτερη ανησυχία βρίσκεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, όπου με το πρώτο φως της ημέρας, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα ξεκίνησαν ρίψεις νερού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των πυροσβεστών που έδιναν ολονύχτια μάχη.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, εξαιτίας των αναζωπυρώσεων το 112 έδωσε εντολή για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αύρα, Ατάρνη, Πλάκα και Κασσίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από σύσκεψη του Συντονιστικού, έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε μια προθεσμία 48 ωρών, καθώς την Τρίτη αλλάζουν οι άνεμοι, γίνονται νότιοι και αν η πυρκαγιά δεν έχει οριοθετηθεί μέχρι τότε, μπορεί να ξεφύγει προς τα βόρεια.

Αγωνία για την Άνδρο

Ταυτόχρονα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου εξαιτίας αυξημένης κεραυνικής δραστηριότητας στην Άνδρο και συγκεκριμένα στο Βιτάλι. Η φωτιά συνεχίζει ακάθεκτη να κατακαίει δασικές εκτάσεις, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδιναν όλη την νύχτα μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να διασώσουν σπίτια στο χωριό Γίδες, ανατολικά του Γαυρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτωπο είναι ιδιαίτερα ευρύ και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς στο νησί των Κυκλάδων πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μάλιστα, οι ντόπιοι κάνουν λόγο για πολλά καμένα ζώα και μελίσσια. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Γίδες, όπου οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από το πρωί της Κυριακής 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.

Καλύτερη εικόνα σε Βοιωτία και Πάρνηθα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέτωπα της επικράτειας, καλύτερη είναι η εικόνα στη Βοιωτία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο Στείρι υπάρχουν διάσπαρτες ενεργές εστίες προς τον λόφο απέναντι από το Κυριάκι, ενώ στην Πάρνηθα, ισχυρές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, δίχως ωστόσο να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ