ΙΕΡΕΑΣ «ΞΟΡΚΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ


Νωρίτερα έψαλε μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς για να αποτρέψει την είσοδο της φωτιάς στο χωριό

Καθώς η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην Βοιωτία μαίνεται, ένας ιερέας στο χωριό Πρόδρομος επέλεξε έναν διαφορετικό τρόπο για να «ξορκίσει» την πύρινη λαίλαπα.

Όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο παπάς ο οποίος λειτουργεί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία γυρνά στους δρόμους της περιοχής με μια εικόνα στα χέρια ενώ προσεύχεται να σβήσει η πυρκαγιά.

Μάλιστα, έψαλε μαζί με τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς προτού πραγματοποιήσει περιφορά της εικόνας ώστε να μην μπει η φωτιά στο χωριό.
 

                Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ