ΛΑΜΠΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ (Φωτογραφίες)


Έργα αποκατάστασης σε δεκάδες βυζαντινά μνημεία και σε ναούς έχει χρηματοδοτήσει με σημαντικά ποσά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και στις 5 Ενότητες, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη σύντομη παρέμβασή του, το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου, κατά την εκδήλωση των εγκαινίων στο ανακατασκευασμένο ηγουμενείο στο Μετόχι της Μεγίστης Λαύρας, στη Μικρομάνη Μεσσηνίας  του Δήμου Καλαμάτας.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Αθανασίου στο Άγιον Όρος.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτήριο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές κατά τους σεισμούς του 1986 και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέλαβε να χρηματοδοτήσει, μέσω του ΠΕΠ, την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του.

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΒΑΣ

Με την αφορμή αυτή, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί με 1.213.000 ευρώ την πλήρη ανασυγκρότηση της ιστορικής μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δήμιοβας, στον Δήμο Καλαμάτας, η μελέτη για την οποία έχει εγκριθεί από το αρμόδιο συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού.


 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ