ΝΙΚΑΣ: «ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΟΣΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΩΣΤΟΣΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ - Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ»


Δικαιώνει τους κατοίκους της Άνω Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας από τη μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, προσθέτει ωστόσο ότι πρόκειται για προσωρινή κατάσταση που θα αντιμετωπιστεί τον Σεπτέμβριο. Κάτοικοι της περιοχής θεωρούν ότι η Περιφέρεια και η παραχωρησιούχος εταιρεία επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο, μπροστά στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, ότι εάν σε 15 ημέρες δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας ο Δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σε γραπτή δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, σημειώνονται σχετικά τα εξής: “Πράγματι, έχουν δίκιο οι κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τις οσμές οι οποίες εκλύονται από τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Ομως, η διαχείριση βρίσκεται προς το παρόν στο μεταβατικό στάδιο και σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων από τον Δήμο Καλαμάτας που εισέρχονται στη μονάδα, δημιουργείται το πρόβλημα των οσμών.

Η εταιρεία μας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα με τη λήψη μέτρων (μη άνοιγμα των θυρών) και οριστικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εξυπακούεται πως η μονάδα της Καλλιρρόης θα λειτουργεί όπως και η μονάδα της Παλαιόχουνης, για την οποία δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.

Η συγγνώμη μας είναι αυτονόητη, όπως και η συνεχής προσπάθειά μας για την οριστική αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.
 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ