ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ (Φωτογραφίες)

Φωτογραφίες: Βασιλείου Δημ. Γεωργιόπουλου και Μαριάννας Αδάμ Γκρόγκου 

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε σήμερα, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Παναγιοσκέπαστη Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο, την υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Βουλκανιωτίσσας εκ του πρώτου Μοναστηριού της επί της κορυφής του Όρους Ιθώμη καθώς και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και το Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην αέναη μεσιτεία της για το ανθρώπινο γένος, η Οποία θαυματουργικά και θεραπευτικά την παρέχει σε κάθε ταπεινή ψυχή που προστρέχει ικετευτικά τη Χάρη Της.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Α. Τσουκαλάς και Ευστ. Αναστασόπουλος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, καθώς και Εκπρόσωποι άλλων τοπικών Φορέων.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ