ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Ασπροπουλιάς Μεσσηνίας

Πάνω από 150 στρέμματα κάηκαν και οικήματα Ρομά, ενώ κάηκαν ελαιώνες και χορτολιβαδική έκταση επίσης κάηκαν αποθήκες και στάβλοι

Συνεχίζεται ο αγώνας να σβήσει η μεγάλη φωτιά στην Ασπροπουλιά, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 02:00 το μεσημέρι κοντά στα χωριά Αριοχώρι, Άνθεια και  Ασπροπουλια Μεσσηνίας.

Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν 54 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 18 εθελοντές πυροσβέστες της ομάδας ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας με 5 οχήματα, αλλά και μεγάλη δύναμη από αέρος με 5 αεροσκάφη πυρόσβεσης και ένα ελικόπτερο.

Ταυτόχρονα επιχειρούν και πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας, υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου και πάρα πολλοί εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής με ότι μηχάνημα και μέσο διέθεταν.

Από την πρώτη στιγμή ζητήθηκε από τον Δήμο Καλαμάτας η μεγαλύτερη δυνατή συνδρομή από την Πυροσβεστική, καθώς υπήρχε κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά λόγω των ανέμων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού με αποτέλεσμα στις 15.20 το μεσημέρι να διαταχθεί εκκένωση της Ασπροπουλιάς για προληπτικούς λόγους, με το 112 να ηχεί στην περιοχή, και να ζητείται από τους κατοίκους να κινηθούν προς Καλαμάτα, ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές.

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ