Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΘΥΑΤΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΫ – ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ 12Η ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Δια της τελέσεως Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου, η επίσημη υποδοχή των προσκεκλημένων εκ του εξωτερικού Αρχιερέων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Της Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, ο οποίος εκπροσωπεί στις εργασίες της Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ παρέστησαν και οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς: Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος.

Θερμό αδελφικό καλωσόρισμα απηύθυνε προς όλους ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, εκφράζοντας την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στην επικείμενη Κληρικολαϊκή Συνέλευση. «Θέλω να σας καλωσορίσω εκ μέρους των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, του ευαγούς Κλήρου και του ευσεβεστάτου ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, να σας ευχαριστήσω για την εδώ παρουσία σας, για τον κόπο στον οποίο υποβληθήκατε και να ευχηθώ η παραμονή σας εδώ να είναι ευλογημένη, προς δόξα του Θεού και της Αγίας μας Εκκλησίας. Εύχομαι τα έτη σας να είναι πολλά, ευλογημένα και υγιεινά, για να συνεχίσετε όλοι σας να ορθοτομείτε τον λόγο της αληθείας και να δίδετε τη μαρτυρία του Χριστού με τον λόγο σας, αλλά κυρίως με τη ζωή σας, όπως όλοι σας το πράττετε στις ευλογημένες επαρχίες που σας έχει τάξει ο Θεός», ανάφερε εισαγωγικά, κατά την προσφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος.

Αντιφωνώντας ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλη Βρετανίας κ.κ. Νικήτας, δήλωσε καταρχάς ευγνώμων για τη θερμή φιλοξενία που έχει βιώσει μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, ενώ μετέφερε και την αγάπη της Μητρός Εκκλησίας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της πέμπτης ηπείρου. «Ήρθα από μακριά για να είμαι εδώ, δίπλα σας, να με αγκαλιάσει η αγάπη σας, αλλά και να δω από κοντά το έργο σας. Όχι για να ενημερώσω το Πατριαρχείο, αλλά περισσότερο για να καταλάβετε εσείς εδώ την αγάπη του σεπτού Οικουμενικού Κέντρου και της Μητρός Εκκλησίας μας», υπογράμμισε.

Περαιτέρω, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικήτας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Εκκλησία της Αυστραλίας, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπίσκοπου κ.κ. Μακαρίου, επιτελεί θεάρεστο έργο και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών. Και τούτο διότι «όπου υπάρχει αγάπη, εκεί βρίσκεται και ο Χριστός, ο οποίος ευλογεί τα έργα μας», όπως χαρακτηριστικά επισήμανε.

Σημειώνεται ότι παρόντες κατά τη Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ήταν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Μελόης κ. Αιμιλιανός, Σινώπης κ. Σιλουανός, Σωζοπόλεως κ. Κυριακός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, Κερασούντος κ. Ευμένιος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Κληρικοί και μέλη μοναστικών αδελφοτήτων, καθώς επίσης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και πολλοί πιστοί.

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Ελληνικό Προξενείο στο Σύδνεϋ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στο Σύδνεϋ πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.

Τους ανωτέρω Αρχιερείς, οι οποίοι ευρίσκονται στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, προσκεκλημένοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, για να συμμετάσχουν στην επικείμενη 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση (24-27 Σεπτεμβρίου), συνόδευσαν στο Ελληνικό Προξενείο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σινώπης κ. Σιλουανός και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος.

Άπαντες έγιναν δεκτοί με εγκαρδιότητα από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μαλλικούρτη, και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ενημέρωσαν τους εξ Ελλάδος Αρχιερείς για τον ρόλο και τις δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου, καθώς και για την αγαστή συνεργασία του με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Άφιξη Αρχιερέων εξ Ελλάδος στο Σύδνεϋ για την Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Αφίχθηκαν στο Σύδνεϋ την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, οι εξ Ελλάδος Αρχιερείς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της 12ης Κληρικολαϊκής Συνελεύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (24-27 Σεπτεμβρίου 2023). Πρόκειται για τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο.

Στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ τούς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα και με έκδηλα συναισθήματα χαράς και αδελφικής αγάπης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση συμμετοχής στην Κληρικολαϊκή Συνέλευση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η παρουσία και η συμβολή τους θα είναι γόνιμη και εποικοδομητική.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας συνόδευαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλητουπόλεως κ. Ιάκωβος, Σινώπης κ. Σιλουανός, Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος και Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, και άλλοι κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας.  Στην υποδοχή παρίσταντο, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης, ο Αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Πενκλής, αντιπροσωπείες μελών της Χριστιανικής Ενώσεως και του Ελληνικού Κέντρου Προνοίας, καθώς και πολλοί πιστοί.


                Πηγή – πληροφορίες: https://greek.vema.com.au

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ