ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ – 30 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ (Φωτογραφίες )


Με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

Στους δρόμους βγήκαν το απόγευμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023, πολίτες οποίοι διαμαρτύρονται κατά των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έγινε διαδικτυακά με σύνθημα «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

 Στη συγκέντρωση, οι συμμετέχοντες προσήλθαν κρατώντας όχι μόνο πανό διαμαρτυρίας αλλά σταυρούς και εικόνες.

Λόγω της συγκέντρωσης, η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι «Ευαγγελισμό» ήταν κλειστή στο ρεύμα της ανόδου.

Οι νέες ταυτότητες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, πολίτες αναφέρουν  πως θα φέρουν ηλεκτρονικά αρχεία  με όλα τα προσωπικά δεδομένα.

Στην προσαγωγή 30 ατόμων “που επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα”, σαν να  υπάρχουν κλειστές με φράχτη συγκεντρώσεις  για τις νέες ταυτότητες προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Υπήρξαν βέβαια και οι παραφωνίες

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν δεκάδες πολίτες κρατώντας ελληνικές σημαίες, αλλά και σύμβολα της Ορθοδοξίας όπως σταυρούς και εικόνες της Παναγίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις νέες ταυτότητες ισχυριζόμενοι ότι διαθέτουν τσιπ παρακολούθησης και το χάραγμα του «666».

Μάλιστα κάποια από το πανό όσων διαμαρτύρονται και δηλώνουν αρνητές των νέων ταυτοτήτων προτρέπουν τους πολίτες να κρατήσουν τις ταυτότητες παλαιού τύπου, σημειώνοντας πως «θα επέμβει ο Χριστός».

30 προσαγωγές

Σύμφωνα με την αστυνομία στο συλλαλητήριο έγινε προσαγωγή περίπου 30 ατόμων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας χειρουργικές μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες τα συγκεκριμένα άτομα χαιρέτισαν ναζιστικά και άνοιξαν μια σημαία της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση πάνω στην πλατεία αλλά κάποιοι από τους συγκεντρωμένους τους απώθησαν.

Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και πριν προκληθεί κάποια μεγαλύτερη ένταση απομόνωσε τα συγκεκριμένα άτομα και ακολούθησε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες συμμετείχαν και αρκετοί ιερείς, μοναχοί αλλά και ρασοφόροι, παρόλο που η Ιερά Σύνοδος, ανέφερε ότι οι θεωρίες «δεν είναι θεολογικώς ισχυρές».

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο:Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ