ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΛΑΔΙΟΥ


Πρόκειται για ιδιωτικό σκάφος που ανήκει στον εφοπλιστή Γιώργο Γιαλόζογλου - Επέβαινε μόνον ο πιλότος Μιχάλης Λάμπος - Βατραχάνθρωποι του λιμενικού στο σημείο της συντριβής

Πτώση ελικοπτέρου σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (28/9), στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ατύχημα κατεγράφη στην παραλία Αχλάδι, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για πολιτικό ελικόπτερο, τύπου Augusta Α109, το οποίο ανήκει στον εφοπλιστή Γιώργο Γιαλόζογλου.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν τραυματίες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες στο ελικόπτερο δεν επέβαινε άλλο άτομο εκτός από τον πιλότο, ο οποίος κατευθυνόταν προς τη ΒΙΠΕ Βόλου προκειμένου να παραλάβει κάποιο άτομο. Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, είναι 65 ετών συνταξιούχος της Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι Ευβοίας με προορισμό τη ΒΙΠΕ του Βόλου. Εκτελούσε την πτήση Αφίδνες – Μαντούδι – ΒΙΠΕ Βόλου.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η επικοινωνία με το ελικόπτερο είχε χαθεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, καθώς το σπίτι του είναι κοντά στην συγκεκριμένη παραλία. Οι κάτοικοι παρατήρησαν πως το ελικόπτερο έχανε ύψος, ενώ όπως σημείωναν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στο σημείο έχουν μεταβεί άνδρες της ΕΜΑΚ προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό του σημείου πτώσης του ελικοπτέρου, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, τόνισε: «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά με τον δήμαρχο κ. Τσαπουρνιώτη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη στο συγκεκριμένο χώρο και είμαστε από τους πρώτους που προσπαθούμε να φτάσουμε εκεί. Δυστυχώς οι προσβάσεις είναι κομμένες και τώρα κινούμαστε από πεδινές περιοχές τόσο εμείς όσο και τα σωστικά συνεργεία για να προσεγγίσουμε το σημείο που φέρεται ότι έπεσε το ελικόπτερο».

Από τα πρώτα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το συγκεκριμένο ελικόπτερο ήταν ενταγμένο στην Πολιτική Προστασία και κάνουν λόγο για πτήση ανάμεσα σε Βόλο και Μαντούδι.

Βατραχάνθρωποι του λιμενικού ερευνούν την περιοχή της συντριβής

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ