ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Σε μία σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι κοντά στην Προύσα της Τουρκίας, στο πλαίσιο ανασκαφών που πραγματοποιούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν μία άθικτη και σε άριστη κατάσταση προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της αρχαίας πόλης Κουνουράλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με την προτομή βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, τα οποία παραδόθηκαν στο τοπικό μουσείο της περιοχής.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή τονίζεται:

«Κατόπιν διαβούλευσης με συντηρητές και μελετητές του τμήματος ανασκαφών και ερευνών, διαπιστώθηκε ότι η κεφαλή άνηκε στο Μέγα Αλέξανδρο, Βασιλιά της Μακεδονίας».

Το μουσείο επιβεβαίωσε το σπουδαίο εύρημα

Τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη επιβεβαίωσε και το μουσείο το οποίο ήδη έχει παραλάβει το εύρημα, τονίζοντας ότι είναι «κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», διαστάσεων 23 εκατοστών, και χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ. Τα μάτια, μάλιστα, κοιτάζουν προς τα πάνω και το στόμα είναι ελαφρώς ανοιχτό.

«Το μακρύ σγουρό χτένισμά του μέχρι το λαιμό είναι σαν χαίτη λιονταριού», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://greek.vema.com.au

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ