ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ; - Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ - Η «ΜΑΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ 300.000 ΕΦΕΔΡΟΥΣ

  

Πανίσχυρη η αμερικανική δύναμη κρούσης που σπεύδει στην Ανατολική Μεσόγειο - Σε ολοκληρωτική πολιορκία η Λωρίδα της Γάζας - Την πλήρη εξόντωση της HAMAS επιδιώκει ο Νετανιάχου - Με ολοκαύτωμα απειλούνται οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Του Πολύβιου Κανέ

Η κυβέρνηση Νετανιάχου και οι πολιτικοί σύμμαχοί της που εκπροσωπούν την ακραία ορθοδοξία του Εβραϊσμού παγιδεύτηκαν από τη HAMAS στην ίδια τη ρητορική τους. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Ισραήλ υποχρεούται από τις συνθήκες και τα τετελεσμένα να προχωρήσει σε μία επιχείρηση την οποία προσπαθούσε να αποφύγει και την οποία εξόρκιζε εδώ και δεκαετίες. Πρόκειται για την επιχείρηση χερσαίας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας.

Ήδη από το πρωί της Δευτέρας επιστρατευμένοι πολίτες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη συνοριακή γραμμή μεταξύ ισραηλινών εδαφών και της Γάζας, αναφέρουν με προσωπικά μηνύματα στις οικογένειες τους πως οι μονάδες τους έχουν λάβει εντολές να βαδίσουν εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Το πρωί της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) αποκάλυψε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η επιστράτευση 300.000 εφέδρων για τη διεξαγωγή του πολέμου με τη HAMAS.

Η επίσημη ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

«Το Ισραήλ ελέγχει όλα τα νότια εδάφη του, αλλά η HAMAS μπορεί να εξακολουθεί να είναι παρούσα σε θύλακες εντός του ισραηλινού εδάφους», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF), Daniel Hagari, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι το Ισραήλ «ελέγχει» όλες τις κοινότητες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μάχες στο εσωτερικό της χώρας, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν ακόμη μαχητές της HAMAS στο ισραηλινό έδαφος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκκένωση όλων των κοινοτήτων κοντά στον συνοριακό φράχτη. Το Ισραήλ βρίσκεται επίσης σε κατάσταση συναγερμού στα βόρεια σύνορα του, όπου την Κυριακή σημειώθηκαν κάποια τοπικά επεισόδια, αλλά δεν υπάρχουν μάχες σε εξέλιξη.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις βρίσκονται σε διαδικασία εκτέλεσης συνεχών αεροπορικών επιδρομών, ανά τέσσερις ώρες συγκεκριμένα, στη Λωρίδα της Γάζας. Εκατοντάδες στόχοι δέχονται επίθεση και το Ισραήλ στοχεύει μόνο μέρη όπου υπάρχουν τρομοκράτες, είπε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί τρομοκράτες, είπε ο Χάγκαρι. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στη Λωρίδα της Γάζας και κανείς δεν μπαίνει ούτε μπορεί να εξέλθει, πρόσθεσε. Το Ισραήλ έχει καλέσει μέχρι στιγμής 300.000 έφεδρους.

Απαντώντας σε καταγγελίες για ελλείψεις σε εξοπλισμό, ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι υπάρχει επαρκής εξοπλισμός και τρόφιμα για τους εφέδρους.

Ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ υπολογίζεται σε 700, με επιβεβαιωμένους 73 θανάτους στρατιωτών. Αναφερόμενος στο θέμα των ομήρων, ο εκπρόσωπος είπε ότι οι Αρχές άρχισαν να ενημερώνουν τις οικογένειες και θα μοιραστούν με το κοινό πληροφορίες μόνον εφόσον υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τους συγγενείς.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό ομήρων που έχουν απαχθεί από την HAMAS.

Σε πλήρη πολιορκία η Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Yoav Galant, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εγκαθίδρυση «πλήρους πολιορκίας» της Λωρίδας της Γάζας, την τρίτη ημέρα της επίθεσης που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ από αυτό το παλαιστινιακό έδαφος το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», είπε ο κ. Galant σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του. «Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς αέριο», πρόσθεσε.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη και φτωχή περιοχή υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007.

«Θα στοχεύσουμε κάθε γωνιά μέσα στη Λωρίδα»

Οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του Ισραήλ γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως μία χερσαία εισβολή σε μία ακραία πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές 2.300.000 πολίτες Παλαιστίνιοι, με χαρακτηριστικά διαβίωσης ακραίας φτώχειας, μία λοιπόν τέτοια επιχείρηση είναι από στρατηγικής και τακτικής απόψεως το πλέον δύσκολο εγχείρημα. Θα υπάρξουν εκτεταμένες απώλειες εκατέρωθεν. Το Ισραήλ θα θρηνήσει πολύ περισσότερα θύματα από όσα θρήνησε σε τακτικούς πολέμους του παρελθόντος και η Παλαιστίνη για άλλη μία φορά θα θρηνήσει εκατόμβες νεκρών, κυρίως αμάχων, αλλά και μαχητών.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ήταν απολύτως σαφής στο διάγγελμά του το Σάββατο αργά το απόγευμα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατανόησης των φράσεων του στην επίσημη μετάφραση των λεγομένων στην αγγλική γλώσσα:

Η μετάφραση στα ελληνικά έχει ως εξής: «Θα υπάρξει ισχυρότατη εκδίκηση για αυτήν τη μαύρη ημέρα. Θα εκδικηθούμε για όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους που απώλεσαν τη ζωή τους. Θα στοχεύσουμε όλες τις θέσεις της HAMAS. Θα μετατρέψουμε τη Γάζα σε ερημικό νησί. Στους κατοίκους της Γάζας τους λέω: Πρέπει να φύγετε τώρα. Θα στοχεύσουμε κάθε γωνιά μέσα στη Λωρίδα».

Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία. Πολιτικά στριμωγμένος από την αποτυχία της κυβέρνησης του και των Υπηρεσιών Ασφαλείας των οποίων προΐσταται, αλλά και του Στρατού που τον γνωρίζει άριστα, αφού υπήρξε μέλος της ιεραρχίας του και συμμετείχε σε ειδικές αποστολές, όπως σε αυτήν στο Εντέμπε της Ουγκάντας, ο Νετανιάχου είναι υποχρεωμένος σε αυτήν την πρώτη φάση να εξιλεωθεί για αυτό το «Περλ Χάρμπορ» και αυτήν την «11η Σεπτεμβρίου» που υπέστη η χώρα του.

Αυτός ο παραλληλισμός έχει και βαρύ πολιτικό περιεχόμενο ως προς του συμβολισμούς στους οποίους παραπέμπει. Η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία δίχασε βαθιά τη χώρα την τελευταία περίοδο με τη δικαστική μεταρρύθμιση την οποία επέβαλε, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε συνταγματική εκτροπή, είναι τώρα υποχρεωμένη να επιδείξει αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του σημαντικότερου στρατιωτικού κινδύνου που αντιμετωπίζει το Ισραήλ εδώ και μία πεντηκονταετία.

Όλα αυτά σε ένα διεθνές περιβάλλον, όπου ο γεωπολιτικός χάρτης από το Σάββατο που μας πέρασε έχει αλλάξει ριζικά. Αυτός άλλωστε είναι και ο φόβος και η ανησυχία της Ουάσιγκτον, αλλά και των ισχυρών δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ένας πολύ σοβαρός παράγων αναλαμβάνει χρέη κυρίαρχου παίκτη στη γεωπολιτική σκακιέρα με δύο εκτελεστικούς βραχίονες. Πρόκειται για το Ιράν που εξοπλίζει, ελέγχει πολιτικά και ενισχύει οικονομικά τη HAMAS στη Γάζα και τη HESBOLAH στο Νότιο Λίβανο.

Αυτός ο φόβος και η ενδόμυχη ανησυχία ότι το Ισραήλ είναι σε θέση να καταφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά χτυπήματα στη HAMAS εντός της Λωρίδας της Γάζας, αναγκάζουν τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γαλλία να ενισχύσουν στρατιωτικά και να αναβαθμίσουν επιχειρησιακά την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Οι Αμερικανοί, όπως και Γαλλοβρετανοί, φοβούνται πως τρίτα μέρη ενδεχομένως να σπεύσουν να αποκομίσουν οφέλη από αυτήν την κατάσταση. Για τον λόγο αυτό, ο Τζο Μπάιντεν ήδη από το Σαββατοκύριακο έσπευσε να προειδοποιήσει κάθε πιθανό «ενδιαφερόμενο» να μην αποτολμήσει τέτοια εγχειρήματα.

Προφανώς αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ στέλνουν εσπευσμένα μία εξαιρετικά ισχυρή δύναμη κρούσης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία διαθέτει τεράστια δύναμη πυρός.

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford

Πρόκειται για το πυρηνικό αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, με 5.000 ναύτες και συνοδεία καταδρομικών και άλλων πλοίων, που κατευθυνόταν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, στην Ανατολική Μεσόγειο σε μία «επίδειξη υποστήριξης» προς το Ισραήλ. Ειδικότερα, συνοδεύεται από το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Ticonderoga, το USS Normandy (CG 60), καθώς και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh-Burke: το USS Thomas Hudner (DDG 116), το USS Ramage (DDG 61), το USS Carney (DDG 64) και τοUSS Roosevelt (DDG 80).

Κάθε τέτοια δύναμη κρούσης συνοδεύεται απαραίτητα από έναν άγνωστο αριθμό πυρηνικών υποβρυχίων.

Επίσης την ίδια στιγμή, οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν μέτρα για να ενισχύσουν, την παρουσία τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τον Περσικό Κόλπο και τον εγγύς Ινδικό Ωκεανό και με μαχητικά αεροσκάφη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται F-35, F-15, F-16 και A-10. Τα αεροσκάφη αυτά θα βρίσκονται σε στρατιωτικές βάσεις γύρω από την εύφλεκτη ζώνη, στο Κατάρ, τη Ντόχα, τη Σούδα, τη Νάπολη της Ιταλίας, τη Σικελία και ενδεχομένως και σε άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας ή της ευρύτερης ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η πληροφορία πως αποστέλλονται αεροσκάφη τύπου Α10, τα οποία χρησιμοποιούνται μόνον για προσβολές επί του εδάφους σε πολύ συγκεκριμένους στόχους με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στις αποθήκες του αμερικανικού στρατού. Προφανώς οι ισραηλινοί μπορεί και να τα χρειαστούν για στόχους εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Μετά από την επόμενη φάση του πολέμου, η σημερινή κυβέρνηση του Ισραήλ θα κληθεί να απολογηθεί για όσα συνέβησαν το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου, που καταγράφεται ως η «Μαύρη ημέρα του Κράτους του Ισραήλ» από το σύνολο των μεγάλων διεθνών και ισραηλινών ΜΜΕ. Οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη όσον αφορά την πολιτική ισχύ του Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει επιπτώσεις στο κυρίαρχο ζήτημα που απασχολεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ: Να μην φυλακιστεί για τις κατηγορίες διαφθοράς που τον βαρύνουν. Πριν από καιρό θυμίζουμε η σύζυγος του Νετανιάχου είχε δηλώσει δημόσια: «Να καεί το Κράτος αν ο Μπενιαμίν δεν θα είναι πρωθυπουργός». Η δήλωση αυτή είχε κάνει αλγεινή εντύπωση τότε. Τώρα και μετά την επίθεση της HAMAS, όλοι στο Ισραήλ ξαναθυμήθηκαν τη ρήση της πρωθυπουργικής συζύγου. Διότι, όντως, το Κράτος παρέλυσε και οι μηχανισμοί δεν λειτούργησαν.
Πηγές – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO