ΜΑΘΗΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 4 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Σφοδρή αντίδραση από την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Διοργανώνεται κινητοποίηση το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου κλήθηκαν οι 4 καθηγήτριες.

Πρωτοφανές περιστατικό στο Ρέθυμνο όπου ένας μαθητής κατήγγειλε στην Εισαγγελία 4 καθηγήτριες του επειδή συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο μαθητής Λυκείου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατήγγειλε τις εκπαιδευτικούς, επειδή όπως δήλωσε, του “στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση”. Η Εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία του μαθητή στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου κλήθηκαν οι τέσσερις καθηγήτριες να παραστούν.

Μαθητής κατήγγειλε στην Εισαγγελία 4 καθηγήτριες του: Σφοδρή αντίδραση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Στο γεγονός αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και απευθύνει προς όλους κάλεσμα συμπαράστασης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει ανακοινωθεί για σήμερα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα παρουσιαστούν οι τέσσερις καθηγήτριες.

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ