ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ ΜΕ ΤΑ 67 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Πιο συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο λιμάνι του Πειραιά, έχει αγωνιστεί σε ομάδες που πέρασαν από την σουπερλίγκα και είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

«Πηγές» της ΕΛ.ΑΣ, λένε ότι ήταν δυνατός «παίκτης» στο καρτέλ με την κοκαΐνη, καθώς έκανε κραυγαλέα ζωή, με ακριβά αυτοκίνητα, ρούχα επώνυμων οίκων και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το σύστημα που τα καρτέλ χρησιμοποιούσαν το τελευταίο χρονικό ναυλώνοντας ψυκτικούς, και να μπλοκάρουν το «χρυσό» φορτίο με την κόκα των 2 εκατομμυρίων ευρώ, που ταξίδεψε από το Εκουαδόρ στο λιμάνι του Πειραιά, καμουφλαρισμένη σε κοντέινερ με γαρίδες.

Πιο αναλυτικά, το καρτέλ με τις χοντρές άκρες στη Λατινική Αμερική, «ναύλωσε» τους τρεις Έλληνες εκ των οποίων και τον γνωστό ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας και  δυο ψυκτικούς και δηλώνοντας εικονικές βλάβες στα κοντέινερ που έκρυβαν στα σωθικά τους την «λευκή» κυρία, έμπαιναν σαν κύριοι στο μεγάλο λιμάνι και έβγαζαν την κοκαΐνη.

Ο ρόλος των συλληφθέντων

Πιο αναλυτικά, ως αρχηγός των συλληφθέντων του κυκλώματος εμφανίζεται ο Χ. Α., ένας πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος είχε αναλάβει τις επαφές με τους εισαγωγείς και περαιτέρω διακινητές των ναρκωτικών, τον συντονισμό της παραλαβής των ναρκωτικών από τα εμπορευματοκιβώτια και τον συντονισμό της παράδοσης στους κατά περίπτωση τελικούς διακινητές.

Άμεσος συνεργάτης του ήταν ένας ψυκτικός, ο Γ. Π., ο οποίος βοηθούσε τον «αρχηγό» στην παραλαβή των ναρκωτικών από τους μηχανισμούς ψύξης των εμπορευματοκιβωτίων, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του.

Ο τρίτος της παρέας ήταν ο Π. Ι., χειριστής του συστήματος εντοπισμού και καταγραφής βλάβης των ψυκτικών μηχανισμών των εμπορευματοκιβωτίων. Είναι αυτός που παρείχε την πρόσβαση στα ανωτέρω μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την παραλαβή – εξαγωγή των ναρκωτικών από το Λιμένα του Πειραιά.

Το κύκλωμα λειτουργούσε ως εξής: Ο πρώην ποδοσφαιριστής, έχων τις επαφές με τους εισαγωγείς και τους τελικούς διακινητές των ναρκωτικών, λάμβανε τον αριθμό του επίμαχου ναρκοεμπορευματοκιβωτίου, στη συνέχεια το ανέφερε στον «τεχνικό», ως έχων την πρόσβαση στο σύστημα για τη δήλωση εικονικής βλάβης του ψυκτικού μηχανήματος αυτού, καθώς και στην μεταφορά και τοποθέτηση εμπορευματοκιβωτίου, σε σημείο εντός του Λιμένα, προσβάσιμο από τα μέλη της οργάνωσης.

Στο τελικό στάδιο με το πρόσχημα επιδιορθώσεως της υποτιθέμενης βλάβης, ο Χ. Α. και ο Γ. Π. επιλέγοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή παραλάμβαναν τα ναρκωτικά από το ψυκτικό μηχανισμό του εμπορευματοκιβωτίου και εξήγαγαν αυτά από το Λιμένα με αυτοκίνητο της εταιρείας τους, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν προσωρινά και τα παρέδιδαν στους τελικούς διακινητές.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ