ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ


Η πυρκαγιά ξέσπασε την ώρα της Θείας Λειτουργίας από κερί κοντά στο παγκάρι που ακούμπησε σε ύφασμα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των πιστών που αποκαθήλωσαν τις Ιερές εικόνες και τις έσωσαν, ενώ στο σημείο έσπευσε και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας (SEPPA) με 4 εθελοντές και ενα όχημα.

Ζημιές υπέστη ιδιαίτερα στο πρόσωπο η εφέστια εικόνα του νησιού Παναγία η Πορταΐτισσα, ενώ το ασημένιο της “πουκάμισο” από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν υπέστη και αυτό ζημιές.

Χάρις και στην άμεση επέμβαση των εθελοντών η φωτιά τέθηκε το μεσημέρι υπό έλεγχο. Τις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για να πραγματοποιήσει αυτοψία.

Φωτό: Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αστυπάλαιας

Η Εκκλησία

Η Εκκλησία χρονολογείται από 1760 και έχει κτιστεί από τον Κεφαλλονίτη Όσιο Άνθιμο στους πρόποδες του ενετικού κάστρου, στη Χώρα της Αστυπάλαιας η δε εικόνα αποτελεί “αχειροποίητο” κατά την παράδοση αντίγραφο της ομώνυμης Αγιορείτικης εικόνας.

Το Δεκαπενταύγουστο αποτελεί το κέντρο σειράς πανηγυρικών εκδηλώσεων.

                 Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ