ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΑΛΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

Τη σύλληψη υποψήφιου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας και μιας γυναίκας, ύστερα από αναφορά για φερόμενη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας, καταγγέλλει το ΚΚΕ Μεσσηνίας, ενώ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί βίντεο με δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο, άλλης παράταξης, στην Καλαμάτα, ο οποίος εντός εκλογικού κέντρου εξυπηρετεί ψηφοφόρους λέγοντας τους σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν και τους δίνει και ψηφοδέλτια επισημαίνοντάς τους την υποψηφιότητά του.

Το βίντεο με τον δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο έχει αναρτηθεί σε αυτή τη διεύθυνση, ενώ σύμφωνα, με πληροφορίες ο υποψήφιος οδηγήθηκε στην Αστυνομία για εξηγήσεις.

Με αφορμή όλα αυτά ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλαμάτας, Νίκος Κουτουμάνος, προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

“Αναίτια και με περισσό ζήλο, η αστυνομία προσήγαγε και στην συνέχεια μετέτρεψε σε σύλληψη έναν υποψήφιος Τοπικό Σύμβουλο Καλαμάτας με την Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και μία διερχόμενη που έτυχε να συνομιλεί μαζί του.

Για τους συλληφθέντες διαμορφώθηκε δικογραφία και με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία έδειξε ιδιαίτερα αντανακλαστικά  και ταχύτητα με βάση μια υποτιθέμενη καταγγελία, ενώ ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκτελούσε τα καθήκοντα του εκλογικού αντιπροσώπου.

Την ίδια στιγμή βέβαια σε ολόκληρη της Πελοπόννησο δείχνει την επιλεκτικότητα της σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος:

          Σε τμήμα στην Αργολίδα ένας υποψήφιος πιάστηκε στα «πράσα» να κάνει διπλοψηφία, ενώ σε άλλο τμήμα του Νομού πιάστηκαν να κάνουν το "φαινόμενο" της αλυσίδας, δηλαδή σφραγισμένοι φάκελοι έφευγαν εκτός εκλογικού κέντρου. Ακολούθησαν τραγελαφικά σκηνικά με το να κυνηγούν αυτόν που έκλεψε το φάκελο. Στο Άργος μία ομάδα με μπλούζες της Θύρας 7 «τραμπούκιζε» εκλογικούς αντιπροσώπους.

          Στη Σπάρτη σε εκλογικό τμήμα έδιναν μόνο τα ψηφοδέλτια του Τατούλη και του Πτωχού,  ενώ σε άλλο η δικαστικός έδιωξε την εφορευτική επιτροπή και έβαζε τους ψηφοφόρους να παίρνουν μόνοι τους όποιο ψηφοδέλτιο θέλουν. Σε άλλο τμήμα υποψήφια συνδυασμού έδινε ψηφοδέλτια μέσα στο τμήμα.

          Στην Κορινθία σε δύο περιοχές υποψήφιοι, στη μια περίπτωση του ίδιου συνδυασμού, πιάστηκαν στα χέρια.

          Στην Καλαμάτα «καρφώνουν» το ένας υποψήφιος τον άλλον από τον ίδιο συνδυασμό γιατί «κλέβει» ο ένας τους σταυρούς του άλλου. Ενώ περιστατικά είναι καταγεγραμμένα να μοιράζονται σταυρωμένα ψηφοδέλτια μέχρι και πάνω από την κάλπη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα σήψης και επιλεκτικής ανικανότητας καλούμε κάθε τίμιο άνθρωπο που αγωνιά για το μέλλον του να πάει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και να στηρίξει τους συνδυασμούς τις Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια”.

                 Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ