ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Φωτογραφίες)


Η Καλαμάτα, οδηγεί τις εξελίξεις. Όπως άλλωστε της πρέπει”. Αυτό ανέφερε απόψε στην προεκλογική του ομιλία ο δήμαρχος Καλαμάτας και εκ νέου υποψήφιος μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο στην κεντρική πλατεία.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Βασιλόπουλου:

"Συνδημότισσες και συνδημότες, Φίλες και φίλοι,

Δυσκολεύομαι να βρω τα κατάλληλα λόγια, για να σας ευχαριστήσω.

Η εντυπωσιακή σας παρουσία, η υποδοχή σας, η αγάπη σας, επιβεβαιώνουν το μήνυμα της νίκης, που έρχεται από κάθε γωνιά της πόλης, από κάθε κοινότητα του Δήμου μας.

Είμαστε πολλοί!

Είμαστε αποφασισμένοι!

Είμαστε έτοιμοι για τη νίκη την Κυριακή!

Είμαστε έτοιμοι, οι 275 άξιοι υποψήφιοι του συνδυασμού μας και εγώ, να πάμε την Καλαμάτα και τα χωριά μας, ακόμα πιο μπροστά.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας.

Σας ευχαριστώ που στηρίζετε το έργο μας.

Πάνω απ’ όλα, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να εργαστούμε αποτελεσματικά, διασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις και υλοποιώντας έργα που συμβάλλουν, αφενός στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που μας βοήθησε να βελτιώσουμε και να διευρύνουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους δημότες.

Να αναβαθμίσουμε το κοινωνικό μας πρόγραμμα.

Να στηρίξουμε τους νέους, τους ηλικιωμένους, τους επαγγελματίες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία, στις κρίσεις που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι η εμπιστοσύνη σας, που οδήγησε στην τεράστια επιτυχία της ένταξης της Καλαμάτας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030».

Μια επιτυχία, που μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το μέλλον της πόλης και των χωριών μας και την ποιότητα της ζωής μας, με πολύ μεγάλα οφέλη όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις γενιές που θα μας ακολουθήσουν.

 

Φίλες και φίλοι,

Όταν ξεκινήσαμε αυτή την πορεία, το 2019, σας είχα καλέσει να αποφασίσετε την πορεία του Δήμου μας.

Να αποφασίσετε, αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.

Να αποφασίσετε, αν οι δημότες θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο, ή αν θα μπουν στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Να αποφασίσετε, αν η Καλαμάτα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο, ή θα γυρίσει πίσω.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, αισθανόμαστε υπερήφανοι, γιατί το έργο μας, όσα κάναμε, όσα κάνουμε και όσα έχουμε δρομολογήσει, δικαιώνουν την προσπάθεια μας.

Αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο, την ορθότητα του σχεδιασμού μας.

Την συνέπεια μας.

Την αποτελεσματικότητα της δράσης μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας κινείται σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου.

Με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε εξέλιξη και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για ακόμα περισσότερα.

Με όλο και περισσότερες και όλο και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους.

Οι δημότες έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο.

Μαζί τους, μαζί με τους φορείς της πόλης, συναποφασίσαμε την πορεία που θέλουμε για την Καλαμάτα και τα χωριά μας.

Μαζί ορίσαμε το περιεχόμενο της πρότασης μας για την ένταξη του Δήμου μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης.

Η πόλη και τα χωριά μας, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο.

Για πρώτη φορά, δεν έχουμε απλώς συγκεκριμένο όραμα.

Έχουμε συγκεκριμένο στόχο και μάλιστα στόχο που έχει εγκριθεί και έχει μεγάλη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, συνιστά μία τεράστια επιτυχία, κυρίως, όμως συνιστά το διαβατήριο για μια εντυπωσιακή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον.

Το 2019, μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας.

Από τότε μέχρι σήμερα, εργαζόμαστε συστηματικά, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας:

Στηρίξαμε την κοινωνία.

Εξασφαλίσαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Ολοκληρώσαμε, υλοποιούμε και προγραμματίζουμε, έργα σημαντικά.

Πετύχαμε την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, δημιουργώντας ισχυρή θετική προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

 

Δεν θα σας κουράσω παραθέτοντας αναλυτικά όσα κάναμε στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Όχι μόνο γιατί το έργο μας είναι χειροπιαστό, το ζείτε γύρω σας καθημερινά, αλλά και γιατί έχετε μελετήσει το πρόγραμμα μας για την επόμενη πενταετία, στο οποίο παρουσιάζουμε και τον απολογισμό τη πρώτης δημοτικής μας θητείας.

Επιτρέψτε μου, μόνο, πολύ συνοπτικά, να αναφέρω ότι έχουμε υλοποιήσει, υλοποιούνται, είναι σε διαγωνιστική διαδικασία, η έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, περισσότερα από 80 έργα και δράσεις, που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης έχουμε υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση 16 ακόμα έργων, προϋπολογισμού 49.000.000€.

Η Καλαμάτα, παρά το ότι δεν έγιναν όλα τέλεια, με έργο στην πράξη, είναι ήδη, ένας τόπος που αξίζει να ζεις.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στα χρόνια που πέρασαν, πετύχαμε πολλά.

Καλώ όλες και όλους, να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία, ώστε στα χρόνια που έρχονται, μαζί, να πετύχουμε - και θα πετύχουμε - ακόμα περισσότερα.

Το σχέδιο μας είναι σαφές, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο.

Η υλοποίηση του διασφαλίζει ακόμα περισσότερα έργα, που οδηγούν σε περισσότερες υπηρεσίες στους δημότες και συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.

Μπροστά μας έχουμε την υλοποίηση του Κλιματικού Συμβολαίου της Καλαμάτας, με τεράστια οφέλη για πολίτες και επιχειρήσεις.

 

Ο Δήμος μας και όλοι εμείς, είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια αντιστροφής των εφιαλτικών εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Η Καλαμάτα, οδηγεί τις εξελίξεις. Όπως άλλωστε της πρέπει.

Δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες, που θα μας επιτρέψουν να ορίσουμε εμείς την τύχη μας.

Να διαμορφώσουμε, για χρόνια πολλά, την ποιότητα της ζωής μας.

Να κατακτήσουμε κορυφαία θέση στο χάρτη των πόλεων, σε ολόκληρο των κόσμο.

Να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Καλαμάτα, θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με φυσιογνωμία και χαρακτήρα που θα την καταστήσουν πόλη - πρότυπο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Φίλες και φίλοι,

Πετύχαμε να δημιουργήσουμε για το Δήμο μας, μια τεράστια δυναμική.

Μια τεράστια δυνατότητα χρηματοδότησης.

Μια τεράστια ευκαιρία.

Ευκαιρία να διαμορφώσουμε την πορεία της πόλης μας.

Ευκαιρία να βελτιώσουμε αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής μας.

Ευκαιρία να ζήσουμε ασφαλέστερα και καλύτερα.

 

Δεσμεύομαι, ότι όπως κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής μας στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030», έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της αξιοποίησης της ευκαιρίας που ανοίγεται για την πόλη μας και για όλες και όλους εμάς.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Για τη νέα πενταετία, σχεδιάζουμε 133 έργα και δράσεις, που διαμορφώνουν την Καλαμάτα του αύριο.

Έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Ενισχύουμε την καθαριότητα, με την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων, με την ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης, με την εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών, με την περιβαλλοντική αποκατάσταση της Μαραθόλακκας.

Υλοποιούμε βιοκλιματικές αναπλάσεις ολιστικού χαρακτήρα, σε έκταση 140.000 τ.μ.

Στηρίζουμε την κοινωνία και τους δημότες, μέσα από τη λειτουργία δομών όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ, αλλά και μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας νέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών.

Φροντίζουμε τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, ολοκληρώνοντας το διαδημοτικό καταφύγιο, δημιουργώντας πάρκο κοινωνικοποίησης και αναψυχής, υλοποιώντας δράσεις προστασίας και ευζωίας.

Δημιουργούμε έναν πλήρως ψηφιακό και καινοτόμο Δήμο, που εντάσσει στην καθημερινότητά του smart εφαρμογές και λύσεις καινοτομίας.

Θωρακίζουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές μας. Επενδύοντας σε έργα που υποστηρίζουν κάθε σύγχρονη πόλη, με νέα δίκτυα ύδρευσης, με την κατασκευή του νέου αγωγού Φ800, με νέες δεξαμενές στον Αη Γιάννη Καρβούνη και στο Πήδημα, με τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και τα δίκτυα ακαθάρτων.

Προστατεύουμε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

Συνεχίζοντας την κατασκευή Πάρκων Τσέπης που αλλάζουν τις γειτονιές μας, προχωρώντας στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σχολεία μας, αναβαθμίζοντας ενεργειακά το δημοτικό μας κολυμβητήριο, αναδεικνύοντας το περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα.

Δίνουμε σταθερά έμφαση και ενισχύουμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας.

Είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στις νέες και τους νέους μας.

Με την ανακατασκευή μητροπολιτικών παιδικών χαρών, με τη δημιουργία πρότυπης παιδικής χαρά για ΑΜΕΑ, με την ενίσχυση της σχολικής στέγης.

Ακόμα, δίνοντας προτεραιότητα στον αθλητισμό με μεγάλα έργα υποδομής, όπως το νέο σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο στην Αγία Τριάδα, το κλειστό προπονητήριο μπάσκετ και την κατασκευή ανοιχτών και κλειστών γηπέδων στην πόλη και τις κοινότητες.

Ενισχύουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα της Καλαμάτας, αξιοποιώντας το Μέγαρο Χορού, αναβαθμίζοντας το ΔΗΠΕΘΕΚ, δημιουργώντας νέους χώρους πολιτισμού στο κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρίας και στην Ηλέκτρα.

Παράλληλα, με αυξανόμενη ένταση, προβάλλουμε την Καλαμάτα.

Καθιστώντας την ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο. Τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τις μοναδικές της γεύσεις.

Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία και τα αποτελέσματα του ολοκληρωμένου πλάνου προώθησης και marketing που εκπονήθηκε από το Δήμο.

 

Φίλες και φίλοι,

Οι 133 δράσεις για την Καλαμάτα του αύριο συμπυκνώνονται σε 5+1 εμβληματικά έργα.

1. Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου

2. Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων

3. Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων

4. Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα

5. Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)

5+1 Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού).

23/ Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η σχέση εμπιστοσύνης που μας ενώνει, ήταν, είναι και θα είναι στηριγμένη στην ειλικρίνεια.

Με απόλυτη ειλικρίνεια, λοιπόν, θέλω σήμερα να πω σε κάθε μία και κάθε έναν από εσάς.

Η δέσμευση μου, η δέσμευση της Δημιουργικής Πρωτοβουλίας, είναι απλή και ξεκάθαρη:

Είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε τη συμμετοχή μας στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030» και να πετύχουμε το μέγιστο όφελος για το Δήμο και τους δημότες.

Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τις δεσμεύσεις μας, σε έργο χειροπιαστό.

 

Φίλες και φίλοι,

Με γνωρίζετε καλά.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

Είμαι σκληρά εργαζόμενος ενεργός πολίτης, που αγαπά την πόλη και τα χωριά μας και θέλει να συνεισφέρει για να πετύχουμε το καλύτερο.

Στην επαγγελματική μου ζωή, έμαθα να σχεδιάζω σωστά, ολοκληρωμένα, ρεαλιστικά.

Να διεκδικώ τις ευκαιρίες, να αξιοποιώ τις δυνατότητες.

Στην πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, συνειδητοποίησα ότι πρέπει πρώτα απ’ όλα να ακούς τους δημότες, να λειτουργείς συνθετικά, να είσαι πάντα δίπλα τους.

Στη θητεία μου ως Δήμαρχος, απέδειξα ότι μπορώ να μετατρέπω τα σχέδια σε έργο χειροπιαστό.

Να διεκδικώ και να κερδίζω αυτά που ο Δήμος μας δικαιούται.

Για αυτά που είμαι, για αυτά που πιστεύω, για αυτά που δεσμεύομαι να κάνω πράξη με τους συνεργάτες μου, ζητώ και πάλι την εμπιστοσύνη και την ψήφο σας.

 

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, βασίζομαι σε σας για να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες.

Για να τους μεταφέρουμε τα μηνύματα μας.

Για να τους παρουσιάσουμε βασικές προτάσεις του σχεδιασμού μας.

Για να τους πείσουμε να μας υποστηρίξουν και πάλι.

Σας ζητώ να μας δώσετε ισχυρή εντολή, από την πρώτη Κυριακή, για να συνεχίσουμε το έργο μας για την Καλαμάτα και τα χωριά μας.

Σας ζητώ να ψηφίσετε Δημιουργική Πρωτοβουλία, για να διασφαλίσουμε ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει τη θετική του πορεία, ότι ο τόπος μας θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά.

 

Σας ζητώ να ανανεώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που μας ενώνει.

Σας ζητώ να αξιοποιήσουμε όσα πετύχαμε και να προχωρήσουμε σε όσα έχουμε δρομολογήσει και πρέπει ακόμα να γίνουν.

Σας ζητώ, την Κυριακή, να κάνετε και πάλι, επιλογή εμπιστοσύνης.

Σας ευχαριστώ!_".

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO