ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


Το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Καλαμάτας, στον Νέδοντα, μεταξύ του πρώην δημοτικού αναψυκτήριου και της παιδικής χαράς, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας. Στο Πολυκέντρο οι πολίτες θα παραδίδουν τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και θα παίρνουν κουπόνι συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ ή θα μπορούν να δωρίσουν το αντίστοιχο ποσό στη μη κυβερνητική οργάνωση “Αποστολή”...

Ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ανακοίνωσε σχετικά ότι “στο πλαίσιο της υλοποίησης του ολοκληρωμένου Προγράμματος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων που εφαρμόζει, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του Πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων αστικών αποβλήτων μέσω Γωνιών Ανακύκλωσης στο Δήμο Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πολυκέντρου Ανακύκλωσης επί της οδού Κολοκοτρώνη 2, όπισθεν του εστιατορίου «Κεντρικόν» (απέναντι από την παιδική χαρά «σχοινιά»), τη Πέμπτη 05-10-2023 και ώρα 12.00 μ.μ.

Στα Πολυκέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο κάθε πολίτης μπορεί να ανακυκλώνει:

Μέταλλο

Χαρτί

Γυαλί

Πλαστικό

Κάθε Πολύκεντρο διαθέτει σύστημα επεξεργασίας των υλικών (συμπίεση για τα πλαστικά και μεταλλικά και θρυμματισμός για τα γυάλινα), ώστε να ελαχιστοποιούνται οι όγκοι των υλικών που θα ανακυκλώνονται χωριστά στην πηγή και να μειώνεται το ενεργειακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα της μεταφοράς των ανακυκλούμενων υλικών.

Επίσης, διαθέτει εξοπλισμό που πραγματοποιεί αυτόματα την παραλαβή, αναγνώριση, αρχική επεξεργασία και αποθήκευση σε κάδους των πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων υλικών, αντίστοιχα.

Για κάθε συσκευασία (από αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, πλαστικό και γυαλί) που οι καταναλωτές τοποθετούν στα μηχανήματα των Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, κερδίζουν χρήματα με τη μορφή εκπτωτικών κουπονιών για αγορές σε συνεργαζόμενα Super Market, αυξάνοντας έτσι την αγοραστική τους δύναμη.

Για κάθε μία επιστρεφόμενη συσκευασία, ο καταναλωτής αποκομίζει 0,03€. Δηλαδή για κάθε 33 συσκευασίες που ανακυκλώνει κερδίζει 1€.

Εναλλακτικά, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δωρίσει τα χρήματα τα οποία κερδίζει με το πάτημα ενός κουμπιού στο κοινωνικό κεφάλαιο που συγκεντρώνεται υπέρ κάποιου επιλεγμένου κοινωνικού σκοπού (κίτρινο κουμπάκι).

Επομένως, ανακυκλώνοντας, οι πολίτες επιβραβεύονται με την έκδοση κουπονιών τα οποία μπορούν:

Να εξαργυρώσουν με αγορές στα σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» ή

Να κάνουν δωρεά στον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»”.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ