ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ, ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023, Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


«Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν την, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Κατά τον Όρθρο και την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κοζάνης κ. Παύλου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Πολυανής κ. Βαρθολομαίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνού, Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και στην προσωπικότητα και το έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα, προς δόξαν Θεού αλλά και της Εκκλησίας Του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του Μητροπολίτες, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία. Ευχαριστίες, επίσης εξέφρασε στον Ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το φιλόχριστο λαό, τους συνεργάτες του, καθώς και σε όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια απονεμείθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας έξι νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο Μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Καρδίτσας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Τσιάρας, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων».

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου ο Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε απόψε, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καλαμάτας για την εορτή του Αγίου Χρυσοστόμου, αλλά και για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Φθιώτιδος κ. Συμεών, Λήμνου κ. Ιεροθέου, Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Ζηνουπόλεως κ. Ιακώβου εκ Μεσσηνίας καταγομένου και Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Με το πέρας του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, αλλά και τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

Ο Μακαριώτατος αντιφωνήσας ευχήθηκε πολυχρόνια ποιμαντορία στον κ. Χρυσόστομο, επ΄αγαθώ της Εκκλησίας του Χριστού και της Πατρίδος.

Ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το απόγευμα της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2023, το Επισκοπικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, για τα ονομαστήριά του.

Το παρόν έδωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Κληρικοί από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, Ιερείς της Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Εκκλησιαστικά Συμβούλια, Ενοριακά Φιλόπτωχα, Αντιπροσωπίες από τις ενοριακές συντροφιές νέων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Οι επισκέπτες έτυχαν θερμής υποδοχής από το Μητροπολίτη, ο οποίος και τους ευχαρίστησε εγκαρδίως για την τιμή και την αγάπη που εξέφρασαν προς το πρόσωπό του, ευχόμενος και τα δικά τους έτη να είναι πολλά και ευφρόσυνα.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ