ΣΥΡΙΖΑ: «ΤΣΙΡΚΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΟ 3% - ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑΤΑ ΈΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ GEY ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κασσελάκης: «Τελειώσατε αφού διαφωνείτε»

Είπε «όχι» στην ψηφοφορία για το δημοψήφισμα - Αποχώρησαν Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τεμπονέρας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διονύσης Τεμπονέρας αποχωρούν από τη συνεδρίαση της ΚΕ γιατί το προεδρείο δεν δέχθηκε να προηγηθεί η συζήτηση για το δημοψήφισμα.

«Είναι άνευ αντικειμένου η σύσταση της Κεντρικής Επιτροπής. Υπάρχει υπαρξιακό ζήτημα. Από την πλευρά του προεδρείου αρνήθηκε να γίνει το ξεκαθάρισμα. Υπήρξε απόρριψη κάθε θέσης. Η πλειοψηφία στα μέλη της Κ.Ο. ήταν να λυθεί το θέμα. Δεν έγινε καμία δημοκρατική διαδικασία. Δεν κρίθηκε πως έπρεπε να παραμείνουμε. Είναι υπαρξιακό ζήτημα. Αποχωρώ από αυτή τη διαδικασία που είναι άνευ λόγου», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Το προεδρείο δεν δέχτηκε καν να μπει η πρότασή μας σε ψηφοφορία» επισήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» (μαζί με την ομάδα Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα) από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα μετά από την ομιλία του προέδρου και των δυο γραμματέων, η Έφη, ο Διονύσης και εγώ κάναμε μια διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος για το δημοψήφισμα. Είπαμε ότι δεν είναι εύκολο να γίνει συζήτηση κάτω από την σκιά ότι μπορεί να γίνει δημοψήφισμα (…) Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Το προεδρείο δεν δέχτηκε καν να μπει η πρότασή μας σε ψηφοφορία. Είπα να πάει στο τέλος, άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από την επιτροπή και άρα αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παράλληλα, ο Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε μομφή κατά του προεδρείου, αίτημα το οποίο επίσης απορρίφθηκε και δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία. Μετά από αυτό οι τρεις ομάδες αποχώρησαν και η συνεδρίαση συνεχίζεται με όσα μέλη της ΚΕ έμειναν στην αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα βήμα και και αφού είχε ακούσει τα “εξ αμάξης” από τον Κασσελάκη είπε: «Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση όταν ζητάτε λιντσάρισμα! Αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος είναι μόνο η Κεντρική Επιτροπή. Έχω υποστηρίξει το κόμμα του 32%, του 17% και θα υποστηρίξω του 3% και το 0,3%», είπε.

«Φεύγω συμβολικά, δεν μπορώ να ακούω τον Κασσελάκη»

«Φεύγω συμβολικά. Δεν μπορώ να ακούω τα όσα λέει ο κ. Κασσελάκης». Με αυτή τη φράση αποχώρησε νωρίτερα ο Δημήτρης Βίτσας από την αίθουσα όπου διεξάγεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του.

Επίσης ο Νίκος Φίλης φώναζε «αίσχος» την ώρα που μιλούσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ομιλία Κασσελάκη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως, κατά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, ανέβηκαν οι τόνοι με φωνές και αποδοκιμασίες, αναγκάζοντας τον Παναγιώτη Ρήγα να διακόψει τον Κασσελάκη, προσπαθώντας να συνετίσει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, να σταματήσουν, αλλιώς να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

«Αυτές οι εικόνες δεν αρμόζουν στο πνεύμα της αριστεράς», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Οι διακοπές ξεκίνησαν, όταν άρχισε την ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και το προεδρείο της Κεντρικής Επιτροπής με τον κ. Ρήγα χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές απειλώντας ακόμα και με αποβολή όσους φωνάζουν. Τους κάλεσε να σεβαστούν τόσο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και τους ομιλητές που θα ακολουθήσουν. Σεβαστείτε αυτό που υπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Αφορμή για την ένταση ήταν η αποστροφή Κασσελάκη που αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λόγω των αναφορών «τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου». «Πώς να δώσουμε αξιόπιστη πρόταση μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε, ότι έχει αποφασίσει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση και πως δεν μπορούν να παραμένουν στο κόμμα στελέχη που μιλάνε για επιθεώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπαρούτι» μυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι εκρηκτικό από την έναρξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, η οποία άρχισε με καθυστέρηση δύο ωρών.

«Γιουχαΐσματα» ακούστηκαν στην αίθουσα από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Ρήγας να αναγκαστεί να διακόψει για λίγα δευτερόλεπτα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι νέες αντιδράσεις προκάλεσαν εκ νέου την παρέμβαση του κ. Ρήγα, ο οποίος είπε «μην με αναγκάσετε να ζητήσω να αποχωρήσετε». «Παιδιά δεν πειράζει», απάντησε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσέλακης τόνισε αρχικά πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει μπροστά με δηλώσεις Κατρούγκαλου και με δηλώσεις για τοπικά νομίσματα, με μέλη από το κοινό να απαντούν πως μπορεί να τα πει στο Μαϊάμι αυτά.

Αχτσιόγλου: Ζητεί ψηφοφορία εδώ και τώρα για το «διάγγελμα» και το δημοψήφισμα Κασσελάκη

Ψηφοφορία εδώ και τώρα για το “διάγγελμα” και το δημοψήφισμα Κασσελάκη ζητά η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, με την «Ομπρέλα» να συντάσσεται με την παραπάνω πρόταση.

Στην εισήγησή της η ομάδα Αχτσιόγλου αναφέρει χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι «το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας», τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στη διάλυση του κόμματος.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ