«ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ» 44 ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΡΩΓΑΝ ΕΛΙΕΣ - Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ


Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι το περιστατικό που συνέβη στα Χανιά Κρήτης, καθώς αστυνομικοί «συνέλαβαν» αδέσποτα πρόβατα τα οποία προκαλούσαν φθορές σε ελαιόδεντρα.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων πραγματοποιούνται ειδικές δράσεις για το φαινόμενο της αδεσποτίας, δεδομένων των καταγγελιών για φθορές σε καλλιεργητικές εκτάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκαν 44 πρόβατα σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά τα εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ανεπιτήρητα, ενώ δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και είχαν προκαλέσει φθορές σε ελαιόδεντρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδεσποτίας με συνέπεια την πρόκληση φθορών σε καλλιέργειες χθες (10.11.2023) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά σαράντα τέσσερα (44) παραγωγικά ζώα (προβατοειδή) ανεπιτήρητα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και είχαν προκαλέσει φθορές σε ελαιόδεντρα.

Ανωτέρω παραγωγικά ζώα περισυλλέγησαν με τη συνδρομή υπαλλήλων και όχημα του Δήμου Πλατανιά και κατασχεθήκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και όπου παρέχεται η προβλεπόμενη συνδρομή από τους οικείους Δήμους, θα πραγματοποιείται κατάσχεση των ζώων.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ