ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΜΑΣΤΡΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ


Ποινική δίωξη κατά του αντιδημάρχου Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και της διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Χριστίνας Λυκουργιά, έχει ασκηθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, για την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από βανδαλισμούς αγνώστων (έφεραν αυτοκόλλητα μουντζούρες κ.λπ.),  με κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ο αντιδήμαρχος και η διευθύντρια έχουν κληθεί να δικαστούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο κ. Μαστραγγελόπουλος είχε μόλις εκλεγεί και αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου στο Δήμο. Ο αντιδήμαρχος έχει κάνει αίτηση προς το Δήμο προκειμένου να τον υπερασπιστεί η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, αίτημα που αναμένεται να γίνει δεκτό από την Οικονομική Υπηρεσία, που συνεδριάζει επίσης την Παρασκευή.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μαστραγγελόπουλος και η διευθύντρια κ. Λυκουργιά έχουν υποστεί την ποινική δίωξη για το φερόμενο αδίκημα των πράξεων της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου δια παραλείψεως κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Στο κλητήριο θέσπισμα σημειώνεται ότι “κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στην Καλαμάτα Π.Ε. Μεσσηνίας κατά το χρονικό διάστημα από 17-09-2019 έως 17-01-2020 με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, από κοινού και κατόπιν συναπόφασης, αν και είχαν ιδιαίτερη νομική υποχρέωση, παρέλειψαν να αποτρέψουν υπαρκτό κοινό κίνδυνο, δυσχεραίνοντας την ενέργεια που ήταν αναγκαία για να αποτραπεί. Ειδικότερα ο πρώτος κατηγορούμενος, Μαστραγγελόπουλος Δημήτριος του Βασιλείου, με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, η δεύτερη κατηγορούμενη, Λυκούργια Χριστίνα του Γεωργίου, με την ιδιότητα της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ γνώριζαν ότι εντός του αστικού και περιαστικού ιστού αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμάτας Π.Ε. Μεσσηνίας σε πολλές ρυθμιστικές πινακίδες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν.2696/1999) είχαν επέμβει άγνωστοι δράστες επηρεάζοντας την εμφάνισή τους, ώστε να μην είναι εμφανής η σήμανση τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία κινδύνου πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, εντούτοις με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, παρέλειψαν να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση τους, με αποτέλεσμα να ματαιώσουν κάθε ενέργεια για την άρση του υφιστάμενου κινδύνου για αόριστο αριθμό χρηστών των οδών ήτοι οδηγών μηχανοκίνητων και μη οχημάτων και πεζών”.

 


Πηγές – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ