ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ - ΡΕΚΟΡ ΤΟ 2023 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ "ΚΑΡΕΛΙΑ": ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

 


Μέσα στο 2023 καταφέραμε:

* Νέο ρεκόρ στο κύκλο εργασιών. Είναι μεγάλη η ικανοποίηση μετά από ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο 2022, να μιλάμε σήμερα πάλι για ρεκόρ στο τζίρο μας.

* Σε ένα κλάδο όπου το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι, ίσως, το πιο σύνθετο στην αγορά των καταναλωτικών αγαθών, καταφέραμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τα αυξημένα μερίδια στις περισσότερες αγορές μας, αλλά και να καταγράψουμε νέες αυξήσεις στον όγκο πωλήσεων, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στο εξωτερικό. Κλείνουμε τη χρονιά έχοντας ξεπεράσει τα 15,4 δισεκατομμύρια τσιγάρα στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές μας.

* Τόσο στα τσιγάρα όσο και στην κατηγορία του καπνού για στριφτό, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι  που  τα σήματα της εταιρείας μας έχουν τη πρώτη θέση ανάμεσα στα SKU’s που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

* Τα σήματά μας του Roll – Your – Own (RYO) καπνού κλείνουν τη χρονιά με νέο ρεκόρ σε όγκο και τζίρο, έχοντας ξεπεράσει τα 1,15 εκατομμύρια κιλά.  Επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέες αγορές και εμπλουτίζουμε το brand portfolio μας με νέους κωδικούς.

* Με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε ότι η αύξηση του τουρισμού και της ταξιδιωτικής κίνησης διεθνώς έφερε και νέα άνοδο στην αγορά του Travel Retail, συνεισφέροντας ακόμα περισσότερο στην ισχυρή κερδοφορία του Ομίλου.

* Στην ελληνική αγορά των πούρων, επεκτείναμε την ήδη επιτυχημένη παρουσία των σημάτων των εταιρειών Villiger και Dannemann, με τις οποίες συνεργαζόμαστε υλοποιώντας συνεχή προωθητικά προγράμματα. Ακόμα, προχωρήσαμε σε νέα λανσαρίσματα στη κατηγορία των χειροποίητων πούρων καταγράφοντας, έτσι, ένα ακόμη ρεκόρ στους όγκους πωλήσεων, γεγονός για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι.  

* Στις διεθνείς μας αγορές, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία το αρχικό μούδιασμα στις πωλήσεις που έφεραν οι αναπόφευκτες αυξήσεις εργοστασιακών τιμών λόγω των ανατιμήσεων στο κόστος προμήθειας καπνών και λοιπών υλών (κυρίως στα υλικά φιλτροποιΐας), αποτέλεσμα των διεθνών πληθωριστικών τάσεων, του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και της έλλειψης επιλογών, αφού σε καίριους κλάδους πρώτων υλών μας υφίσταται μικρός αριθμός προμηθευτών".

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησαν οι ανατιμήσεις αναλώσιμων υλικών καταβλήθηκε προσπάθεια για διατήρηση λιανικών τιμών, όπου αυτό ήταν εφικτό με τον κ. Καρέλια να τονίζει:

“Η επιλογή μας να σταθούμε δίπλα στον καταναλωτή υιοθετώντας τη διατήρηση  των λιανικών τιμών των προϊόντων μας στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά και προχωρώντας στις απαραίτητες προσαρμογές, στα μέσα του έτους, στις χώρες της Βορείου Αφρικής δείχνει να επιβραβεύεται. Στις υπόλοιπες αγορές, και κυρίως στις ευρωπαϊκές, οι όποιες αυξήσεις τιμών περιορίστηκαν στον ελάχιστο δυνατό αριθμό σημάτων. Αποτέλεσμα ήταν να καταφέρουμε, τελικά, οριακή αύξηση όγκου στις διεθνείς μας αγορές κατά 1.5% περίπου στα τσιγάρα και 13% στον καπνό.

* Μέσα στο 2023, ισχυροποιήσαμε κατά 11% τα ήδη σημαντικά ταμειακά μας διαθέσιμα, υλοποιώντας, παράλληλα, επενδύσεις αξίας άνω των 4.5 εκατ. ευρώ”.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αναπόσπαστο μέρος των καθιερωμένων ετήσιων ανακοινώσεων της διοίκησης της μεσσηνιακής καπνοβιομηχανίας είναι οι έκτακτες παροχές προς το προσωπικό, ως μια επιβράβευση για τη δική τους συμβουλή στην επί χρόνια επιτυχημένη πορεία της.

Για τις παροχές ο Ανδρέας Καρέλιας σημειώνει:

“Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μέσα από έκτακτες παροχές που ανακοινώνονται τέτοια μέρα, μοιραζόμαστε όλοι μέρος αυτής της επιτυχίας. Επίσης, όπως κάθε χρόνο, κατευθύνουμε ένα σημαντικό μέρος αυτής της επιτυχίας προς το κοινωνικό σύνολο με τη μορφή οικονομικής ενίσχυσης φορέων που αποδεδειγμένα έχουν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν πολύπλευρα στη κοινωνία μας”.

Αναλυτικά οι παροχές προς τους εργαζόμενους:

- Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανέρχεται φέτος στα 400 ευρώ καθαρά.

- Ο κάθε λαχνός της σημερινής ημέρας, για τον καθένα από τους 40 τυχερούς, θα ανέλθει σε 1.000 ευρώ καθαρά.

- Επιπλέον, ο κάθε εργαζόμενος που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.750 ευρώ καθαρά.

- Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2023, θα λάβουν μία ακόμη πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.

- Παράλληλα, η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2023.

- Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, και λόγω της υψηλής μας κερδοφορίας, όλοι οι εργαζόμενοι θα λάβουν σαν έκτακτη παροχή έναν μικτό μηνιαίο μισθό. Η εταιρεία λόγω της αυξημένης κερδοφορίας της, θα δώσει 15ο μισθό σε όλους τους εργαζόμενους.

- Όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μισθό κάτω από 1.500 ευρώ θα λάβουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά.

- 170 εργαζόμενοι οι οποίοι ξεχώρισαν με την απόδοσή τους μέσα στη χρονιά που πέρασε θα λάβουν το μπλε bonus των 2.700 ευρώ καθαρά.

- 45 εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus των 4.000 ευρώ καθαρά.

- Επανέρχεται η επιβράβευση παρουσίας 1.000 ευρώ καθαρά για όλους τους εργαζομένους οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του έτους, έκαναν χρήση μόνο της κανονικής τους άδειας και δεν έλειψαν ούτε μία άλλη ημέρα από την εργασία τους.

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

 Ειδικά για φέτος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Καρέλια Α.Ε. αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ τους εξής φορείς:

- Την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας με το ποσό των 200.000 ευρώ, εκ των οποίων 50.000 ευρώ για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα.

- Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με το ποσό των 200.000 ευρώ για προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

- Την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος με το ποσό των 150.000 ευρώ.

- Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας με το ποσό των 50.000 ευρώ σε είδος.

- Το Σωματείο «Φάρος Τυφλών της Ελλάδος» με το ποσό των 60.000 ευρώ.

- Το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» με το ποσό των 100.000 ευρώ.

- Το Ίδρυμα Ευσταθίας Κωστοπούλου «Το περιβόλι της γιαγιάς» με το ποσό των 70.000 ευρώ.

- Τον Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Μεσσηνίας (ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ) με το ποσόν των 40.000 ευρώ.

- Τα Παιδικά χωριά S.O.S. Καλαμάτας με το ποσό των 50.000 ευρώ.

- Το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας με το ποσόν των 50.000 ευρώ.

- Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Ναύπλιο), για τις ανάγκες υλοποίησης προγράμματος για τους έγκλειστους των φυλακών Τίρυνθας, Ναυπλίου, Τρίπολης και Κορυδαλλού, με το ποσόν των 30.000 ευρώ.

“Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι οι παραπάνω παροχές και οικονομικές ενισχύσεις είναι εφικτές χάρη στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι ισχυρή. Για να συνεχίσει να είναι ισχυρή, πρέπει όλοι να αναλογισθούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν” σχολιάζει ο κ. Καρέλιας.

ΟΙ “ΠΑΓΙΔΕΣ” ΤΟΥ 2023 ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Ακολούθως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεν παραλείπει να αναφερθεί στις δυσκολίες που υπήρξαν στην αγορά σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στις προκλήσεις ενόψει της νέας χρονιάς.

“Για να πετύχεις δεν έχει σημασία πόσο δυνατά χτυπάς εσύ, σημασία έχει πόσο δυνατά χτυπήματα μπορείς να δεχθείς και να αντέξεις. Η οικονομική θωράκιση της εταιρείας αποτελεί συνεχή επιδίωξη της διοίκησης, έτσι ώστε η Καρέλια Α.Ε. να είναι ικανή να αντιμετωπίσει στο μέγιστο τις όποιες προκλήσεις έλθουν. Μέσα στη χρονιά που κλείνει, γίναμε μάρτυρες της παραλίγο κατάρρευσης άλλοτε πανίσχυρων τραπεζικών ιδρυμάτων με ιστορία 200 και πλέον ετών, οι οποίες σώθηκαν στο παρά πέντε και με συνοπτικές διαδικασίες. Μέσα σε ένα εντελώς ευμετάβλητο περιβάλλον, όπου η ταχύτητα εξάπλωσης ειδήσεων, πραγματικών ή ψευδών, έχει άμεσο αντίκτυπο παγκοσμίως, νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση από το γεγονός ότι όχι μόνο καταφέραμε να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα της Καρέλια για μια ακόμα χρονιά.

Όπως όλοι γνωρίζετε, ανήκουμε σε έναν κλάδο ο οποίος δέχεται συνεχώς πρωτοφανείς επιθέσεις. Καθημερινά, αντιμετωπίζουμε αμφισβήτηση, ολοένα και πιο εχθρικές νομοθετικές παρεμβάσεις και πρωτοφανή φορολόγηση στα προϊόντα μας. Όμως, παρά τα εμπόδια αυτά, πρέπει να αναλογιστούμε το μέγεθος της προσφοράς μας στην εθνική οικονομία της χώρας μας και στην κοινωνία μέσα στην οποία δουλεύουμε και δημιουργούμε. Κατά τη διάρκεια του 2023, η Καρέλια εισέφερε στα κρατικά ταμεία 660 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε μορφής φόρους και πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς”.

“Ο καθένας από εσάς έχει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της εταιρείας μας. Είτε εργάζεστε στην παραγωγή, είτε στις μονάδες υποδομών και συντήρησης, είτε στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, είτε στον τομέα της έρευνας και της διασφάλισης ποιότητας, είτε στις οικονομικές υπηρεσίες, την τεχνολογική υποστήριξη ή οποιαδήποτε άλλη εσωτερική οντότητα της λειτουργίας μας, η αφοσίωση και η σκληρή σας δουλειά είναι θεμελιώδεις και απαραίτητες για την συνεχιζόμενη ανάπτυξη και ευημερία του Ομίλου. Για άλλη μία φορά, σας καλώ να είστε υπερήφανοι για την Καρέλια και για την συμβολή σας σε αυτήν. Να θυμάστε ότι δεν είμαστε μόνο απλά μία εταιρεία, είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα και έχουμε σαν σκοπό να πετύχουμε με μοναδικά όπλα το δική μας αριστεία και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας.

Πριν από 35 περίπου χρόνια, ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια να επεκταθούμε έξω από τα σύνορα της χώρας μας. Σήμερα, είμαστε η μόνη εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στον κλάδο του καπνού και από τις ελάχιστες στο διεθνές στερέωμα, που συνεχίζουμε, μέσα σε αυτό το πρωτοφανές και αφιλόξενο περιβάλλον, να αναπτυσσόμαστε, ιδιαίτερα δε σε δυτικοευρωπαϊκές, καταναλωτικά ώριμες αγορές.

Φτάσαμε έως εδώ διότι η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας και η αφοσίωση των εργαζομένων μας μας επιτρέπουν να δώσουμε κάτι το ξεχωριστό στους πελάτες μας, οι οποίοι μας επιβραβεύουν με την εμπιστοσύνη τους δείχνοντας την προτίμησή τους στα τσιγάρα μας και στον καπνό μας,  ιδιαίτερα σε σημεία όπου αυτά συνυπάρχουν με ανταγωνιστικά και μπορούν εύκολα να συγκριθούν. Και είναι βαθιά πεποίθησή μου ότι έχουμε τη δύναμη, τις γνώσεις, την εμπειρία και το πάθος για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ανέφερα προηγουμένως και τις οποίες είναι σίγουρο ότι θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Η δουλειά μας δεν είναι μόνο να βελτιώνουμε την κερδοφορία μας. Είναι κυρίως να δημιουργούμε αίσθημα ικανοποίησης, απόλαυσης και εμπιστοσύνης στα εκατομμύρια καταναλωτές μας σε όλο τον κόσμο οι οποίοι, περισσότερες από 20 φορές την ημέρα, κάθε ημέρα, στρέφονται και αγκαλιάζουν τα προϊόντα που παράγουμε. Σαν εταιρεία παρέχουμε απασχόληση, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουμε τις τοπικές κοινωνίες και συνεισφέρουμε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ή να υποτιμούμε τη σημασία της καθημερινής προσπάθειάς μας και την πρόσθετη αξία και θετική επίδραση που αυτή προσφέρει σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

Για άλλη μία φορά, σας ευχαριστώ για την σκληρή σας δουλειά και την αφοσίωσή σας. Σας καλώ να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα, να συνεργαστούμε μεταξύ μας ακόμα καλύτερα και να μοιραστούμε φιλοδοξίες, ιδέες και στόχους. Να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Χρονιά”. 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO