H ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ AHEPA Σ. ΤΣΙΒΙΚΟΥ ΣΤΟΝ «Ε.Κ.»


Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, με κλιμάκιο της οργάνωσης επισκέφθηκαν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο Πατριάρχης τούς δέχθηκε στο γραφείο του μετά τη Θεία Λειτουργία όπου είχαν συνομιλία και στη συνέχεια τους προσκάλεσε και παρακάθισαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.

 

Επισημαίνεται πως μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το απόγευμα δεν είχε εκδοθεί κανένα ανακοινωθέν από το Πατριαρχείο, αλλά ούτε και από την AHEPA. Εκδόθηκαν ωστόσο άλλα ανακοινωθέντα μετά φωτογραφιών από άλλες συναντήσεις και δραστηριότητες του Πατριάρχη.

 

Ο «Εθνικός Κήρυκας» βρήκε τον πρόεδρο κ. Τσίβικο στην Αθήνα, ο οποίος με προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για παραχώρηση αποκλειστικής συνέντευξης, η οποία έχει ως εξής:

 

«Εθνικός Κήρυκας»: Καλή χρονιά κύριε πρόεδρε και ξεκινώντας να σας πω πως οι δηλώσεις σας θα είναι on the record. Θα μας λέγατε κάτι από τη συνάντησή σας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο (την Κυριακή) στο Φανάρι;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Πολύ ευχαρίστως. Οπως ξέρετε κάθε χρόνο η AHEPA και ο εκάστοτε πρόεδρος επισκέπτονται το Πατριαρχείο για να δηλώσουν  για άλλη μία φορά την υποστήριξη της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης του Ελληνισμού προς το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο κι αυτό κάναμε κι αυτή τη φορά.

 

«Ε.Κ.»: Τι του είπατε και τι σας είπε;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Κοιτάξτε, αυτές είναι ιδιαίτερες συζητήσεις, μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο, για τις νέες απειλές εναντίον της Ορθοδοξίας, τις νέες απειλές εναντίον του Ελληνισμού, τα γνωστά γεγονότα στην Ομογένεια της Αμερικής όπως υποδαυλίζονται από κάποιους, κι αυτά.

 

«Ε.Κ.»: Ποια είναι αυτά τα γεγονότα που υποδαυλίζονται και ποιοι είναι αυτοί που τα υποδαυλίζουν;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Ε, δεν ξέρω, και σεις είστε δημοσιογράφος διαβάζετε κάποια άρθρα τα οποία διαβάζουμε κι εμείς, απλά εμείς κι εγώ προσωπικά εξέφρασα τη δική μου γνώμη, τη δική μου εμπειρική γνώμη κάπου σαράντα χρόνια στα κοινά και στα εκκλησιαστικά, τίποτε περισσότερο.

 

«Ε.Κ.»: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να γράψετε αυτή την επιστολή (18 Νοεμβρίου 2023) και να ζητήσετε τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να τον ενημερώσετε όπως είπατε;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Η συνάντηση όπως σας είπα ήταν καθιερωμένη, θα γινόταν ούτως ή άλλως και σημείωσα στην επιστολή μου πως θα ήθελα να είχα την ευκαιρία σαν ο νέος πρόεδρος να δω τον Παναγιώτατο, εξάλλου καθώς ξέρετε είμαι και Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ιδρυτικό μέλος του Ιδρύματος για το Πατριαρχείο. Θα ήθελα να ενισχύσουμε και οικονομικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο όπως κάνουμε τόσα χρόνια. (Σημείωση Σύνταξης: Σύμφωνα με σημείωμα που μας εστάλη από τον κ. Μωσσαϊδη από Αθήνα η AHEPA δίνει κατ’ έτος 26 χιλ. δολάρια στο Πατριαρχείο). Ερωτήσατε γιατί ένιωσα την ανάγκη. Ενιωσα την ανάγκη γιατί αυτά που έβλεπα να γράφονται από σας και από άλλους δεν έκφραζαν αυτή την εμπειρία που έχω εγώ. Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη και νομίζω μέσα από την εμπειρία στην κοινότητα και τα εκκλησιαστικά έχω το δικαίωμα και της δικής μου άποψης.

 

«Ε.Κ.»: Βεβαίως και έχετε. Αλλά από την άλλη μεριά καταφύγατε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία εις βάρος του «Εθνικού Κήρυκα» και εμένα.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Να σας πω αγαπητέ Θόδωρε γιατί γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Το παρελθόν όλων μας είναι καταγεγραμμένο. Οταν ο φίλος μου ο Αντώνης (Διαματάρης) διερωτάται γιατί η AHEPA παίρνει κάποια θέση, καταλαβαίνετε ότι διερωτώμαι γιατί να μην έχω γνώμη και άποψη; Εσείς είστε στο εκκλησιαστικό ρεπορτάζ για πάρα πολλά χρόνια και είναι καταγεγραμμένες και οι δικές σας οι θέσεις, συγγνώμη που το λέγω αλλά τη μια αναφέρεστε με τα κάλλιστα λόγια για τον παρόντα Αρχιεπίσκοπο και τους προηγούμενους και μετά από λίγο αναφέρεστε με τα χειρότερα.

 

«Ε.Κ.»: Κύριε πρόεδρε, εμείς οδηγούμαστε από τα γεγονότα. Οταν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ή ο οποιοσδήποτε Αρχιεπίσκοπος εν πάση περιπτώσει διαφεντεύει τα συμφέροντα της Ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής και βέβαια θα τον τιμήσουμε. Οταν όμως βλέπουμε ότι δεν τα διαφεντεύει φυσικά έχουμε την ευθύνη να τα σημειώσουμε. Γιατί όχι; Δείτε στη Θεολογική Σχολή τι γίνεται. Πηγαίνει στον δεύτερο μήνα χωρίς Πρόεδρο. Αυτό δεν το βλέπετε; Δεν σας ενόχλησε το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος των Ομογενών της Αμερικής πήγε δίπλα στον Ερντογάν και στον Τουρκοκύπριο και χαριεντιζόταν τη στιγμή που πάνω από το νησί μου τη Λέσβο υπερίπταντο τα τουρκικά αεροπλάνα;  Εμείς έχουμε και μια πατρίδα που έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε, όπως κι εσείς.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Τώρα μπαίνουμε σε μία άλλη περιοχή που ξέρετε έχω μία μεγάλη διαδρομή.

 

«Ε.Κ.»: Βγήκατε να το στηλιτεύσετε;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Η εντύπωση που εδόθη κατά τη στιγμή που ήταν ο Αρχιεπίσκοπος σ’ αυτήν την εκδήλωση δεν ήταν η καλύτερη εντύπωση που εδόθη προς τα έξω. Ομως να σας υπενθυμίσω ότι γίνονται πράγματα και θαύματα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα οποία υποβαθμίζουν τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού και δεν βλέπω να είστε τόσο ευαίσθητοι. Και τι έγινε επειδή πήγε ο Αρχιεπίσκοπος τη στιγμή που ήταν εκεί ο γενικός γραμματέας, γερουσιαστές, όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες. Δεν είδα να γράψετε προχτές όταν πήγε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος στο ίδιο σημείο.

 

«Ε.Κ.»: Δηλαδή θέτετε θέμα ευαισθησίας του «Εθνικού Κήρυκα» για τα εθνικά θέματα; Αυτό λέτε;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Οχι, όχι, θέτω αυτό που λέω, ότι όπως εσείς έχετε το δικαίωμα να εκφράζετε τη γνώμη σας την οποία υπερασπίζομαι, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ. Αλλά την ίδια στιγμή να μην μου λέγει ο φίλος μου ο Αντώνης Διαματάρης ότι δεν έχω δικαίωμα εγώ ή η AHEPA να εκφράσω τη γνώμη μου.

 

«Ε.Κ.»: Κύριε Πρόεδρε, να εκφράσετε χίλιες φορές τη γνώμη σας, αλλά εκφράζετε την οργάνωση AHEPA αυτό που γράψατε στο γράμμα; Είχατε την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου να γράψετε ότι κάποιος δημοσιογράφος του «Ε.Κ.» καταφέρεται εναντίον του Αρχιεπισκόπου για λόγους συμφέροντος ίσως και οικονομικούς; Καταλαβαίνετε τι γράψατε; Το γράψατε εσείς το γράμμα;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Το σύνταξα το γράμμα όταν βρισκόμουν στην Αθήνα, έχω πλήρη ευθύνη για τη σύνταξή του, εγώ το σύνταξα με τη συνομιλία και τη συμμετοχή των αξιωματούχων του Οργανισμού και ναι αυτό είναι μία εσωτερική υπόθεση, αλλά εγώ σαν ο εκλεγμένος πρόεδρος της AHEPA είμαι ο εκπρόσωπος και ο αντιπρόσωπος της Οργάνωσης της Ομογένειας που είναι στο πλευρό του Ελληνισμού για 102 χρόνια.

 

Υπάρχουν αγαπητέ Θεόδωρε πολλά συμφέροντα. Δεν είμαι παιδάκι, γέρασα στα κοινά, γέρασα στα εκκλησιαστικά κι αυτό που λέγω μπορώ να το υποστηρίξω. Συγγνώμη αν δεν συμφωνούμε, αλλά σας είπα, εγώ υπερασπίζομαι το δικό σας δικαίωμα, αλλά σας παρακαλώ επιτρέψτε μου να έχω κι εγώ το ίδιο.

 

«Ε.Κ.»: Πείτε μας αυτά τα συμφέροντα.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτής της επιχείρησης που λέγεται «Εθνικός Κήρυκας»;

 

«Ε.Κ.»: Πείτε μας.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος:  Δεν ξέρετε ότι οι κοινότητες και η Εκκλησία της Αμερικής ήταν και είναι παρόντες σ’ αυτά τα εκατό χρόνια της εφημερίδας που λέγεται «Εθνικός Κήρυκας»;

 

«Ε.Κ.»: Κύριε πρόεδρε, οι κοινότητες, όπως και η AHEPA και οι οργανισμοί βάζουν καταχωρήσεις στον «Ε.Κ.» και αυτές οι καταχωρήσεις, κύριε πρόεδρε, πληρώνονται γιατί είναι διαφημίσεις.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Ναι, το ξέρω. Αισθανθήκατε τώρα αν αυτές οι καταχωρήσεις σταματούσαν να έρχονται;

 

«Ε.Κ.»: Δεν σταμάτησαν, δείτε την έκδοση που βγάλαμε για τα Χριστούγεννα, δεν σταμάτησαν κύριε πρόεδρε.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Μα αυτό είναι το θέμα που θέλω να αναδείξω, ότι υπάρχει μία ειδική σχέση αυτής της εφημερίδας με μεγάλη ιστορία 100 χρόνων, με την κοινότητα που έχει μια ιστορία 100 χρόνια και με την AHEPA που έχει μια ιστορία 100 χρόνια. Πρέπει να υπάρχει και λίγος αλληλοσεβασμός.

 

«Ε.Κ.»: Τι σας είπε ο Πατριάρχης για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Εχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του.

 

«Ε.Κ.»: Ωραία. Ανησυχεί για την κατάσταση στην Αμερική;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Καθόλου.

 

«Ε.Κ.»: Για τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης σας είπε τίποτε;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Η Θεολογική Σχολή, αγαπητέ Θεόδωρε, και ξέρεις και το δικό μου ενδιαφέρον, επιτέλους βαδίζει στο σωστό δρόμο. Ναι, όπως είπες ο πρώην πρόεδρος μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη αφυπηρέτησε και υπάρχει μία επιτροπή για την ανεύρεση νέου προέδρου, αυτά τα ξέρεις καλύτερα.

 

«Ε.Κ.»: Ενα λεπτό, βρέθηκε πρόεδρος, επελέγη πριν δύο μήνες σχεδόν, ο κ. Κατός, αλλά δεν διορίσθηκε διότι κολλάει το θέμα στο συμβόλαιο, στα χρήματα δηλαδή, η Σχολή είναι ακέφαλη.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Ε, εντάξει, το ξέρω αλλά αγαπητέ Θεόδωρε δεν έχω ιδίαν άποψη. Ξέρω όμως ότι γενικά τα πράγματα με τη Σχολή επί τέλους είναι σε έναν πολύ καλό δρόμο και είμαι σίγουρος ότι με την ανάδειξη του νέου προέδρου θα συνεχιστεί το τεράστιο έργο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία  τρία με τέσσερα χρόνια, θα είμαστε όλοι υπερήφανοι για το μέλλον της Σχολής γιατί χωρίς τη Σχολή δεν υπάρχει και Ορθοδοξία στην Αμερική.

 

«Ε.Κ.»: Θα μας λέγατε ποιους θα δείτε στην Αθήνα;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Οχι, αυτά είναι… Θα δούμε αρκετούς, θα τα δείτε…

 

«Ε.Κ.»: Ε, πείτε μας να μας δώσετε και μια είδηση.

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Με μέλη της κυβερνήσεως.

 

«Ε.Κ.»: Συγκεκριμένα;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Ε, δεν είναι τώρα, ούτε έχω το πρόγραμμα μπροστά μου, ούτε θυμάμαι.

 

«Ε.Κ.»: Θα μπορούσατε να μου στείλετε μερικές σας φωτογραφίες από τη συνάντησή σας με τον Παναγιώτατο;

 

Υπατος Πρόεδρος Σάββας Τσίβικος: Αν είστε διατεθειμένος να τις δημοσιεύσετε, θα χαρώ πάρα πολύ.

 

«Ε.Κ.»: Μα και βέβαια θα τις δημοσιεύσουμε, τι είναι αυτά που λέτε;

  

                Πηγή – πληροφορίες: https://www.ekirikas.com

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO