ΣΕ ΚΑΖΑΝΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ 15.000 ΑΡΜΑΤΑ – ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΕ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ LVΙV


Alexander Mercouris (Βρετανός Ειδικός): Η άμυνα του Ουκρανικού στρατού στα νότια του Donbass κινδυνεύει να καταρρεύσει – Η κινητοποίηση στην Ουκρανία είναι εκτός στόχων αντί 500.000 θα συγκεντρωθούν 100.000 με 200.000

 

 Το Game over, το τέλος παιχνιδιού της Ουκρανίας, πλησιάζει… το μέτωπο καταρρέει, δεν υπάρχει σημείο επαφής στα 1.500 χιλιόμετρα μετώπου στην Ουκρανία όπου οι ρωσικές δυνάμεις δεν κερδίζουν, από Kupyansk, Bakhmut, Avdiivka, Zaporizhia και Kherson.

To τέλος παιχνιδιού στην Ουκρανία πλησιάζει μεταξύ άλλων και γιατί η νέα κινητοποίηση της Ουκρανίας αποτυγχάνει, δεν πάει καλά και ο στόχος να συγκεντρωθούν 500.000 νέοι στρατιώτες δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Εν τω μεταξύ ενώ οι Ρώσοι διέλυσαν τους Ουκρανούς με 500 νεκρούς και 700 τραυματίες σε συγκέντρωση στρατευμάτων στο Selidovo της Ουκρανίας, οι Ουκρανοί κατάφεραν να χτυπήσουν το μεταγωγικό πολεμικό πλοίο της Ρωσίας το Caesar Kunikov… για να αποδυναμώσουν πιθανή απόβαση στην Οδησσό.

Εν τω μεταξύ ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν και πάλι στο Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν κρίσιμες εγκαταστάσεις, επίσης εκρήξεις σημειώθηκαν στο Lviv, στο Dnepropetrovsk και στην πόλη Zaporozhye.

Μπαράζ εκρήξεων σε Κίεβο, Lviv, Dnepropetrovsk και Zaporizhia

 

Τη δεύτερη μεγαλύτερη πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία εντός του Φεβρουαρίου εξαπέλυσε η Ρωσία με τον αεροπορικό συναγερμό να διαρκεί για περισσότερο από δύο ώρες.

Στόχος της ρωσικής επίθεσης έγινε τόσο το Κίεβο όσο και οι πόλεις του Dnipro, της Zaporizhia και του Lviv.

Οι Ρώσοι για ακόμα μια φορά έβαλαν στο στόχαστρο τους κρίσιμες στρατιωτικές υποδομές και υποδομές των Ουκρανών, οι οποίοι έκαναν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε για άλλη  μια φορά πως η ουκρανική αεράμυνα αδυνατεί να αντιμετωπίσει τους ρωσικούς πυραύλους.

Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, η αεράμυνα κατάφερε να καταρρίψει τους 13 από τους 26 πυραύλους που εκτόξευσε η Ρωσία.

Πρόκειται για ένα ποσοστό επιτυχίας που είναι πολύ χαμηλότερο από το συνηθισμένο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις των Ουκρανών.

Επίσης διαπιστώνεται ότι δεν προστατεύονται όλες οι περιοχές της Ουκρανίας εξίσου αποτελεσματικά.

Ο Serhiy Popko, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, υποστήριξε πως όλοι οι πύραυλοι που στόχευαν το Κίεβο, καταρρίφθηκαν, κάτι που δεν διαπιστώθηκε στην υπόλοιπη Ουκρανία.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σημαντικές ζημιές αναφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις ενέργειας στο Lviv.

 

Οι Ουκρανοί χτύπησαν με πυραύλους το κέντρο του Belgorod – 6 νεκροί – Ρωσία: Νέο έγκλημα

 

Τουλάχιστον 6 νεκροί και 17 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της πυραυλικής επίθεσης που εξαπέλυσαν νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 15/2 οι Ουκρανοί κατά της ρωσικής πόλης Belgorod που βρίσκεται σε μια απόσταση 40 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως οι πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σχολικό στάδιο και αυλές σπιτιών και ότι πολλά σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με πυραύλους RM-70 Vampire MLRS, αναφέροντας πως η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 14 πυραύλους.

Από την πλευρά του ο Roman Starovoit, κυβερνήτης της επαρχίας Kursk που συνορεύει με το Belgorod, εξέφρασε την οργή του για την επίθεση των Ουκρανών.

«Πρόκειται για ένα νέο έγκλημα των Ουκρανών Ναζί.

Σήμερα έπληξαν ξανά το Belgorod.

Πύραυλοι έπληξαν ένα εμπορικό κέντρο, ένα σχολικό στάδιο και αυλές σπιτιών.

Υπάρχουν πολλά θύματα: σκοτωμένοι και τραυματίες.

Ο εχθρός στοχεύει εσκεμμένα ένα πλήθος αμάχων» υποστήριξε ο Ρώσος κυβερνήτης.

 

Η κινητοποίηση στην Ουκρανία είναι εκτός στόχων αντί 500.000 θα συγκεντρωθούν 100.000 με 200.000

 

Παρά τον δηλωμένο φιλόδοξο στόχο του Ουκρανού προέδρου Zelenskly να κινητοποιήσει έως και 500.000 νεοσύλλεκτους για τις εξαντλημένες ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, η πραγματική συζήτηση στο Κίεβο επικεντρώθηκε σε λιγότερο μεγαλεπήβολα σχέδια.

Ενώ ο Sergey Filimonov, διοικητής ενός ουκρανικού τάγματος, είπε ότι θα πρέπει να κληθούν τουλάχιστον 250.000 άτομα, ο Ουκρανός στρατιωτικός ειδικός Pavel Narozhny τοποθετεί τον αριθμό σε πιο ρεαλιστικό αριθμό 100.000 έως 200.000, καθώς ισχυρίστηκε ότι η χώρα δεν διαθέτει τα απαραίτητα οικονομικά και τεχνικούς πόρους για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μισού εκατομμυρίου νεοσύλλεκτων.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης παρέθεσαν ευρέως τα επιχειρήματα που πρόβαλε ο Filimonov, ο οποίος γνωμοδότησε ότι το 2024 ο ουκρανικός στρατός θα πρέπει να στραφεί σε αμυντικές επιχειρήσεις αντί να προχωρήσει σε επίθεση.

Ένα τέτοιο σενάριο μπορεί να απαιτήσει την κινητοποίηση τουλάχιστον 250.000 νεοσύλλεκτων, υποστήριξε ο Filimonov, ενώ ο Narozhny, ο οποίος συμφωνεί ότι μια νέα κινητοποίηση είναι αναπόφευκτη, είπε ότι μεταξύ 100.000 και 200.000 νεοσύλλεκτοι μπορεί να είναι αρκετοί.

Ο Yevgeny Semibratov, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Προβλέψεων στο Πανεπιστήμιο Φιλίας των Λαών της Ρωσίας (RUDN), υποπτεύεται ότι η Ουκρανία μπορεί να τροποποιεί όλο και περισσότερο τα σχέδια κινητοποίησής της για λόγους τακτικής.

«Πρώτον, το Κίεβο ανακοίνωσε την πρόθεση να κινητοποιήσει περίπου 500.000 ανθρώπους, κάτι που προκάλεσε μεγάλη δημόσια κατακραυγή», είπε ο Semibratov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προτάσεις για μείωση των επιπέδων στρατολόγησης είχαν ως επί το πλείστων στόχο να κατευνάσουν τις κοινωνικές εντάσεις.

Ταυτόχρονα, ο Zelensky έπρεπε επίσης να μειώσει τη δημόσια κριτική για την κίνησή του να αποπέμψει τον δημοφιλή Valery Zaluzhny από αρχιστράτηγο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ ο διάδοχός του, Alexander Syrsky, φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στον Ουκρανό πρόεδρο και, επομένως, μπορεί να αποδειχθεί πιο εύκολο να ελεγχθεί από το Zaluzhny.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 15.000 άρματα μάχης από την αρχή της επιχείρησης στην Ουκρανία

 

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 15.000 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα του ουκρανικού στρατού από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν «570 πολεμικά αεροσκάφη, 266 ελικόπτερα, 12.390 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 469 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 15.034 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.220 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και 8.041 εκτοξευτές πυραύλων.

Επίσης διέλυσαν 18.655 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

 

Alexander Mercouris (Βρετανός Ειδικός): Η άμυνα του Ουκρανικού στρατού στα νότια του Donbass κινδυνεύει να καταρρεύσει

 

Ο ρωσικός στρατός απελευθερώνει χωριά κοντά στην πόλη Marinka στο Donetsk, η οποία θα διακόψει τις προμήθειες στο Ugledar και θα καταστρέψει ολόκληρη την ουκρανική άμυνα στα νότια του Donbass, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Alexander Mercouris.

Σύμφωνα με τον Alexander Mercouris, η ουκρανική ηγεσία βρίσκεται σε πανικό λόγω της στρατιωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει σε όλη τη γραμμή επαφής.

«Οι Ρώσοι επιτίθενται σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Η Ουκρανία πιέζεται πολύ κοντά στην πόλη Marinka, την οποία οι Ρώσοι κατέλαβαν πριν από αρκετούς μήνες» τονίζει ο Alexander Mercouris.

Ο ρωσικός στρατός εργάζεται για την κατάληψη και εκκαθάριση γειτονικών οικισμών κοντά στη Marinka, γεγονός που θα διακόψει τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Vugledar.

«Αν συμβεί αυτό, η ουκρανική άμυνα στα νότια του Donbass θα αρχίσει να καταρρέει», προειδοποίησε ο Alexander Mercouris.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Igor Kimakovsky σύμβουλος του επικεφαλής του Donetsk, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο Ugledar και περιχαρακώθηκαν στα περίχωρα της πόλης, καθηλώνοντας έτσι τις εχθρικές δυνάμεις.

Διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να αντεπιτεθούν, αλλά το ρωσικό πυροβολικό χτυπά τον εχθρό. Σύμφωνα με τον Kimakovsky, τώρα το κύριο καθήκον των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι να επιτεθούν κατά μέτωπο στο Ugledar, αλλά να καταλάβουν την πόλη με παρόμοια τακτική με το Soledar.

 

Business Insider: Όλο και πιο ζοφερή η κατάσταση για την Ουκρανία – Αδυσώπητη πίεση

 

Ολοένα και πιο ζοφερή γίνεται η κατάσταση στην Ουκρανία όσο πλησιάζει η δεύτερη επέτειος από τη ρωσική εισβολή υποστηρίζει δημοσίευμα του Business Insider.

«Καθώς πλησιάζει η δεύτερη επέτειος της σύγκρουσης, η κατάσταση για την Ουκρανία γίνεται όλο και πιο ζοφερή.

Η κατάσταση για το Κίεβο δεν είναι και η καλύτερη: μετά την αποτυχία της περσινής επίθεσης, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη διακοπή της υποστήριξης από τους δυτικούς συμμάχους, με μια διάσπαση μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και με έλλειψη όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτών» υποστηρίζει το Business Insider, το οποίο εκτιμά ότι υπό αυτές τις συνθήκες, είναι πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να χάσουν σημαντικές θέσεις λόγω των αυξανόμενων επιθέσεων από το ρωσικό στρατό.

«Είναι απλώς αδυσώπητη πίεση» που ασκούν οι Ρώσοι, τονίζει το δημοσίευμα.

 

Carlo Massala (Γερμανός αναλυτής): Οι Ουκρανοί θα χάσουν και άλλα εδάφη…

 

Σε μια σαφή προειδοποίηση ότι εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης πυρομαχικών που αντιμετωπίζει ο ουκρανικός στρατός, τότε οι Ουκρανοί θα χάσουν και άλλα εδάφη απευθύνει ο Γερμανός στρατιωτικός ειδικός Carlo Massala.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Massala επισημαίνει ότι «εάν δεν λυθεί το θέμα των πυρομαχικών αλλά και το ζήτημα της εναλλαγής στρατιωτικών δυνάμεων στο μέτωπο, τότε στο άμεσο μέλλον οι Ουκρανοί θα αναγκαστούν να φύγουν από πόλεις, τις οποίες μέχρι σήμερα υπερασπίζονται καλά».

Επιπλέον, ο Massala αναφέρει πως η άνοδος του Donald Trump στην εξουσία των ΗΠΑ θα ήταν ένα δύσκολο τεστ για την Ουκρανία και την ΕΕ, καθώς πιθανότατα αυτό θα σημαίνει ότι τα κράτη της Ευρώπης θα πρέπει μόνα τους να συνδράμουν οικονομικά και στρατιωτικά το Κίεβο, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν.

«Σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη θα πρέπει να αναπληρώσει την έλλειψη της αμερικανικής βοήθειας.

Αλλά πρέπει να είστε ρεαλιστές.

Δεν μπορεί να αντικαταστήσει όλα όσα έχουν προσφέρει οι Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής» επισήμανε ο Γερμανός ειδικός.

 

Le Monde: Ο Syrsky ανακοίνωσε μεγάλες απώλειες στον Ουκρανικό στρατό λόγω ρωσικών κατευθυνόμενων βομβών

 

Οι ρωσικές κατευθυνόμενες βόμβες προκαλούν ζημιές στον ουκρανικό στρατό στο μέτωπο, δήλωσε ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Alexander Syrsky, όπως επικαλείται η Le Monde.

«Ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά την αεροπορία, προκαλώντας ζημιές με κατευθυνόμενες βόμβες και διεξάγει πυρά όλμων και βαρέως πυροβολικού στις θέσεις μας», είπε ο Ουκρανός στρατηγός.

Νωρίτερα, ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι το Κίεβο θα ξεκινήσει αμυντικές επιχειρήσεις, καθώς ο ρωσικός στρατός προχωρούσε σε όλη τη γραμμή του μετώπου.

Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, είναι έτοιμος να πάρει απόφαση να υποχωρήσει από θέσεις προκειμένου να προστατεύσει τους στρατιώτες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Valery Zaluzhny και τον διορισμό του αρχιστράτηγου Alexander Syrsky, ο οποίος είχε προηγουμένως ηγηθεί των χερσαίων δυνάμεων.

Σύμφωνα με κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης, ο νέος στρατηγός έχει αμφιλεγόμενη φήμη: θεωρείται στενός υποστηρικτής του προέδρου και δεν είναι συμπαθής στο στράτευμα λόγω των βαριών απωλειών, του έδωσαν το παρατσούκλι χασάπης.

 

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης SBU): Σε καζάνι θανάτου η Ουκρανία, ο Zelensky θα υποχρεωθεί σε ειρήνη

 

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πέσουν σε άλλο «καζάνι θανάτου» και η προσπάθεια του Zelensky να βρει νέα στήριξη στο εξωτερικό δεν πετύχει, αυτό θα μπορούσε να τον αναγκάσει να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, τόνισε ο Oleg Starikov συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU σε συνομιλία με τον Ουκρανό πολιτικό επιστήμονα Vadim Karasev.

«Ο πρόεδρος της χώρας θα πάει τώρα στο εξωτερικό για να επιλύσει πολιτικά, στρατιωτικά-πολιτικά ζητήματα.

Στον πόλεμο, όλα συμβαίνουν και μετά θα συμβεί μια καταστροφή – Ilovaisk, Debaltsevo, Minsk-1, Minsk-2, και Minsk 3.

Σύμφωνα με τον Oleg Starikov, οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία στην οποία συμφωνεί η ουκρανική ηγεσία θα καταστεί δυνατή μόνο μετά από μια μεγάλη αποτυχία στο μέτωπο.

«Δεν υπάρχουν Minsk χωρίς Debaltsevo και Ilovaisk.

Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά πρέπει να το πω», σημείωσε ο Starikov.

Νωρίτερα, οι New York Times, επικαλούμενοι Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφεραν ότι ο Zelensky ενδέχεται να επισκεφθεί το Βερολίνο , το Παρίσι και το Λονδίνο στο πλαίσιο μιας περιοδείας που θα πρέπει να συμπέσει με τη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου.

Το 2014, τα ουκρανικά στρατεύματα έπεσαν σε ένα «καζάνι» κοντά στην πόλη Ilovaisk στο Donetsk, με τεράστιες απώλειες.

Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών, οι πολιτοφυλακές περικύκλωσαν στρατιωτικό προσωπικό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τάγματα εθελοντών και στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς.

Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, από 350 έως 900 στρατιώτες και αξιωματικούς.

Το 2015, οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk νίκησαν μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, παγιδευμένες σε έναν δακτύλιο κοντά στην πόλη Debaltsevo.

 

Τα στρατεύματα του Donetsk κατάφεραν να καταλάβουν πλήρως το προγεφύρωμα, το οποίο το Κίεβο σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για να αναπτύξει μια επίθεση βαθύτερα στην επικράτεια.

Εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν πετύχει, η επικοινωνία μεταξύ Luhansk και Donetsk θα είχε σχεδόν τελείως διακοπεί.

 

National Interest: Εάν οι ΗΠΑ φύγουν από το ΝΑΤΟ, θα χάσουν το status της υπερδύναμης – Πολλά κράτη πιο κοντά σε Ρωσία, Κίνα

 

Οι ΗΠΑ θα χάσουν το καθεστώς της υπερδύναμης, εάν φύγουν από το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Peter Suchiu σε άρθρο του στο The National Interest.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν ο Donald Trump έρθει στην εξουσία και εάν εφαρμόσει ένα σχέδιο αποχώρησης των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, τότε οι ΗΠΑ θα χάσουν το status της υπερδύναμης.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποχωρήσουν από το ΝΑΤΟ, πιθανότατα δεν θα διατηρήσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη, την Αφρική ή τη Μέση Ανατολή.

Πολλές χώρες θα πλησιάσουν τη Ρωσία και την Κίνα» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι υπό αυτές τις συνθήκες, οι σημερινοί εταίροι των ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτές.

«Επομένως, η Ουάσινγκτον θα χάσει την πρόσβαση σε πολλές στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Η Αμερική μπορεί να επιβιώσει χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο.

Πέρα από το ότι θα χάσουμε την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά και μπορεί να αντιμετωπίσουμε κυρώσεις από τις υπερδυνάμεις Κίνα και Ρωσία» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Trump έχει εκφράσει επανειλημμένα τη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι τα υπόλοιπα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν με το ίδιο – αναλογικά – οικονομικό μερίδιο στις δαπάνες της Συμμαχίας.

Πρόσφατα μάλιστα σε μια συγκέντρωση υποστηρικτών του στη Νότια Καρολίνα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής του θητείας, ο επικεφαλής μιας ανώνυμης «μεγάλης χώρας» του ΝΑΤΟ, τον ρώτησε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρείχαν προστασία στη συμμαχία σε περίπτωση «επίθεσης» από τη Ρωσία, με τον Trump να λέει ότι του απάντησε, πως δεν θα το έκανε αυτό, αφού τα άλλα μέλη της συμμαχίας δεν διέθεσαν αρκετά κονδύλια για την άμυνα.

 

Παραδοχή Stoltenberg (NATO): Το αδιέξοδο στις ΗΠΑ για τη βοήθεια στην Ουκρανία, έχει επιπτώσεις στο μέτωπο

 

Στην παραδοχή ότι το αδιέξοδο που καταγράφεται στο Κογκρέσο των ΗΠΑ όσον αφορά την αποδέσμευση της βοήθειας ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει ήδη επιπτώσεις στο πολεμικό μέτωπο προχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος επισήμανε πως το ΝΑΤΟ αναμένει πως 18 συμμαχικά κράτη θα καταφέρουν να επιτύχουν το στόχο του 2% του ΑΕΠ τους όσον αφορά τις αμυντικές τους δαπάνες το 2024.

«Βλέπουμε ήδη τις επιπτώσεις από το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καταφέρει να πάρουν απόφαση»

Αναμένω ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν μια απόφαση και ότι το Κογκρέσο θα συμφωνήσει να βοηθήσει την Ουκρανία» υποστήριξε ο Stoltenberg λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, ο Stoltenberg επανέλαβε πως η υποστήριξη στην Ουκρανία δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επένδυση και υποστήριξε πως «φέτος, αναμένουμε 18 Σύμμαχοι να επιτύχουν τον στόχο να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα».

«Και οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοι ξοδεύουν μαζί 280 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την άμυνα.

Και αυτό είναι το 2% του συνδυασμένου ΑΕΠ τους.

Αλλά έχουμε δρόμο ακόμα.

Διότι στη σύνοδο κορυφής μας στο Βίλνιους πέρυσι, όλοι οι σύμμαχοι υποσχέθηκαν να δαπανήσουν το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και το 2% είναι το ελάχιστο» είπε ο Stoltenberg, ο οποίος υπογράμμισε πως «η επίθεση σε έναν Σύμμαχο θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον όλων».

 

Fico (Πρωθυπουργός Σλοβακίας): Αφελής όποιος πιστεύει ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει Κριμαία και Donbass

 

Η σκέψη και μόνο ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει το Donbass και την Κριμαία είναι «απολύτως μη ρεαλιστική», δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico.

«Αν κάποιος πιστεύει ότι η μόνη λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πως οι Ρώσοι θα επιστρέψουν στα σύνορα όπου βρίσκονταν πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022 και θα φύγουν από την Κριμαία, είναι απολύτως μη ρεαλιστής.

Πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που ισχύει», είπε ο Fico σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο hlavnespravy.sk.

«Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από το Donetsk και το Lugansk, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα φύγουν από την Κριμαία», τόνισε.

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Θέλω πραγματικά να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Διαφορετικά θα δούμε μεγάλο αριθμό απωλειών και από τις δύο πλευρές», σημείωσε.

 

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Θεωρώ τα λόγια του Putin για το πρόσωπο μου ως κομπλιμέντο

 

Ο πρώην επικεφαλής των ΗΠΑ Trump δέχθηκε ως κομπλιμέντο τα λόγια του Ρώσου προέδρου Putin για το ποιος είναι καλύτερος για τη Μόσχα από τους πιθανούς Αμερικανούς ηγέτες.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποιος είναι καλύτερος για τη Ρωσία από τους πιθανούς ηγέτες των ΗΠΑ – τον σημερινό Πρόεδρο Biden ή τον πρώην Πρόεδρο Trump – απάντησε o Biden, επειδή είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος.

Είναι ένα κομπλιμέντο.

Πολλοί θα πουν ότι είναι πολύ κακό. Καθόλου – είναι καλό» τόνισε ο Trump κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές του στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Σύμφωνα με τον Trump, κατάφερε να «σταματήσει το Nord Stream 2».

Επιπλέον, όπως πιστεύει ο πρώην πρόεδρος, ο Biden είναι προτιμότερος από τη Ρωσία, αφού «θα δώσει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας ως δώρο».

«Ο μόνος πρόεδρος από τους πέντε τελευταίους που δεν έδωσε τίποτα στη Ρωσία είναι γνωστός ως πρόεδρος Trump», πρόσθεσε ο πρώην Αμερικανός ηγέτης.

 

Bloomberg: Ο Trump, εάν επανεκλεγεί, θα ωθήσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί ειρήνη με την Ρωσία

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump, εάν επανεκλεγεί, θα πιέσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές.

«Ο Trump σκέφτεται να… σπρώξει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις για να σταματήσει τον πόλεμο με τη Ρωσία εάν επιστρέψει στην εξουσία το 2025», γράφει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι σύμβουλοι του Trump συζητούν το ενδεχόμενο οργάνωσης διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή του Zelensky και του Ρώσου προέδρου Putin αμέσως μετά την επιστροφή του στην εξουσία.

Ένας σύμβουλος του Trump είπε στο Bloomberg ότι η απειλή της περικοπής της στρατιωτικής βοήθειας θα μπορούσε να ωθήσει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις, ενώ η αύξησή της θα κινδύνευε μόνο να προκαλέσει τη Ρωσία.

Επιπλέον, το περιβάλλον του Trump συζητά μια πρόταση για μεταρρύθμιση του ΝΑΤΟ έτσι ώστε το άρθρο 5 του καταστατικού συλλογικής άμυνας του οργανισμού να εφαρμόζεται μόνο σε χώρες μέλη που πληρούν τους στόχους συνεισφοράς για αυτούς τους σκοπούς.

Νωρίτερα, ο Putin σημείωσε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό δημοσιογράφο Tucker Carlson ότι οι δυτικές χώρες άρχισαν να συνειδητοποιούν την αδυναμία να πλήξουν μέσω στρατηγικής ήττας την Ρωσία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, θα πρέπει να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους.

Πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένος ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας – αργά ή γρήγορα η Ρωσία και η Ουκρανία θα έρθουν σε συμφωνία και οι σχέσεις μεταξύ των αδελφικών λαών θα αποκατασταθούν.

 

El Pais (Ισπανικό ΜΜΕ): Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει νέο κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

 

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να ανοίξει ένα κέντρο για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σχεδιασμένο για να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει σε «πλήρη συμβατότητα» με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Pais, επικαλούμενη διπλωμάτες.

«Το νέο έργο, το οποίο θα συμπληρώσει την εκπαιδευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης… έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει το Κίεβο όχι μόνο να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκπαίδευση για το στρατιωτικό του προσωπικό, αλλά και να τους διδάξει στρατηγικές στρατιωτικής διαχείρισης», σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Pais, το έργο θα πραγματοποιηθεί για να βοηθήσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας να φτάσουν τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συντάξουν «λεπτομέρειες του έργου» κατά τις συναντήσεις τους στις Βρυξέλλες, το οποίο είναι πιθανό να λάβει την τελική έγκριση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.

«Οι σύμμαχοι της στρατιωτικής οργάνωσης συζητούν επί του παρόντος πώς θα χρηματοδοτηθεί το νέο κέντρο (είτε μέσω γενικών λογαριασμών του ΝΑΤΟ είτε με τη μορφή ταμείου προϋπολογισμού), τι είδους εκπαιδευτές θα πρέπει να προσελκύονται ή προσωπικό που αποστέλλεται από μέλη της συμμαχίας για μικρότερο χρονικό διάστημα», ανέφεραν στην εφημερίδα διπλωματικές πηγές που γνωρίζουν τις εσωτερικές διαπραγματεύσεις.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το νέο εξειδικευμένο κέντρο θα παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει την Ουκρανία να προχωρήσει προς την «πλήρη συμβατότητα» με το ΝΑΤΟ και να υιοθετήσει τα δόγματα και τα πρότυπα της συμμαχίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δημιουργία ενός νέου κέντρου εκπαίδευσης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εισάγει ένα «νέο στοιχείο» στις σχέσεις μεταξύ ΝΑΤΟ και Κιέβου.

Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και το αποκαλεί «αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας».

 

Η Βρετανία μαζί με τη Λετονία στέλνει χιλιάδες drones στην Ουκρανία

 

Η Βρετανία, μαζί με τη Λετονία, θα ηγηθούν ενός διεθνούς συνασπισμού για την προμήθεια χιλιάδων drones στην Ουκρανία αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.

«Μαζί θα δώσουμε στην Ουκρανία τις δυνατότητες που χρειάζεται για να αμυνθεί και να κερδίσει» υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Grant Shapps.

Η παραγωγή των drones εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει υποσχεθεί η Μ. Βρετανία στην Ουκρανία για το 2024.

Από αυτό το ποσό, τα 200 εκατομμύρια λίρες θα διατεθούν για την παραγωγή UAV, η οποία σύμφωνα με την Shapps θα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο «τον μεγαλύτερο προμηθευτή UAV» στην Ουκρανία.

 

Boris Pistorius (Γερμανός υπουργός άμυνας): Η Ουκρανία θα αποκτήσει 4 φορές περισσότερα πυρομαχικά το 2024

 

Η Ουκρανία θα λάβει 3-4 φορές περισσότερα πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του 2024 σε σύγκριση με το 2023, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius κατά την άφιξή του στην τακτική συνεδρίαση της ομάδας επαφής για τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο (μορφή Ramstein).

«Μπορώ να πω ότι αναμένουμε να παραδώσουμε τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες οβίδες πυροβολικού στην Ουκρανία φέτος από ότι κάναμε το 2023», είπε ο Boris Pistorius.

«Τα στοιχεία αυξάνονται, κάτι που είναι καλό για την Ουκρανία και συνεπώς για εμάς», υποστήριξε ο υπουργός.

Είπε ότι η Γερμανία προέβλεπε 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την παραγωγή πυρομαχικών το 2024.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία «θα καθοριστεί τελικά και στις γραμμές παραγωγής».

«Κάνουμε ότι μπορούμε.

Κάνουμε αγορές στο εξωτερικό.

Αυτό θα είναι αρκετό», συνέχισε ο Boris Pistorius.

«Επιπλέον, θα επεκτείνουμε την ικανότητα παραγωγή μας». Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, ο κίνδυνος παραμένει «να μην διατίθενται καθημερινά πυρομαχικά στην απαιτούμενη ποσότητα».

Ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας σημείωσε ότι «κανείς δεν ξέρει να κάνει μαγικά».

 

ABC: Οι Αμερικανοί νομοθέτες ενημερώθηκαν για τα σχέδια της Ρωσίας να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα

 

Οι Αμερικανοί νομοθέτες ενημερώθηκαν για τα υποτιθέμενα σχέδια της Ρωσίας να «τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο διάστημα» για χρήση εναντίον δορυφόρων, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι ABC, επικαλούμενο πηγές.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες σχετικά με «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Διευκρίνισε ότι ενημέρωσε άλλους νομοθέτες για την «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ αρνήθηκε να αποκαλύψει περί τίνος πρόκειται, αλλά υποσχέθηκε μια ενημέρωση στο Κογκρέσο που είχαν ήδη λάβει την ειδοποίηση μέσω της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO