ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ο Marcus Catsaras και ο Robert Keldoulis στήριξαν την ομάδα χρηματοδότησης υποψηφίων Climate 200

Δύο Ελληνοαυστραλοί, ο Marcus Catsaras και Robert Keldoulis «φιγουράρουν» μεταξύ των κορυφαίων δωρητών στην πολιτική σκηνή της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εκλογική Επιτροπή της Αυστραλίας (Australian Electoral Commission), κοντά σε ονόματα όπως του Clive Palmer και του Anthony Pratt.

Πιο συγκεκριμένα, τα κόμματα ανέφεραν για το οικονομικό έτος 2022-2023 συνολικά πάνω από 210 εκατ. δολάρια από δωρεές και άλλες εισπράξεις (στις οποίες περιλαμβάνονται αμοιβές για τη συμμετοχή σε επιχειρηματικά φόρουμ που διοργανώνουν, δημόσια χρηματοδότηση από την AEC και άλλες πληρωμές).

Οι Φιλελεύθεροι -συμπεριλαμβανομένου του LNP στο Κουίνσλαντ- έλαβαν 111,6 εκατ. δολάρια, οι Εργατικοί 84,4 εκατ. δολάρια, οι Πράσινοι 25,6 εκατ. δολάρια, οι Εθνικοί 13,6 εκατ. δολάρια και το One Nation της Pauline Hanson 4,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την AEC.

Στην κορυφή των δωρητών βρέθηκε η μεταλλευτική εταιρεία του Clive Palmer, Mineralogy, η οποία δώρισε συνολικά 7,1 εκατ. δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους στο κόμμα United Australia που ίδρυσε ο ίδιος.

Η εταιρεία εξόρυξης, υπενθυμίζεται, «έριξε» 117,1 εκατ. δολάρια στο United Australia το προηγούμενο οικονομικό έτος (2022-2021), για τις ομοσπονδιακές εκλογές που έγιναν τον Μάιο του 2022. Το κόμμα κέρδισε μία μόλις έδρα στη Γερουσία.

Ένας άλλος μεγάλος δωρητής ήταν ο Anthony Pratt, ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της εταιρείας πλαστικής συσκευασίας Visy.

Η Pratt Holdings έδωσε στο Εργατικό Κόμμα 1 εκατ. δολάρια το 2022-23, ενώ δε δώρισε τίποτε στο Φιλελεύθερο Κόμμα για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια περίπου.

Η Pratt Holdings έχει δωρίσει από το 1998 συνολικά 15,9 εκατ. δολάρια σε πολιτικά κόμματα, με 10,1 εκατ. δολάρια να κατευθύνονται προς τον Συνασπισμό και 5,5 εκατ. δολάρια προς τους Εργατικούς.

Ο χρηματοδοτικός φορέας Cormack Foundation, που πρόσκειται στους Φιλελεύθερους, δώρισε 3,5 εκατ. δολάρια στο κόμμα. Σχεδόν 2 εκατ. δολάρια πήγαν απευθείας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ 1,5 εκατ. δολάρια δόθηκαν στο τμήμα της Βικτώριας.

Μεταξύ των διευθυντών του Cormack Foundation είναι ο πρώην πρωθυπουργός John Howard, οι επιχειρηματίες της Βικτώριας Charles Goode και Peter Hay και ο πρώην γερουσιαστής Richard Alston.

Η Vapold έδωσε 2,7 εκατ. δολάρια στους Φιλελεύθερους της Βικτώριας, αν και το ποσό καταγράφηκε στην κατηγορία «άλλες εισπράξεις» (other receipts). Η εταιρεία αναφέρει ως διευθυντές τον κ. Alston και τον πρώην πολιτειακό υπουργό Οικονομικών των Φιλελευθέρων, Alan Stockdale.

Άλλα κόμματα ήταν επίσης αποδέκτες μεγάλων δωρεών, με τη συντηρητική ομάδα Advance Australia να λαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες. Η εταιρεία Hadley Holdings, με έδρα το Περθ, καταγράφηκε να δωρίζει στην οντότητα αυτή λίγο περισσότερο από 1 εκατ. δολάρια.

Τα συνδικάτα εμφανίστηκαν επίσης στον κατάλογο των κορυφαίων δωρητών με το ίδρυμα Union Education Foundation να κάνει δύο δωρεές τον Ιούνιο του 2023 στο Australian Council of Trade Unions, συνολικού ύψους 770.000 δολαρίων.

Στους διευθυντές του ιδρύματος συγκαταλέγονται οι επικεφαλής των συνδικάτων Sally McManus και Michele O’Neil και ο πρώην πρωθυπουργός των Εργατικών της Βικτώριας, Steve Bracks.

Η ομάδα χρηματοδότησης -κυρίως ανεξάρτητων- υποψηφίων (teal-funding group) Climate 200 εισέπραξε επίσης ένα μεγάλο ποσό, λαμβάνοντας 1 εκατ. δολάρια από τον επενδυτή Marcus Catsaras τον Μάιο του 2023.

Ο γεννημένος στο Σίδνεϊ κ. Catsaras αναφέρεται ως ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας εμπορίας ενέργειας και πώλησης «εργαλείων» πρόβλεψης του καιρού, StepChange και υπέρμαχος της δράσης για την Κλιματική Αλλαγή.

H StepChange, επισήμανε η Australian Financial Reviewm κατάφερε να αποκομίσει σημαντικά κέρδη από τις συναλλαγές, αρκετά ώστε να ξεκινήσει το δικό της επενδυτικό ταμείο (venture equity & debt fund), το οποίο ονομάζεται Aethra (Αίθρα – από την ελληνική θεά του «φωτεινού»-καθαρού ουρανού. Ήταν πριγκίπισσα της Τροιζήνας ως κόρη του βασιλιά Πιτθέως και μητέρα του θρυλικού ήρωα Θησέα).

Ένας άλλος σημαντικός υποστηρικτής του Climate 200 ήταν ο Robert Keldoulis, από το Σίδνεϊ, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία εμπορικών συναλλαγών Vivcourt.

Ο κ. Keldoulis δώρισε 702.113 δολάρια στο Climate 200 κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, εκ των οποίων 565.000 δολάρια τον Δεκέμβριο. Η Keldoulis Investments Pty Limited δώρισε επιπλέον 365.430 δολάρια.

Στο παρελθόν έχει κάνει δωρεές στον γερουσιαστή της Καμπέρας David Pocock και στην ομάδα It’s Not a Race του κωμικού Dan Ilic.

Το 2022, ο κ. Keldoulis βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας για την αγορά μιας φάρμας φαρμακευτικής κάνναβης έκτασης 44,26 εκταρίων στην Northern Midlands Region της Τασμανίας – 30 χιλιόμετρα νότια του Launceston, έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Climate 200 χαρακτηρίζεται ως μια κοινοτική πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από το κοινό (community crowd-funded initiative) και υποστηρίζει πολιτικούς υποψηφίους που έχουν δεσμευτεί για: μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση στην Κλιματική Κρίση, την αποκατάσταση της ακεραιότητας στην πολιτική και την προώθηση του σεβασμού και της ασφάλειας για τις γυναίκες.

Όσον αφορά άλλους δωρητές, η PwC, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο για τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών της Εφορίας, έκανε μια σειρά δωρεών συνολικού ύψους 369.973 δολαρίων τόσο στο Εργατικό όσο και στο Φιλελεύθερο κόμμα μεταξύ Ιουλίου 2022 και Μαΐου 2023.

Άλλες μεγάλες εταιρείες συμβούλων έκαναν επίσης δωρεές στα μεγάλα κόμματα, με την EY να καταβάλλει 227.853 δολάρια, την Deloitte 177.126 δολάρια και την KPMG 163.200 δολάρια.

Ο πρώην καταδρομέας της SAS Heston Russell αναφέρεται ως δωρητής 650.000 δολαρίων στο κόμμα του, το Australian Values. Ο κ. Russell διέλυσε το κόμμα τον Ιούνιο του 2023 και διαγράφηκε οικειοθελώς τον Αύγουστο του 2023.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με ανάλυση του Guardian Australia, η προέλευση τουλάχιστον 56 εκατ. δολαρίων – που αντιστοιχούν περίπου στο ένα τέταρτο της συνολικής χρηματοδότησης των μεγάλων πολιτικών κομμάτων – είναι μη γνωστή.

Όπως αναφέρεται, το 21% έως 27% περίπου των δωρεών και άλλων εισπράξεων προς τους Εργατικούς, τον Συνασπισμό και τους Πράσινους προέρχονται από μη κατονομαζόμενες πηγές.

Τα πολιτικά κόμματα είναι υποχρεωμένα να δηλώνουν την πηγή μόνο των δωρεών και άλλων πληρωμών που ξεπερνούσαν ένα συγκεκριμένο όριο (το οποίο το 2022-23 ήταν 15.200 δολάρια).

Υποχρεούνται επίσης να δηλώνουν το συνολικό ποσό των χρημάτων που έλαβαν.

Η διαφορά μεταξύ του αθροίσματος των δωρεών που δηλώθηκαν και του συνολικού ποσού είναι το λεγόμενο «σκοτεινό χρήμα» (dark money), κεφάλαια για τα οποία ουσιαστικά η πηγή δεν είναι δημόσια γνωστή.

Το ποσό αυτό ανήλθε συνολικά σε 56,7 εκατ. δολάρια, ενώ το ποσοστό ήταν μικρότερο για τα κόμματα που επέλεξαν να δηλώσουν και ποσά κάτω από το όριο των 15.200 δολαρίων.

Οι Εργατικοί έλαβαν 84,4 εκατ. δολάρια σε δωρεές και άλλα έσοδα, εκ των οποίων το 26,6% (22,4 εκατ. δολάρια) προήλθε από μη γνωστές πηγές.

Οι Πράσινοι δήλωσαν 19,4 εκατ. δολάρια από τις δωρεές και τις εισπράξεις τους, ενώ η προέλευση άλλων 6,2 εκατ. δολαρίων ή 24% των κεφαλαίων παρέμεινε άγνωστη.

Το κόμμα των Φιλελευθέρων κατέγραψε 25,2 εκατ. δολάρια σε «σκοτεινό χρήμα» – περίπου 3 εκατ. δολάρια περισσότερα από τους Εργατικούς – αλλά το ποσοστό των αδήλωτων κεφαλαίων του ήταν ελαφρώς χαμηλότερο, 22,4%.

Οι Εθνικοί είχαν το χαμηλότερο ποσοστό – 21,6% – αφού δήλωσαν 10,6 εκατ. δολάρια από τα 13,6 εκατ. δολάρια των συνολικών εισπράξεών τους.

Σημειώνεται ότι τα ανώτατα όρια δωρεών και δαπανών των κομμάτων καθώς και η μείωση του ορίου για την αποκάλυψη (της προέλευσης δωρεών – disclosure threshold), βρίσκονται στο «τραπέζι» ως μέρος μιας σειράς εκλογικών μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση Albanese.

Μια ενδιάμεση έκθεση της Κοινής Μόνιμης Επιτροπής για Εκλογικά Θέματα, υποστήριξε τον Ιούνιο τη νομοθέτηση αλλαγών για την επιβολή ανώτατου ορίου στις πολιτικές δωρεές, τη μείωση του disclosure threshold σε 1.000 δολάρια και την προσφορά αποκάλυψης δωρεών σε πραγματικό χρόνο.

Η πρόταση δεν υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ευνοήσει οικονομικά τους Εργατικούς και τα συνδικάτα.

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://www.panhellenicpost.com

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO