MIKHAIL PODOLYAK (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ZELENSKY): Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – PUTIN (ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ): ΤΑ F-16 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ… ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

 


Ενώ ο Ρωσικός στρατός έφθασε στα περίχωρα της κρίσιμης στρατηγικά πόλης Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, είναι εντυπωσιακή η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων ο Mikhail Podolyak σύμβουλος του Zelensky αναγνωρίζει ότι ο Ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να υλοποιήσει νέα αντεπίθεση, είναι στάσιμοι με τον κίνδυνο να χάσουν νέα εδάφη…

Εν τω μεταξύ η Figaro σε ανάλυση της αποκαλύπτει ότι ο Γαλλικός στρατός στην Ουκρανία θα ηττηθεί, ο μόνος πραγματικά στρατός που έχει εκπαιδευτεί σε πραγματικό πόλεμο είναι ο ρωσικός αναφέρει η Γαλλική εφημερίδα.

Και ενώ οι Γάλλοι αναγνωρίζουν ότι ο στρατός τους είναι αδύναμος… περίεργες συμπτώσεις αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι κρύβονται πίσω από ξαφνικούς θανάτους Πολωνών στρατηγών…

Ο Putin ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι τα F-16 στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την προδιαγεγραμμένη ήττα της Ουκρανίας και τόνισε ότι εάν τα F-16 πετάξουν από αεροδρόμια τρίτων χωρών εκτός Ουκρανίας για να πλήξουν ρωσικούς στόχους θα χτυπηθούν τα αεροδρόμια των χωρών αυτών π.χ. Πολωνίας ή Ρουμανίας…

Θα είναι νόμιμος στόχος προειδοποίησε ο Putin… στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα….το παιχνίδι της Δύσης με την Ρωσία τελειώνει

Ως προς τις κινήσεις γοήτρου… οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σκόνη το

9ο Abrams αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένο…

Mikhail Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν μπορεί άλλη αντεπίθεση

Η στασιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πλαίσιο της έλλειψης πόρων είναι αισθητή σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού NV.

Η Ουκρανία πλέον, δεν έχει δυνατότητες για «αποτελεσματικές επιθετικές ενέργειες».

Ο Podolyak είπε επίσης ότι ο διορισμός του Alexander Litvinenko ως νέου γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC) έχει σκοπό να ενισχύσει την αναλυτική συνιστώσα, καθώς η Ουκρανία «βρίσκεται σε στασιμότητα».

«Αυτό αναφέρεται στη στασιμότητα στην πρώτη γραμμή.

Βλέπουμε ότι η έλλειψη πόρων δεν μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε αποτελεσματικές επιθετικές επιχειρήσεις σε τακτικό επίπεδο»

Πρόσφατα και ο επικεφαλής της CIA William Burns δήλωσε ότι η άρνηση των ΗΠΑ να παράσχουν πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε σημαντικές εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία μέσα στο 2024.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι η νέα βοήθεια των ΗΠΑ, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία για επιθετικά και «διεισδυτικά χτυπήματα στην Κριμαία».

Το αμερικανικό Κογκρέσο, λόγω της θέσης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχει υποστηρίξει ακόμη το αίτημα της κυβέρνησης του προέδρου Biden να διαθέσει άλλα 60 δισ. δολάρια για την Ουκρανία.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τα F-16 θα είναι νόμιμος στόχος και εκτός Ουκρανίας… εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών

Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα προμηθεύσουν την Ουκρανία θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών στρατευμάτων ακόμη και από αεροδρόμια σε τρίτες χώρες, δήλωσε ξεκάθαρα ο Ρώσος πρόεδρος Putin.

«Φυσικά, εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, θα είναι νόμιμος στόχος για εμάς, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να βρίσκονται», είπε ο Putin σε συνάντηση με πιλότους στην περιοχή του Τβερ, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα χτυπήσει τa Ουκρανικό F-16 στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ εάν χρησιμοποιηθούν από εκεί.

Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους δυτικούς εταίρους της να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά η Δύση υποστηρίζει σταθερά ότι τέτοια αεροπλάνα δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία έως ότου οι πιλότοι και τα πληρώματα εδάφους υποβληθούν σε σχετική εκπαίδευση.

Αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων.

Έτσι, το Πεντάγωνο δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είχε ήδη ξεκινήσει στη Δανία.

Ωστόσο, οι εταίροι της Ουκρανίας σημειώνουν ότι ο ρόλος των αεροσκαφών F-16 δεν πρέπει να υπερεκτιμάται.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στη ζώνη μάχης, αν και θα ενισχύσουν τις μαχητικές δυνατότητες της Ουκρανίας.

Olaf Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Η Γερμανία δεν θα στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία, κάποιες χώρες συζητούν σχέδια ειρήνης – Δεν ξέραμε για το Crocus

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz επανέλαβε για άλλη μια φορά την άρνησή του να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus στην Ουκρανία και να στείλει εκεί γερμανικά στρατεύματα.

Επιπλέον, ως αρχηγός κυβέρνησης, πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για θέματα πολέμου και ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη – και αυτό ισχύει για το ζήτημα των Taurus.

Μαζί με την αποφασιστική υποστήριξη στην Ουκρανία, ένα πράγμα είναι σημαντικό για μένα: θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση αυτού του πολέμου, δηλαδή έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Markische Allgemeine Zeitung.

«Δεν θα στείλουμε τους Γερμανούς στρατιώτες στην Ουκρανία.

Και στέλνοντας κάθε παρτίδα όπλων, αναλύουμε διεξοδικά τι σημαίνει στο δεδομένο πλαίσιο.

Γι’ αυτό αποφάσισα αυτό που αποφάσισα» τόνισε ο Olaf Scholz.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν υποστηρίζει την Ουκρανία με πυρομαχικά και όπλα όσο η Γερμανία.

«Ξοδεύουμε 28 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για αυτό.

Περισσότερα από πολλές χώρες μαζί.

Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο χρειαστεί», πρόσθεσε ο Scholz.

Κάποιες χώρες εξετάζουν σχέδια ειρήνης για την Ουκρανία

Ορισμένες χώρες συζητούν τις προοπτικές ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.

“Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, συζητούν επί του παρόντος σε επίπεδο συμβούλων ασφαλείας πώς μπορεί να φαίνεται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ειρηνευτική διαδικασία.

Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: η ειρήνη είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή”, τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, ο Scholz είπε ότι για αυτό, ο πρόεδρος Putin «πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα και να τερματίσει τη σύγκρουση».

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν στοιχεία για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν γνώριζαν σχετικά με τις προετοιμασίες για μια τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.

«Όχι, αλλά η αμερικανική ειδική υπηρεσία πιθανότατα είχε κάποιες ενδείξεις», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Maerkische Allgemeine Zeitung όταν ρωτήθηκε εάν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν για τα σχέδια τρομοκρατών για τα οποία είχαν προειδοποιήσει οι Αμερικανοί τη Ρωσία.

«Αυτό είναι μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης των ΗΠΑ να προειδοποιεί άλλες χώρες όταν έχουν τέτοια δεδομένα. Προειδοποίησαν δημόσια.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που συνέβη αυτή η φρικτή τρομοκρατική επίθεση».

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, μια τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο τον μουσικό χώρο Crocus City Hall στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας.

Ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 143.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, περίπου 360 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Από αυτούς, οι 205 δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Έντεκα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική επίθεση συνελήφθησαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ενόπλων που συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk, νοτιοδυτικά της Μόσχας, καθώς προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο περνώντας τα κοντινά ουκρανικά σύνορα.

Economist: Η Ουκρανία φοβάται ότι η σημερινή πρώτη γραμμή του μετώπου θα είναι… το νέο σύνορο με τη Ρωσία

Το Κίεβο φοβάται ότι η σημερινή πρώτη γραμμή του μετώπου θα αποτελέσει τη νέα συνοριακή γραμμή με τη Ρωσία αναφέρει δημοσίευμα του Economist.

Βάσει του δημοσιεύματος, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε η Ουκρανία θα χάσει το ένα πέμπτο των εδαφών της και το μεγαλύτερο μέρος της πρόσβασης της στην θάλασσα.

«Η Ουκρανία άρχισε καθυστερημένα να ενισχύει τις αμυντικές της γραμμές.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ονειρεύεται μια νέα αντεπίθεση και τρέμει στη σκέψη ότι η τρέχουσα πρώτη γραμμή του μετώπου θα μετατραπεί σε κάτι σαν νέο σύνορο που θα κόψει το ένα πέμπτο της χώρας θα της στερήσει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσβασής της στη θάλασσα» τονίζει ο Economist.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky φοβάται ότι η συνοριακή αυτή γραμμή θα αποτελέσει τη βάση των μελλοντικών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρεται, σε περίπτωση που οι Ρώσοι επιτεθούν, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι απίθανο να μπορέσουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους: ο ουκρανικός στρατός έχει αποδυναμωθεί και, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει έντονη έλλειψη πυρομαχικών, ενώ ο ρωσικός στρατός έχει τεράστια ποσότητα.

Προειδοποίηση Υπουργείου Εξωτερικών Ρωσίας: Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται στην Ανατολική Ευρώπη για σύγκρουση με την Ρωσία

Οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στοχεύουν στην προετοιμασία σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο RIA Novosti.

«Όλα αυτά στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμάχων του ΝΑΤΟ για μια πιθανή σύγκρουση με τη χώρα μας», τόνισε το υπουργείο.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε την επέκταση της ρουμανικής αεροπορικής βάσης ως παράδειγμα στρατιωτικοποίησης της Ανατολικής Ευρώπης και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

Οι ρουμανικές αρχές υποσχέθηκαν προηγουμένως να επενδύσουν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον εκσυγχρονισμό της αεροπορικής βάσης Mihail Kogalniceanu στην κομητεία Constanta.

Εκεί θα λειτουργεί και στρατιωτική βάση, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 10.000 στρατιωτικούς με τις οικογένειές τους.

Το κανάλι TVR Info σημείωσε ότι ο εκσυγχρονισμός θα καταστήσει δυνατή έως το 2040 τη μετατροπή της βάσης στη μεγαλύτερη τέτοια εγκατάσταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Τα αμερικανικά στρατεύματα το χρησιμοποιούν από το 1999.

Το υπουργείο Εξωτερικών  ανέφερε ότι θα παρακολουθεί τις ενέργειες της Ρουμανίας, θα αξιολογεί τους αναδυόμενους κινδύνους και θα τους λαμβάνει υπόψη κατά τον στρατιωτικό σχεδιασμό.

Financial Times: Οι λόγοι που έφεραν την προέλαση των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο

Στους λόγους που έφεραν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο της Ουκρανίας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου το καλοκαίρι του 2023, η έντονη έλλειψη πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η έλλειψη αμυντικών γραμμών των Ουκρανών ήταν οι κύριοι λόγοι που επέτρεψαν στις ρωσικές δυνάμεις να πάρουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και Ουκρανοί στρατιώτες, που επικαλούνται οι Financial Times, υποστηρίζουν ότι η παρατεταμένη κατάσταση γύρω από το Artemovsk εξάντλησε τους κρίσιμους πόρους του Κιέβου ενόψει της αντεπίθεσης το καλοκαίρι του 2023, η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη.

«Αυτή η αποτυχία, μαζί με την έντονη έλλειψη πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την απουσία αμυντικών γραμμών πολλαπλών επιπέδων, επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να αναλάβει την πρωτοβουλία» επισημαίνουν οι Financial Times.

Αναφέρεται δε ότι η έλλειψη αξιόπιστων αμυντικών γραμμών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν ένας από τους λόγους που ο ρωσικός στρατός μπόρεσε να προχωρήσει με σιγουριά προς τα εμπρός και να πάρει τον έλεγχο των περιοχών κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

The Times: Προς καταστροφική ήττα οι Ουκρανοί – Τα χειρότερα σενάρια εξετάζει η Δύση

Οι Ουκρανοί οδεύουν προς μια καταστροφική ήττα και η Δύση εξετάζει τα χειρότερα σενάρια αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δυσμενής κατάσταση στο πεδίο της μάχης για το Κίεβο αναγκάζει τη Δύση να προετοιμαστεί για μια «καταστροφική ήττα» των ουκρανικών δυνάμεων, που δεν διαθέτουν όπλα και πυρομαχικά.

«Τα γεγονότα αναγκάζουν στρατιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες σε Λονδίνο, Ουάσιγκτον, Παρίσι και Βρυξέλλες να σχεδιάσουν την καταστροφική κατάρρευση των ουκρανικών δυνάμεων, στις οποίες αρνήθηκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που χρειάζονται» επισημαίνουν οι Times, αναφέροντας πως σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια «παγωμένη σύγκρουση», στην οποία καμία πλευρά δεν μπορεί να επιτύχει αποφασιστικό πλεονέκτημα, οι μάχες συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή και υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος» οι ουκρανικές δυνάμεις να απωθηθούν.

Μάλιστα, σημειώνεται πως πριν από έναν χρόνο, η κατάσταση στο μέτωπο ήταν τελείως διαφορετική.

«Η ελπίδα ήταν τότε για μια ουκρανική αντεπίθεση την άνοιξη που θα βοηθούσε στην ανακατάληψη του εδάφους.

Δεν λειτούργησε…

Οι κυβερνήσεις που υποστηρίζουν πιο έντονα την Ουκρανία είναι ξεκάθαρα ανήσυχοι και εξετάζουν τα χειρότερα σενάρια» υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρεται, ένα εφιαλτικό σενάριο θα ήταν η επανάληψη των γεγονότων του πρόσφατου παρελθόντος, όταν οι Ρώσοι «έσπασαν τις γραμμές στο νότο και στα ανατολικά».

Σε αυτήν την περίπτωση τα υποχωρούντα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσαν μόνο να επιβραδύνουν την προέλαση της Ρωσίας, μετά την οποία ο ρωσικός στρατός θα πλησίαζε την πρωτεύουσα και ένα νέο κύμα προσφύγων θα άφηνε την Ουκρανία.

Η επόμενη προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων θα ήταν καταστροφική για το Κίεβο και θα έθετε στη Δύση δύσκολες προκλήσεις, επισημαίνει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει τη μέγιστη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία και διερωτάται πότε η Δύση θα καταλάβει ότι η ειρήνη στην Ευρώπη μπορεί να είναι εγγυημένη «μόνο με τη βία».

Στάχτη και 9ο αμερικανικό τανκ Abrams στην κατεύθυνση της Avdiivka

Το ένατο αμερικανικό τανκ Abrams των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν οι Ρώσοι στην κατεύθυνση της Avdiivka.

«Ο εχθρός έχασε έως και 95 στρατιώτες, τρία άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικής κατασκευής Abrams, δύο οχήματα μάχης πεζικού, εννέα αυτοκίνητα, καθώς και δύο αμερικανικής κατασκευής οβίδες M777 και δύο πυροβόλα D-30» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων «Κέντρο» βελτίωσαν την κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και απέκρουσαν επτά αντεπιθέσεις από ομάδες εφόδου της 47ης, 53ης και 59ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές των οικισμών Tonenkoye, Berdychi και Pervomaiskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.

Σημειώνεται πως το M1 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η σειριακή παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 1980.

Είναι σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.

Το βάρος μάχης του ξεπερνά τους 62 τόνους.

Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε να μεταφέρει 31 Abrams στο Κίεβο και τα πρώτα παραδόθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2023.

Schoeder (πρώην καγκελάριος Γερμανίας): Το Ουκρανικό δεν μπορεί να τελειώσει με την πλήρη ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς

Την εκτίμηση πως το ουκρανικό ζήτημα δεν μπορεί να τελειώσει με την πλήρη ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς διατύπωσε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroeder, ο οποίος υποστήριξε πως οι φιλικές σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin θα μπορούσαν να συνδράμουν στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

«Συνεργαζόμαστε έξυπνα εδώ και πολλά χρόνια.

Ίσως αυτό να μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων.

Δεν βλέπω άλλο τρόπο» υποστήριξε μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa o Schroeder.

Όπως είπε, οι προσωπικές σχέσεις μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες για την επίλυση πολύπλοκων πολιτικών προβλημάτων.

«Και επομένως θεωρώ εντελώς λάθος να ξεχνάμε όλα όσα ήταν θετικά μεταξύ μας στην πολιτική στο παρελθόν.

Δεν είναι αυτό το στυλ μου, δεν το κάνω αυτό», τόνισε η πρώην καγκελάριος.

Ο Schroeder πιστεύει όσον αφορά το Ουκρανικό, ότι είναι απαραίτητη μια νέα προσπάθεια διαμεσολάβησης σε κυβερνητικό επίπεδο και ότι θα ήταν καλύτερο να αναλάμβαναν αυτήν την πρωτοβουλία το Βερολίνο και το Παρίσι.

«Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να πρωτοστατήσουν εδώ» υπογραμμίζει ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι «προφανές» ότι η σύγκρουση «δεν μπορεί να τελειώσει με την πλήρη ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς».

Κληθείς να σχολιάσει το εάν η Ρωσία πρόκειται να χρησιμοποιήσει ατομικά όπλα στην Ουκρανία ή κατά μιας επίθεσης σε κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, ο Schroeder έκανε λόγο για ανόητες εικασίες.

 

Le Figaro: Ο γαλλικός στρατός θα ηττηθεί στην Ουκρανία απέναντι στον Ρωσικό στρατό

Ο γαλλικός στρατός δεν έχει αρκετή εμπειρία και πόρους για να πολεμήσει ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο αρθρογράφος της Le Figaro, Renaud Girard.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες…έχουν μια συγκεκριμένη μαχητική εκπαίδευση, αφού συμμετείχαν άμεσα σε μια πλήρη στρατιωτική σύγκρουση.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα γαλλικά στρατεύματα έχουν πολεμήσει μόνο με ισλαμιστές ριζοσπάστες που κυκλοφορούσαν με σανδάλια»

Όπως σημείωσε η Le Figaro, οι λόγοι για την αναπόφευκτη αποτυχία της γαλλικής επέμβασης δεν βρίσκονται μόνο στην ανεπαρκή εμπειρία των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους περιορισμένους πόρους τους.

Οι 20.000 στρατιώτες που υποσχέθηκε ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων Pierre Chille δεν επαρκούν σαφώς για να αντιμετωπίσουν την ισχυρή ρωσική δύναμη 650.000 στην Ουκρανία.

«Έχει ο γαλλικός στρατός σήμερα τα μέσα για να διεξαγάγει έναν συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία;

Η απάντηση είναι αρνητική.

Η Γαλλία είναι ικανή να διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις μόνο στο εξωτερικό» τόνισε η Figaro.

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει έναν «ένατο συνασπισμό για βαθιά χτυπήματα» – προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση, «αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

Είπε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Jerome Pellistrandi (Γάλλος στρατηγός): Οι ρώσοι θα αναγκάσουν τους Ουκρανούς ή να υποστούν δραματικές απώλειες ή να χάσουν εδάφη

Η επίθεση των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων αναγκάζει τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να κάνει μια επιλογή μεταξύ μεγάλων απωλειών στους στρατιώτες στην άμυνα ή απώλειας εδαφών κατά την υποχώρηση, δήλωσε ο στρατηγός Jerome Pellistrandi, αρχισυντάκτης του περιοδικού Défense nationale, σε συνέντευξή του στην γαλλική έκδοση Depeche.

«Η Ρωσία βάζει την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση σε ένα τακτικό δίλημμα: την αναγκάζει να επιλέξουν μεταξύ της υπεράσπισης εδάφους με κίνδυνο σημαντικών απωλειών και της υποχώρησης, που τελικά σημαίνει εδαφικές παραχωρήσεις», σημείωσε ο Jerome Pellistrandi.

Κατά τη γνώμη του Jerome Pellistrandi, η Ρωσία χρησιμοποιεί επιδέξια τις αδυναμίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για να πετύχει στην επίθεση και να καταλάβει όλο και περισσότερα νέα εδάφη.

Ο Putin τελικά δεν επιτρέπει στους Ουκρανούς να αποκαταστήσουν την άμυνά τους», κατέληξε ο στρατηγός Jerome Pellistrandi.

Ήδη οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 71.000 στρατιώτες από τις αρχές του 2024 και 11.000 τεμάχια εξοπλισμού, σχεδόν τριπλάσιες από τις απώλειες της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023…

Ρωσικά χτυπήματα ακριβείας και ξαφνικοί θάνατοι αξιωματικών του ΝΑΤΟ, ειδικά Πολωνών και αμερικανών στρατιωτικών

Στις 26 Μαρτίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν μια επιτυχημένη πυραυλική επίθεση στις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Chasiv Yar που βρίσκεται κοντά στο Bakhmut ή Artyomovsk.

Σύμφωνα με τις ανοιχτές πηγές, ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ήταν κρυμμένο ουκρανικό διοικητήριο.

Αξιωματικοί από χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, φέρεται να εξοντώθηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο διοικητήριο.

Οι ξένοι συμμετείχαν στον συντονισμό και τη διοίκηση της ουκρανικής ομάδας στη στρατηγικής σημασίας κατεύθυνση.

Ανώτεροι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό των ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων στο Donbass.

Πριν από την επίθεση, υπήρχαν αναφορές ότι «στρατιωτικοί σύμβουλοι» του ΝΑΤΟ ήρθαν στο Chasiv Yar εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης προς την κατεύθυνση Bakhmut.

Στις 23 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κήρυξε τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Krasnoe (Ivanovskoe) που βρίσκεται κοντά στο Chasiv Yar.

Αμέσως μετά το χτύπημα, ασθενοφόρα… εντοπίστηκαν να κατευθύνονται προς την Πολωνία.

Την ίδια μέρα, στις 26 Μαρτίου, πολωνικές πηγές ανέφεραν τον ξαφνικό θάνατο του Πολωνού Ταξίαρχου Marczak.

Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας επιβεβαίωσε σύντομα τις αναφορές.

«Ο απροσδόκητος θάνατος του Στρατηγού συνέβη από φυσικά αίτια, στον ελεύθερο χρόνο του», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.

Οι Πολωνοί αξιωματούχοι ανέφεραν, «οι συγγενείς και οι φίλοι του θανόντος ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και διαβεβαίωσαν την πλήρη υποστήριξη τους».

Έτσι, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός δεν πέθανε στο σπίτι του.

Ο «αιφνίδιος θάνατος» του Πολωνού Ταξίαρχου προκάλεσε υποψίες ότι θα μπορούσε να σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος ακριβείας στην ουκρανική πόλη Chasiv Yar, όπου ο Marczak μπορούσε να «περάσει τον ελεύθερο χρόνο του».

O Marczak ήταν αρχηγός του επιτελείου της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχείρησης Althea, των στρατιωτικών αποστολών υπό την ηγεσία της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Το πολωνικό σώμα που συμμετείχε σε αυτό αριθμούσε μόνο μέχρι 50 στρατιώτες που εκτελούσαν εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά καθήκοντα.

Ο Ταξίαρχος Marczak ήταν επίσης επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου στη Γενική Διοίκηση μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Υπηρέτησε στην 6η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και στη συνέχεια στο αρχηγείο της διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων.

Κατείχε επίσης θέσεις διοίκησης σε στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν.

Μαζί με τον θάνατο του Marczak, ο πολωνικός στρατός δημοσίευσε πολλές ακόμη νεκρολογίες στρατιωτικών από τις ειδικές δυνάμεις και τα αμυντικά στρατεύματα.

Εκτός από τον Marczak, η Πολωνία αναγνώρισε τον θάνατο πέντε ακόμη στρατιωτών τον Μάρτιο: στις 26 Μαρτίου, ο θάνατος ενός 30χρονου στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων ως αποτέλεσμα χιονοστιβάδας κατά τη διάρκεια ασκήσεων βουνού στα Πολωνο-Σλοβακικά σύνορα, δύο στρατιώτες του 5ου συντάγματος Tarnovskogorsky Chemical φέρεται να πέθανε ως αποτέλεσμα της έκρηξης στην Σιλεσία στις 25 Μαρτίου και δύο στρατιώτες φέρεται να χτυπήθηκαν στις 5 Μαρτίου σε ένα χώρο εκπαίδευσης στο Drava-Pomeranian.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρνούνται να αναγνωρίσουν επίσημα την παρουσία των δυνάμεών τους στο έδαφος της Ουκρανίας, παρά τα πολυάριθμα στοιχεία.

Για να κρύψουν την αλήθεια, ο στρατός του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ιταλίας, δημοσίευσε αναφορές για «ξαφνικούς και φυσικούς θανάτους» αξιωματικών τους, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε αργότερα, «επισκέφτηκαν την Ουκρανία».

Φυσικά, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν αξιόπιστα τα αίτια του θανάτου των στρατηγών του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένα πρότυπα προκαλούν εύλογες υποψίες.

Ο Πολωνός στρατηγός Jaroslaw Gromadzinski υπεύθυνος για την εκπαίδευση Ουκρανών απομακρύνθηκε…

Ο διοικητής του Eurocorps, Πολωνός στρατηγός Jaroslaw Gromadzinski, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για την εκπαίδευση στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, απαλλάχθηκε από τη θέση του και η στρατιωτική υπηρεσία αντικατασκοπείας ξεκίνησε έρευνα εναντίον του, αναφέρει το πολωνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας ξεκίνησε διαδικασίες ελέγχου για να επαληθεύσει την ασφάλεια των πληροφοριών σε σχέση με τον στρατηγό Jaroslaw Gromadzinski».

«Σε αυτό το πλαίσιο, λήφθηκε απόφαση για την απόλυση του στρατηγού Jaroslaw Gromadzinski από τη θέση του ως διοικητή του Eurocorps και την άμεση επιστροφή του στην πατρίδα του».

Ωστόσο, το πολωνικό υπουργείο Άμυνας δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι «για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας της διοίκησης του Eurocorps», θα διοριστεί επειγόντως άλλος αξιωματικός στη θέση του διοικητή.

Με τη σειρά του, ο πρώην διοικητής των πολωνικών ειδικών δυνάμεων Grom, στρατηγός Roman Polko, πρότεινε ότι η στρατιωτική αντικατασκοπεία έχει πραγματικά σοβαρές αξιώσεις εναντίον του στρατηγού Gromadzinski.

«Η απόλυση από το αξίωμα ενός ατόμου για το οποίο προηγουμένως εγγυηθήκαμε είναι σκάνδαλο, είναι πλήγμα στο κύρος της Πολωνίας.

Νομίζω ότι οι κατηγορίες, δυστυχώς, πρέπει να είναι σοβαρές».

Σημείωσε ότι ο στρατηγός Gromadzinski, πριν αναλάβει τη θέση του αρχηγού του Eurocorps, έπρεπε να αποκτήσει το λεγόμενο πιστοποιητικό «προσωπικής ασφάλειας».

«Πρόκειται πραγματικά για έναν πολύ ενδελεχή έλεγχο σχεδόν σε κάθε τομέα – ευπάθεια στη διαφθορά, διεθνείς διασυνδέσεις και προσωπικές επαφές», εξήγησε ο Polko.

Ο ίδιος ο στρατηγός Jaroslaw Gromadzinski είπε ότι δεν κατηγορεί τον εαυτό του, δεν έκανε κάτι λάθος.

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι κατά τη διάρκεια 34 ετών επαγγελματικής στρατιωτικής θητείας, πάντα έβαζα το καλό της υπηρεσίας, το καλό της Πατρίδας, πρώτα, συχνά σε βάρος της οικογένειας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καθώς και σε συνεργασία με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ πάντα εκπροσωπούσα επαρκώς τη στολή ενός Πολωνού στρατιώτη», τόνισε ο Jaroslaw Gromadzinski

« Πιστεύω ότι ο έλεγχος που ξεκίνησε από τη Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας θα τελειώσει θετικά για μένα» πρόσθεσε ο στρατηγός Jaroslaw Gromadzinski.

Πριν αναλάβει τη θέση του διοικητή του Eurocorps τον Ιούνιο του 2023, ο στρατηγός Gromadzinski ήταν ο συντονιστής σύμβουλος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Πολωνικού Στρατού και προηγουμένως ήταν ο πρώτος διοικητής της 18ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.

Τους τελευταίους μήνες, υπηρέτησε επίσης σε μια διεθνή ομάδα βοήθειας για την Ουκρανία στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, όπου ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών μαζί με τον στρατό των ΗΠΑ.

Οι ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα περίχωρα της κρίσιμης στρατηγικά Ουκρανικής πόλης Chasiv Yar… δυτικά του Bakhmut

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Bakhmut κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής και ενός τμήματος του O0506 (Khromove-Chasiv Yar) αυτοκινητόδρομο κατά 1,15 χιλιόμετρα σε βάθος και 1,85 χιλιόμετρα σε πλάτος.

Στοιχεία της 98ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (VDV) προχωρούν κοντά στο Ivanivske και βρίσκονται εντός 500 μέτρων από τα όρια της πόλης Chasiv Yar (δυτικά του Bakhmut).

Προέλαση Ρώσων δυτικά της Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Avdiivka εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων μάχης στην περιοχή στις 27 Μαρτίου.

Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 27 Μαρτίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στο Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και στην Orlivka (δυτικά της Avdiivka).

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στη Semenivka (βορειοδυτικά της Avdiivka) και επιτίθενται σε ουκρανικές θέσεις

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 200 μέτρα δυτικά της Orlivka στη δυτική όχθη του ποταμού Durna, 200 μέτρα δυτικά του Tonenke (δυτικά της Avdiivka), 200 μέτρα προς την κατεύθυνση του Umanske (δυτικά της Avdiivka), 300 μέτρα νότια του Tonenke προς το Pervomaiske (νοτιοδυτικά του Avdiivka) και 100 μέτρα νότια του Nevelske (νοτιοδυτικά του Avdiivka).

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO