ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΕΝΤΡΟΜΟΣ Ο ZELENSKY ΖΗΤΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΡΚΟΒΟ ΚΑΙ ΟΔΗΣΣΟ – ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΗΤΤΗΘΗΚΑΤΕ


Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Ο Ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί – Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv χτυπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

 Ενώ οι Ρωσικές δυνάμεις διαλύουν τις ενεργειακές υποδομές του Kharkiv μετά από σκληρότατη πυραυλική επίθεση και καταστρέφουν οπλικά συστήματα του ΝΑΤΟ στην Οδησσό… ο έντρομος Zelensky αποκαλύπτει ότι οι Ρώσοι θέλουν να πάρουν το Kharkiv.

Σε συνέντευξη του στην Bild μπορεί να δηλώνει o Zelensky ότι η Ουκρανία θα καταστρέψει την γέφυρα της Κριμαίας αλλά η βασική ανησυχία του είναι το Kharkiv οι Ρώσοι το διαλύουν μεθοδικά…

Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει ότι ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα σε πυρά πυροβολικού 10 προς 1 που είναι συντριπτική υπεροχή.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ… στην Ουκρανία ηττηθήκατε….

Στα του μετώπου η συνεχής προέλαση των ρωσικών δυνάμεων ειδικά στο κρίσιμο στρατηγικά Chasiv Yar είναι συγκλονιστική.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με 16 χτυπήματα στο ενεργειακό σύστημα του Kharkiv

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση στο Kharkiv, με στόχο το CHPP-3, το εργοστάσιο Turboatom, το εργοστάσιο Malysheva και προϊόντα οπλισμένου σκυροδέματος, ανέφεραν ρωσικές πηγές.

«Νωρίς το πρωί της 11ης Απριλίου, η πόλη του Kharkiv δέχτηκε μια μαζική επίθεση.

Οι πράκτορες μας μέτρησαν 16 “αφίξεις” στο ίδιο το Kharkiv και σε παρακείμενη πόλη.

Σύμφωνα με τους κατοίκους του Kharkiv, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με πυραύλους.

Πλήγματα δέχθηκαν τα εργοστάσια CHPP-3, το εργοστάσιο Turboatom, το εργοστάσιο Malyshev, το εργοστάσιο Κατασκευών Οπλισμένου Σκυροδέματος.

Στο εργοστάσιο προϊόντων οπλισμένου σκυροδέματος, παρατηρήθηκε επίσης υπόγειος βαρύς εξοπλισμός, περισσότερες από 20 μονάδες, καθώς και τροχοφόρος στρατιωτικός εξοπλισμός.

Βαρύς εξοπλισμός και προσωπικό καταγράφηκε στο εργοστάσιο Turboatom.

Τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού επισκευάζονται στο εργοστάσιο Malyshev.

Χωρίς ρεύμα 200.000 καταναλωτές

Λόγω των μαζικών επιθέσεων, τουλάχιστον 200.000 καταναλωτές στο Kharkiv έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ σημειώθηκε διακοπή νερού στα περισσότερα σημεία της πόλης και διακοπές στην επικοινωνία.

Πέρα από το Kharkiv, επλήγησαν επίσης το Κίεβο, το Lviv αλλά και το τμήμα της Zaporizhia που ελέγχεται από το Κίεβο.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky υποστήριξε πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν με περισσότερους από 40 πυραύλους cruise και με πάνω από 40 drones, πλήττοντας κρίσιμες υποδομές.

Πάντως, οι Ουκρανοί υποστήριξαν πως κατάφεραν να αναχαιτίσουν και να καταστρέψουν τα 37 από τα 40 drones που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι.

Διέλυσαν τον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο

Τεράστια όμως είναι η καταστροφή και στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Trypilska στο Κίεβο.

Όπως αναφέρεται, τα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν πλήρως το θερμοηλεκτρικό σταθμό, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε όλη την Ουκρανία.

tripol-768x945.jpg

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό διακόπτουν τον στρατιωτικό εφοδιασμό από το ΝΑΤΟ – Καταστροφές σε λιμάνια, γέφυρες και τρένα

Στις 10 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός σφυροκόπησε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού και στην περιοχή της κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα από τα πρώτα χτυπήματα αναφέρθηκε περίπου στις 5:30 π.μ.

Ο στόχος ήταν η στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα μεταξύ Chernomorsk (Ilyichevsk) και Alexandrovka.

Η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από το λιμάνι του Chernomorsk όπου μέλη του ΝΑΤΟ μεταφέρουν όπλα.

Τη στιγμή του ρωσικού χτυπήματος, ένα τρένο κινούνταν κατά μήκος της γέφυρας.

Τόσο η γέφυρα όσο και το τρένο χτυπήθηκαν.

Το τρένο καταστράφηκε και η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές.

Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Το απόγευμα, το δεύτερο ρωσικό χτύπημα σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε την ίδια γέφυρα.

Ο επικεφαλής της τοπικής περιφερειακής διοίκησης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ζημιές σε «εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών» στην περιοχή της Οδησσού.

«Η υποδομή μεταφορών στην περιοχή της Οδησσού έχει καταστραφεί», έγραψε ο αξιωματούχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 7 Απριλίου, η ίδια γέφυρα δέχτηκε άλλη μια επίθεση από ρωσικό drone καμικάζι.

Το UAV καμικάζι κατέστρεψε τη γέφυρα αλλά κατάφερε να την θέσει εκτός λειτουργίας.

Η σιδηροδρομική γραμμή είναι στρατηγικής σημασίας για τον ουκρανικό στρατιωτικό εφοδιασμό.

Οδηγεί στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Chernomorsk (Ilyichevsk).

Η ζημιά στη γέφυρα θα περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ που εξακολουθεί να εισέρχεται στην περιοχή της Οδησσού δια θαλάσσης.

Ο ρωσικός στρατός εργάζεται σκληρά για να εμποδίσει την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή της Οδησσού από το εξωτερικό.

Η καταστροφή των λιμενικών υποδομών συνεχίζεται σε όλες τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.

Στις 10 Απριλίου, τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν την περιοχή συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο λιμάνι της πόλης Ochakov στην περιοχή Mykolaiv, όπου, κατά πάσα πιθανότητα, περίπου 300 στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση.

Ουκρανία: Πέρασε ο σκανδαλώδης νόμος για την κινητοποίηση

Με 283 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 15 αποχές το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον σκανδαλώδη νόμο για την κινητοποίηση των Ουκρανών όσον αφορά τον πόλεμο με τη Ρωσία, θέμα που είχε προκαλέσει έντονες διαφωνίες στην κοινωνία.

Ο νόμος προβλέπει την αυστηροποίηση της διαδικασίας επιστράτευσης, κλείνει τα «παραθυράκια» και τις εξαιρέσεις και αποσαφηνίζει τις κατηγορίες των πολιτών που υπόκεινται σε κινητοποίηση, καθώς βασικό του μέλημα του ουκρανικού στρατού είναι να ενισχύσει και να ανανεώσει τις δυνάμεις του σε όλη τη γραμμή του μετώπου μια και γίνεται λόγος για τρομερές ελλείψεις και εξάντληση των Ουκρανών στρατιωτών.

Όσοι παραβιάσουν τους κανόνες στράτευσης, θα είναι αντιμέτωποι με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, με στέρηση δικαιώματος οδήγησης και με αναγκαστική προσαγωγή στις στρατιωτικές υπηρεσίες.

Δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας Strana αναφέρει πως το δυναμικό κινητοποίησης στην Ουκρανία είναι περίπου 700.000 άτομα.

Αν και σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι Ουκρανοί φέρονταν να χρειάζονται περίπου 500.000 στρατιώτες για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του πολέμου, πλέον υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί αισθητά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν τι αριθμός πολιτών πρόκειται να κινητοποιηθεί.

Πλέον, για να γίνει νόμος του κράτους, απαιτείται η υπογραφή του προέδρου, Volodymyr Zelensky, κάτι που θεωρείται σίγουρο πως θα συμβεί.

Ανάμεσα στις βασικές προβλέψεις του νόμου, είναι ότι καταργείται η ημερομηνία αποστράτευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέτωπο.

Σημειώνεται πως ο Zelensky έχει ήδη υπογράψει νομοσχέδια που προβλέπουν τη μείωση από τα 27 στα 25 έτη για την ηλικία στράτευσης, που απαιτούν επιπλέον ιατρικές εξετάσεις σε όσους χορηγήθηκαν εξαιρέσεις στράτευσης λόγω αναπηρίας.

New York Times: Η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νέων αντρών

Στο τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η Ουκρανία αναφέρεται δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει πως κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ουκρανία, υιοθετώντας νόμους για τη μείωση της ηλικίας κινητοποίησης και που καταργούν το καθεστώς της περιορισμένης φυσικής κατάστασης, κινδυνεύει να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά νεαρών Ουκρανών.

«Ωστόσο, η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείται εδώ και πολύ καιρό: έχει πολύ λίγους νέους άνδρες…

Η Ουκρανία πρέπει να βρει μια ισορροπία μεταξύ της ανάγκης να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση αυξάνοντας τον αριθμό των στρατιωτών της και του κινδύνου να εξαφανιστεί μια ολόκληρη γενιά» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι οι άντρες κάτω των 30 ετών είναι πλέον η μικρότερη γενιά στην Ουκρανία.

Όπως υπογραμμίζουν οι New York Times, αυτό οφείλεται στην απότομη μείωση του ποσοστού γεννήσεων στην Ουκρανία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, καθώς τη δεκαετία του ’90 ήταν κυρίαρχη η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ουκρανίας.

«Η απόφαση του Zelensky να στρατολογήσει άνδρες στο στρατό από την ηλικία των 25 ετών συνοδεύεται με ακόμα μεγαλύτερη μείωση αυτής της μικρής γενιάς Ουκρανών», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Ο Ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί

Ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) στρατηγός Christopher Cavoli προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος πλεονέκτημα πυροβολικού 5 προς 1 κατά μήκος της πρώτης γραμμής αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να έχουν πλεονέκτημα 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού «σε λίγες εβδομάδες» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να καθυστερούν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν τον ουκρανικό στρατό να λάβει δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνας του με κόστος ζωών και χαμένων εδαφών.

Stubb (πρόεδρος Φινλανδίας): Να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία… αλλά δεν θα μας επιτεθεί έως το 2030

Να ετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ και κυρίως τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Alexander Stubb, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως είναι απίθανο να υπάρξει μια ρωσική επίθεση κατά οποιουδήποτε κράτους – μέλους της Συμμαχίας τουλάχιστον έως το 2030.

Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Stubb κάλεσε τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προετοιμάσουν τους στρατούς τους για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, αντί να υιοθετούν μια «πολεμική ρητορική» κατά της Μόσχας, η οποία όπως είπε, δεν συμβάλλει το Κίεβο.

Παρόλο αυτά ο Stubb δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει κάποια επίθεση κατά κράτους μέλους της Συμμαχίας πριν από το 2030.

«Ανησυχώ λίγο για αυτήν την μάλλον πολεμική συζήτηση ότι η Ρωσία πρόκειται να δοκιμάσει το Άρθρο 5 (της Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ) και ότι η Ευρώπη είναι η επόμενη στη σειρά.

Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο» ανέφερε ο Φινλανδός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά κράτη είναι αυτό της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Επιπλέον, ο Stubb κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία, ανεξαρτήτως κόστους.

Όπως λέει, στο πλαίσιο αυτό, η Φινλανδία αδειάζει τις αποθήκες πυρομαχικών της, τις οποίες θα αναπληρώσει.

Ερωτηθείς για την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων με την Φινλανδία, ο Stubb τόνισε ότι η Φινλανδία δεν ανησυχεί για αυτά τα σχέδια.

«Δεν ανησυχούμε για τίποτα από όλα αυτά, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Stubb.

Foreign Policy: Ποιο Άρθρο 5…, το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετό στρατό για να αμυνθεί στη Ρωσία

Σε μια εξαιρετικά συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με τη δύναμη του ΝΑΤΟ προχωρά το περιοδικό Foreign Policy, το οποίο σε μια περίοδο όπου έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας περί συλλογικής άμυνας, υποστηρίζει πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν διαθέτει αρκετά στρατεύματα για να προστατευθεί έναντι μιας … επίθεσης της Ρωσίας.

«Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέα στρατιωτικά σχέδια για να προστατευθεί από μια πιθανή ρωσική επίθεση…

Αλλά έχει πρόβλημα… στο να βρει επαρκή αριθμό στρατευμάτων» υποστηρίζει το δημοσίευμα του Foreign Policy, παραδοχή που αν μη τι άλλο, τινάζει στον αέρα… το πιο ισχυρό άρθρο της Συμμαχίας, το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας.

Biden (Αμερικανός Πρόεδρος): Ψηφίστε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία για να τελειώσει η σύγκρουση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί μετά την ψηφοφορία του αμερικανικού Κογκρέσου για τη χορήγηση νέας στήριξης στην Ουκρανία.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων επιτρέψει την ψηφοφορία.

Υπάρχει συντριπτική υποστήριξη για την Ουκρανία από την πλειοψηφία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

Η ψηφοφορία πρέπει να γίνει τώρα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ηγέτης αγνόησε την επαναλαμβανόμενη ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχέδιο για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε προηγουμένως την ελπίδα ότι οι νομοθέτες θα μπορέσουν να αρχίσουν να εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσουν την Ουκρανία όταν επιστρέψουν από τις διακοπές του Πάσχα.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αμφισβητηθεί από συναδέλφους του που είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Μπορεί να τον αναγκάσουν να απομακρυνθεί από το αξίωμα, εάν το νομοσχέδιο έρθει σε ψήφιση.

Η Δημοκρατική μειοψηφία της Βουλής αφήνει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να στηρίξει τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Biden προτείνει 60 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία.

Medvedev (Ρωσία): Το απόλυτο κακό ο Biden – Είπε πως θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden ότι η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία εξαρτάται από τις αποφάσεις του Κογκρέσου για την οικονομική βοήθεια του Κιέβου, είναι «το απόλυτο κακό» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.

«Η δήλωση Biden είναι το απόλυτο κακό.

Επειδή είπε: Συνεχίστε να σκοτώνετε ο ένας τον άλλο.

Όσο πιο πολλοί πεθάνετε, τόσο το καλύτερο.

Θέλω όσο το δυνατόν περισσότερους θανάτους…» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος συνόδευσε τα λόγια του Biden με απόσπασμα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη: «Και είδα, και ξάφνου, ένα άλογο ωχρό και εκείνος που καθόταν επάνω σε αυτό ονομαζόταν Θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί».

Zelensky στην Bild: Οι Ρώσοι θέλουν το Kharkiv χτυπούν την πόλη με πυραύλους και βόμβες ολίσθησης και σχεδιάζουν χερσαία επίθεση

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky δήλωσε στην Bild ότι δεν υπάρχουν τρόποι για να μετριάσει τα ανεπαρκή συστήματα αεράμυνας και τόνισε ότι τα ρωσικά πλήγματα αναγκάζουν την Ουκρανία να ανακατανείμει τα ήδη σπάνια μέσα αεράμυνας για να υπερασπιστεί την πόλη του Kharkiv.

Ο Zelensky είπε στην Bild ότι τα drones δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την αεράμυνα και ότι η Ουκρανία χρειάζεται αεράμυνα για να επιβιώσει.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα την εκστρατεία κρούσης κατά της Ουκρανίας και Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι εάν οι ρωσικές δυνάμεις διατηρήσουν τον τρέχοντα υψηλό ρυθμό αυτής της εκστρατείας, τότε η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα έχει τα απαραίτητα αποθέματα πυραύλων αεράμυνας για την προστασία των ουκρανικών πόλεων και κρίσιμων υποδομών.

Ο Zelensky συζήτησε σχέδια με τον Διοικητή της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγο Mykola Oleshchuk, στις 10 Απριλίου για την αναδιάταξη της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv, εναντίον της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν πρόσφατα τις επιθέσεις με πυραύλους, drone και βόμβες ολίσθησης.

Η ρωσική εκστρατεία κρούσης πίεσε την Ουκρανία να δώσει προτεραιότητα στην προστασία στρατηγικών αντικειμένων, πληθυσμιακών κέντρων και ενεργειακής υποδομής στις πίσω περιοχές πάνω από την πρώτη γραμμή και κοντά στο πίσω μέρος, όπως η πόλη του Kharkiv.

Αυτή η περαιτέρω αναδιοργάνωση της ουκρανικής αεράμυνας για την προστασία της πόλης του Kharkiv θα αντληθεί πιθανώς από το υπάρχον οπλοστάσιο πυραύλων και εκτοξευτών της Ουκρανίας, το οποίο θα επεκτείνει τις ήδη περιορισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας και θα δώσει στις ρωσικές δυνάμεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν περαιτέρω την εξασθενημένη αεράμυνα σε άλλες περιοχές.

Οι Ρώσοι θα επιτεθούν με χερσαίες δυνάμεις στο Kharkiv

Ο Zelensky προειδοποίησε ότι οι Ρώσοι έχουν σχέδια χερσαίας επιθετικής επιχείρησης με στόχο την πόλη του Kharkiv, η οποία θα ανάγκαζε την Ουκρανία να ανακατανείμει μέρος των ήδη ελάχιστων στρατευμάτων και των δυνατοτήτων υλικού της μακριά από άλλους ενεργούς και κρίσιμους τομείς του μετώπου.

Ο Zelensky είπε στην Bild.. ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγάλης ρωσικής επιθετικής επιχείρησης στην πόλη του Kharkiv και σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin επιδίωξε να καταλάβει την πόλη του Kharkiv που έχει συμβολική σημασία τόσο για τη Ρωσία όσο και για την Ουκρανία…

Ο Zelensky σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν ότι είναι δυνατό για να εμποδίσουν τη Ρωσία να καταλάβει την πόλη του Kharkiv.

Ο Zelensky είπε πρόσφατα στο CBS ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατασκευάζουν επίσης οχυρώσεις και αμυντικές θέσεις κοντά στην πόλη Sumy ως απάντηση στην αναφερόμενη σημαντική συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων στη γειτονική Περιφέρεια Briansk.

Οι ρωσικές προσπάθειες να δημιουργήσουν στρατηγικές εφεδρείες και να επανατοποθετήσουν δυνάμεις στο θέατρο του πολέμου θα επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να ξεκινήσουν μια επίθεση προς την πόλη του Kharkiv το καλοκαίρι 2024.

Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν την καταστροφή της Γέφυρας της Κριμαίας

Η Ουκρανία προετοιμάζει ένα σχέδιο για μια νέα αντεπίθεση, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής της γέφυρας της Κριμαίας, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild .

«Το θέλουμε πραγματικά αυτό.

Δεν μιλάμε μόνο για τη γέφυρα της Κριμαίας, για την οποία όλοι μιλούν.

Μιλάμε για κάποιες εγκαταστάσεις υποδομής που αντιπροσωπεύουν έναν στρατιωτικό στόχο.

Μιλάμε για γέφυρες, αεροδρόμια»

Ο Zelensky διευκρίνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν να επιτεθούν σε γέφυρες στις οποίες μεταφέρονται όπλα και σε αεροδρόμια από τα οποία τα αεροπλάνα εξαπολύουν επιθέσεις στην Ουκρανία.

Το Κίεβο έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιουλίου 2023, ο ουκρανικός στρατός του επιτέθηκε με δύο ναυτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο οδόστρωμα της γέφυρας, ένα κορίτσι τραυματίστηκε και οι γονείς της σκοτώθηκαν.

Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή άνοιξε ποινική υπόθεση βάσει του άρθρου «Τρομοκρατική Πράξη».

Η SBU, σε μήνυμά της στο κανάλι της στο Telegram, παραδέχτηκε ουσιαστικά την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Το πρωί της 8ης Οκτωβρίου 2022, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, με αποτέλεσμα επτά δεξαμενές καυσίμων του τρένου να πιάσουν φωτιά και μέρος της γέφυρας να καταρρεύσει.

Ο επικεφαλής της SBU, Malyuk, είπε τον Ιούλιο 20023 ότι συντόνισαν την επίθεση.

McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Το κολοσσιαίο λάθος των ΗΠΑ – Υποτίμησαν τους Ρώσους

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος στους υπολογισμούς της όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς αξιολόγησε εσφαλμένα τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας υποστήριξε ο Αμερικάνος απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor.

«Η επίμονη τάση στον Λευκό Οίκο και στο Κογκρέσο να υποτιμούν κατάφωρα τη ρωσική τεχνολογία – ιδιαίτερα τους υπερηχητικούς πυραύλους -, τις δυνατότητες παραγωγής και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ήταν μοιραίο λάθος» ανέφερε ο McGregor.

Όπως επισημαίνει, η στρατηγική αποτυχία των ΗΠΑ στην Ουκρανία έχει σοβαρές συνέπειες για την Ευρώπη, καθώς έχει μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων προς τη Ρωσία.

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Η κατάσταση είναι απελπιστική στην Ουκρανία – Οι ρωσικές αεροπορικές βόμβες έχουν γίνει εφιάλτης για τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές βόμβες υψηλής έκρηξης έχουν γίνει εφιάλτης για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε ο συνταγματάρχης των αυστριακών ενόπλων δυνάμεων Markus Reisner, σε συνέντευξή του στο Redaktions Netzwerk Deutschland (RND).

«Η αυξανόμενη χρήση ρωσικών βομβών ολίσθησης τύπου FAB που ζυγίζουν από 250 κιλά έως 3.000 κιλά έχουν γίνει εφιάλτης για τους αμυνόμενους Ουκρανούς», τόνισε ο Markus Reisner.

Πυρομαχικά μαχητικών-βομβαρδιστικών των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων – RIA Novosti, 1920, 04/11/2024

Ο Markus Reisner προειδοποίησε ότι η θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο της μάχης γίνεται απελπιστική, καθώς είναι πολύ κατώτερος σε αριθμό στρατευμάτων και εξοπλισμού.

Ο Markus Reisner πιστεύει ότι για τους Ουκρανούς, η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 θα είναι καθοριστικής σημασίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη.

Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Politico: Ο Zelensky επέκρινε τις ΗΠΑ για τον ρυθμό μεταφοράς F-16 και ATACMS

Ο Zelensky επέκρινε τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον ρυθμό παροχής όπλων στην Ουκρανία, γράφει η εφημερίδα Politico.

Όπως επισημαίνει το Politico, ο Zelensky, σε συνέντευξή του στο media Holding Axel Springer, το οποίο περιλαμβάνει το Politico, επέκρινε την άρνηση του Γερμανού Καγκελαρίου Olaf Scholz να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενώ επέκρινε και το πόσο γρήγορα οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τα μαχητικά F-16 και πυραύλους ATACMS».

«Καθοδηγούμαι πάντα από τη λογική στις πράξεις μου, στα λόγια και στα συμπεράσματά μου.

Και απλώς δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από αυτό όταν, για παράδειγμα, ένας από τους εταίρους μας έχει τα όπλα που χρειάζεται σήμερα η Ουκρανία για να επιβιώσει.

Και «δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλουν να μας τα δώσουν», είπε ο Zelensky.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Zelensky, σε συνέντευξή του στην Washington Post, είπε ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς ATACMS «δεν βρίσκονται ακόμη στο έδαφος της Ουκρανίας», αλλά θα ήθελε να τους χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί σε αεροδρόμια και στην Γέφυρα της Κριμαίας.

Anatoly Antonov (Πρεσβευτής Ρωσίας στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ υπέστησαν ήττα στην Ουκρανία από τον Ρωσικό στρατό – Ξεχάστε την Κριμαία

Οι αναφορές από αξιωματούχους του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ για την ανάγκη να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία είναι γεμάτες με κινδύνους «απρόβλεπτης κλιμάκωσης»… η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τέτοιες δηλώσεις, δήλωσε ο πρεσβευτής στις ΗΠΑ Anatoly Antonov.

Στις 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Βοηθού Γραμματέα του Πενταγώνου για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Celeste Wallander και του διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Christopher Cavoli.

Ο Wallander, ειδικότερα, είπε ότι η ρωσική ηγεσία πρέπει να «διδαχθεί ένα μάθημα» στο πλαίσιο της Κριμαίας.

«Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις ανεύθυνες δηλώσεις που είναι γεμάτες με κινδύνους απρόβλεπτης κλιμάκωσης.

Είναι προφανές ότι το καθεστώς Zelensky βρίσκεται σε σοκ», είπε ο πρεσβευτής, σχολιάζοντας δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν το βάζουν κάτω και «υποκινούν το τρελό καθεστώς του Κιέβου να διαπράξει νέα εγκλήματα».

«Οι ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού φαίνονται ιδιαίτερα κυνικές.

Αυτά τα γεγονότα είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της εμπλοκής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε μια σύγκρουση χιλιάδων χιλιομέτρων από την Αμερική, μια σύγκρουση που έχει επιζήμια επίδραση στο κύρος, στην δύναμη και στην επιρροή της.

Όπως σημείωσε ο Antonov, οι πειστικές νίκες του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή επιβεβαιώνουν την ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών στον πόλεμο «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» με στόχο να επιφέρουν μια στρατηγική ήττα στη Μόσχα.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Matt Gaetz ρώτησε τον Wallander κατά τη διάρκεια της ακρόασης εάν η Κριμαία πρέπει να αποκλειστεί από τη Ρωσία προκειμένου να «νικήσει στρατηγικά» τη Ρωσία στη σύγκρουση για την οποία μιλάει η αμερικανική κυβέρνηση.

Απαντώντας σε μια διευκρινιστική ερώτηση εάν αποδεικνύεται ότι χωρίς την Κριμαία δεν θα επιτευχθούν οι στόχοι των ΗΠΑ, ο Wallander είπε ότι εάν η Ρωσία δεν πάρει εδάφη «με τη χρήση βίας», αυτό θα είναι μια στρατηγική επιτυχία για την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Matt Gaetz δήλωσε την ίδια στιγμή ότι η Κριμαία δεν θα αποσχιστεί ποτέ από τη Ρωσία, και αν υπάρχει τέτοιος στόχος, τότε είναι «ανέφικτος».

Guardian: Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron ταπεινώθηκε στις ΗΠΑ… αρνητικός ο Trump

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών David Cameron δεν μπόρεσε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Mike Johnson… η προσπάθειά του να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να εγκρίνουν μια νέα δόση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μάλλον απέτυχε, γράφει ο Guardian.

O Guardian καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια του David Cameron να πείσει τον Trump να βοηθήσει στο θέμα της έγκρισης της νέας δόσης από το Κογκρέσο «φαίνεται» ότι απέτυχε αφού ο υπουργός «δεν είχε καν συνάντηση με τον Πρόεδρο Mike Johnson», ο οποίος θα μπορούσε να υποβάλει το νομοσχέδιο.

Σε ένα ιδιωτικό δείπνο στην κατοικία του Trump στο Μαρ-α-Λάγκο, ο David Cameron έθεσε το θέμα της υποστήριξης της Ουκρανίας, ελπίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος θα «σηματοδοτήσει μια αλλαγή πορείας», αυξάνοντας τουλάχιστον τις πιθανότητές του να συναντηθεί με τον Mike Johnson.

«Αλλά τα επιχειρήματα του David Cameron -τόσο τα λογικά όσο και τα συναισθηματικά- φαίνεται να έχουν προσκρούσει στον συνεχιζόμενο αγώνα για την εξουσία εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος…» επισημαίνει ο Guardian.

Οι σκληροπυρηνικοί μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, είναι κατά της στήριξης της Ουκρανίας, απειλούν να απομακρύνουν τον Mike Johnson εάν φέρει νομοσχέδιο στήριξης της Ουκρανίας.

Το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση περισσότερων από 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες του Κιέβου, είχε προηγουμένως εγκριθεί από τη Γερουσία των ΗΠΑ , αλλά δεν έχει λάβει ακόμη υποστήριξη στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Scott Ritter (πρώην CIA): Υπάρχουν όλο και λιγότεροι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία

Υπάρχουν όλο και λιγότεροι ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία μετά τους μαζικούς θανάτους τους κατά την περσινή αντεπίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είπε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Scott Ritter.

Οι μισθοφόροι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος είναι κόλαση, όχι ένα αστείο ή ένα παιχνίδι.

Όλο και λιγότεροι από αυτούς θέλουν να δέχονται πυρά πυροβολικού από τα ρωσικά στρατεύματα ξανά και ξανά χωρίς ελπίδα επιβίωσης.

Σήμερα, νομίζω, ότι ελάχιστοι μισθοφόροι είναι στο πεδίο της μάχης».

Σύμφωνα με τον Ritter, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να ρίχνουν πιο ενεργά ξένα στρατεύματα στη μάχη κατά τη διάρκεια της περσινής επίθεσης, επιδιώκοντας έτσι να γεμίσουν τις κενές τάξεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς καταστράφηκαν από ρωσικές μονάδες.

Ο Ritter ισχυρίζεται ότι όλο και λιγότεροι ξένοι πολίτες θέλουν να πολεμήσουν για την Ουκρανία αφού το να είσαι μισθοφόρος στην Ουκρανία είναι συγκρίσιμο με θανατική ποινή.
 

 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO