ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ..!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1941 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 1941...!!! 

ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...!!!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ   ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΗΡΩΕΣ  ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ 1940 -  1941  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ:



1.      Ο Στρατιώτης Ιωάννης Ανδρεόπουλος του Γεωργίου.

2.      Ο Στρατιώτης Κωνσταντίνος Δημέας του Ιωάννη.



ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ………;;;;;;;;;


ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ……..!!!!!!!!!!





Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ:





Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος
Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας
Πλατύ Τ.Κ. 24009
Τηλ.: 6973842129
E mail : basilisdg@yahoo.gr





Εν Πλατύ Μεσσηνίας, το  Σάββατο   22η  Αυγούστου 2015



Προς : Τον Αξιότιμον  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος του Δήμου Καλαμάτας
 κ. Νικόλαο Β. Νίκα.





Κύριε Πρόεδρε,

Σας στέλνω την παρούσα με αφορμή  την έρευνα που κάνω εδώ και δυο χρόνια για την ιστορική αναδρομή του χωριού μας μέσα στην τοπική ιστορία.

Μετά από ενδελεχή έρευνα διαπιστώθηκε σε τοπικό επίπεδο η μη αναγνωσιμότητα της τιμής  στους Ήρωες του χωριού μας,  οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους κατά τους αγώνες του Έθνους προσφέροντας το ύψιστο αγαθό της ζωής τους  για μακραίωνα ιδανικά.



Θα ήθελα να σας ενημερώσω και να απαιτήσω, διότι η τιμή και η δόξα των Ηρώων μας είναι απαίτηση ενός ελευθέρου ανθρώπου στο πρώτο από σήμερα Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πλατέος  που θα διεξαχθεί, να  έρθω να σας παρουσιάσω τους δυο ήρωες και επί πρόταση μου  να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τιμηθούν δέοντος ως ένδειξη  τιμής  προτείνω να εγγραφούν τα ονόματα τους στο ηρώο του χωριού και να δοθεί το όνομα τους σε δυο σημαντικούς οδούς ως ελάχιστος φόρος τιμής με ειδική τελετή, η οποία θα πρέπει να λάβει χωρά στο χωριό μας. Επίσης, θα πρέπει να βρεθούν οι φωτογραφίες τους  από τους συγγενείς τους και με ένα σύντομο βιογραφικό να τοποθετηθούν  στο κοινοτικό κατάστημα «ΜΑΤΖΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ».  Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσαμε σε συνεργασία με τις οικογένειες και απογόνους των ηρώων μας να αναζητηθούν οι χώροι ταφής τους και τα οστά τους, ώστε να μπουν εντός του Ηρώου του χωριού μας.



Οι ήρωες οι οποίοι συμμετείχαν και έδωσαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του ηρωικού αγώνα του έθνους ενάντια στον Γερμανοιταλικό άξονα κατά τον 1940 - 1941 είναι



1.      Ο Στρατιώτης Ιωάννης Ανδρεόπουλος του Γεωργίου που γεννήθηκε στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας το 1906. Υπηρέτησε στο 13ο Σύνταγμα Πεζικού και φονεύτηκε στο Μουζάκι Ιωαννίνων την 19η Απριλίου 1941.



2.       Ο Στρατιώτης Κωνσταντίνος Δημέας του Ιωάννη που γεννήθηκε στο Πλατύ Καλαμάτας Μεσσηνίας  το 1904. Υπηρέτησε στο 38ο Σύνταγμα Πεζικού και πέθανε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στις 17η Μαΐου 1941 ως τραυματίας και μαχόμενος της Μάχης της Καλαμάτας.



Τα παραπάνω στοιχεία αντλήθηκαν από το βιβλίο «Αγώνες και Νεκροί του Ελληνικού Στρατού 1940 – 1945» από τις εκδόσεις ΓΕΣ/ΔΙΣ του 1990.



Κύριε Πρόεδρε,

            Θα ήθελα όπως πρωτοκολληθεί η παρούσα, να μου δοθεί ο αριθμός πρωτοκόλλου, να με ενημερώνετε προσωπικά για τις ενέργειες σας και να κοινοποιηθεί στον Δήμο Καλαμάτας, ώστε μέσα από την αμοιβαία συνεργασία  να γίνουν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες  επί της προτάσεως μου για να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η αναγνώριση της προσφοράς αυτών των δυο ηρώων για την ελευθερία της πατρίδας μας.





                                                       Με  Εκτίμηση,

                                          Βασίλειος  Δημητρίου  Γεωργιόπουλος







Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1941)



Μετά τη γερμανική εισβολή της 6ης Απριλίου 1941 στη Βόρεια Ελλάδα και παρά την ηρωική αντίσταση των οχυρών Ρούπελ, κατέστη σαφές ότι η γερμανική κάθοδος προς τη νότια Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη.

 Η Θεσσαλονίκη συνθηκολόγησε στις 9 Απριλίου 1941 ενώ η Αθήνα έπεσε στις 27 Απριλίου. Ύστερα από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις το Βρετανικό Εκστρατευτικό Σώμα αποφάσισε την εκκένωση από την ηπειρωτική χώρα των υποχωρούντων τμημάτων του. Οι περισσότερες βρετανικές μονάδες είχαν ήδη αποχωρήσει από το λιμάνι της Ραφήνας, το Ναύπλιο κ.α. Ωστόσο ένα μεγάλο μέρος αποτελούμενο από 15000 περίπου άνδρες της 16ης και 17ης Αυστραλιανής Ταξιαρχίας είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Καλαμάτας και περίμεναν την επιβίβαση τους. Η όλη επιχείρηση εκκένωσης από την Καλαμάτα έλαβε την κωδική ονομασία (Demon) και άρχισε το Σάββατο 26 Απριλίου 1941 και ολοκληρώθηκε βιαίως τη Δευτέρα το πρωί 29 Απριλίου , κατά την οποία υπογράφηκε η παράδοση τους στο Γερμανικό Στρατό.

Τις πρώτες βραδινές ώρες της 26ης Απριλίου κατέφθασαν στην προκυμαία της Καλαμάτας επτά βρετανικά πολεμικά πλοία και ξεκίνησε η επιβίβαση των Αυστραλών όπου μέχρι τις 3 το πρωί της Κυριακής είχαν επιβιβασθεί 8650 άντρες στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ένας μεγάλος αριθμός από κιβώτια που περιείχαν τους θησαυρούς και το χρυσό του Γιουγκοσλαβικού στέμματος.

Τα πλοία αυτά αναχώρησαν αμέσως για την Κρήτη ωστόσο παρέμειναν στην πόλη της Καλαμάτας 7000 περίπου άντρες, κυρίως Νεοζηλανδοί αλλά και μερικές εκατοντάδες Κύπριοι ,Παλαιστίνιοι και Γιουγκοσλάβοι πρόσφυγες. Η γερμανική αεροπορία επέτεινε τη χαώδη κατάσταση με τους συνεχείς βομβαρδισμούς και γι αυτό κατέστη αδύνατο να μεταφερθούν τα υπολείμματα των Βρετανών από την ηπειρωτική Ελλάδα . Μια νέα προσπάθεια επιβίβασης στα καταδρομικά Perth και Phobe και σε μερικά αντιτορπιλικά δεν ολοκληρώθηκε , καθώς ο πλοίαρχος Μπόγιερ Σμιθ διαπίστωσε ότι οι Γερμανοί είχαν εισέλθει στην πόλη και ότι δεν είχε πλέον επαρκή χρόνο για την επιβίβαση των στρατευμάτων.

 Το απόγευμα της 28ης Απριλίου , ξέσπασαν συμπλοκές στην παραλία της Καλαμάτας .Ένας λόχος Αυστραλών υπό την διοίκηση του λοχαγού Gray επιχείρησε να αναχαιτίσει τα τμήματα της γερμανικής εμπροσθοφυλακής που εισέρχονταν προσεκτικά στην πόλη. Οι Γερμανοί δέχονταν συνεχείς επιθέσεις όπως λέει μια περιγραφή εκείνης της εποχής. Ωστόσο πολύ σύντομα με τη βοήθεια μιας γερμανικής πυροβολαρχίας των 15 εκατ . η αντίσταση των Αυστραλών εξέλειπε.

Την αυγή της 29 Απριλίου 1941 ο Ταξίαρχος Διοικητής των εναπομείναντων Βρετανικών τμημάτων Parrington συναντήθηκε μ έναν Γερμανό ανώτατο αξιωματικό και αποφάσισε την παράδοση των ανδρών του. Ύστερα από την συμφωνία αυτή ,γύρω στους 7000 Αυστραλοί, Νεοζηλανδοί και Βρετανοί οδηγήθηκαν στην αιχμαλωσία.


Έτσι έληξε η μάχη της Καλαμάτας και ακολούθησε η γερμανοιταλική κατοχή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1944.


























Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO