Αποτυχία στη Γενεύη για το Κυπριακό – Άμεση προσφυγή στο Σ.Α. του Ο.Η.Ε.Διαβάστε την Πρόταση προς την Πολιτική Ηγεσία Ελλάδος και Κύπρου του πολυγραφότατου Σεβασμιότατου . Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κυρίου Σεραφείμ Κυκκώτη ο οποίος είναι καλός φίλος του χωριού μας και της έγκυρης ενημερωτικής σελίδας του χωριού μας
Οι καλές προθέσεις  και οι έμμονες προσπάθειες για λύση του Κυπριακού βρίσκουν μπροστά μας την αδιαλλαξία της Τουρκίας. Με τη Γενεύη πετύχαμε δύο πράγματα, να συνομιλούμε απευθείας με την Τουρκία που για 43 χρόνια αρνείτο, αφού αυτή είναι και η υπεύθυνη για την βάρβαρη εισβολή, και δεύτερο την εμπλοκή της ΕΕ και φυσικά των δύο εγγυητριών χωρών για την ασφάλεια της Κύπρου, της Μ. Βρετανίας και της Ελλάδας. Η διάσκεψη της Γενεύης είναι ένα στάδιο που πρέπει να το περάσουμε για να διαφανεί σε όλους τους καλόπιστους στο χώρο της Διεθνούς Κοινότητας ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάμεσα στους Δικαστές που εκδικάζουν μια υπόθεση φόνου και το φονιά, δηλαδή την Τουρκία. Η επιμονή του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ότι αυτή είναι η τελευταία Συνδιάσκεψη για τη Κύπρο δεν πρέπει να μας πανικοβάλλει.

Μακάρι οι Τούρκοι να λογικευτούν για μια δίκαιη λύση και το ευχόμαστε. Η κίνηση η δική μας, της Δημοκρατίας της Κύπρου, με τη βοήθεια της Ελλάδος και της Μ. Βρετανίας και των Χωρών της Ε.Ε. , είναι να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι αποτυχία της Συνδιασκέψεως της Γενεύης για δίκαιη λύση του Κυπριακού, πρέπει  αμέσως να κάνουμε προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. για άμεση συζήτηση για λύση του Κυπριακού με δική του ευθύνη όπως προνοεί ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών για τη Παγκόσμια Ασφάλεια και Ειρήνη.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ