ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ


«ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν. καὶ τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω!»

(Απόσπασμα από τον   Όρκο των Αθηναίων Εφήβων ή ο της Αγραύλου εφήβων όρκος  ή ο των Εφήβων όρκος ήταν ο όρκος που έδιναν οι Αθηναίοι έφηβοι κατά την ενηλικίωσή τους.)


     Αγαπητοί μου Συντοπίτες και Συντοπίτισσες,

     Διάλεξα πριν από την ημέρα των εκλογών να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις και να σας μιλήσω. Θα προσπαθήσω να σας μιλήσω και  να μπω στην καρδιά σας, στην ψυχή σας και να σας στείλω το δικό μου μήνυμα, το μήνυμα της αγωνίας και του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για το χωριό μας το Πλατύ της καρδιάς μας, αλλά και για τα παιδιά μας  ένα μήνυμα ελπίδας, γιατί όσο σκληρό και πυκνό αν είναι το σκοτάδι, τόσο πιο κοντά είμαστε στην αυγή και στο ξημέρωμα της ελπίδας.

Η ημέρα των αυτοδιοικητικών και τοπικών  εκλογών  του Μαΐου 2019 και ιδιαίτερα των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελούν το μεγαλύτερο αγαθό της ελληνικής δημοκρατίας, που μπορεί να προσφέρει στους πολίτες της,  αλλά και την μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε ως πολίτες και ψηφοφόροι  για τα παιδιά μας για το μέλλον μας.  Αλλά και το μέλλον της κοινωνίας μας, που εμείς και μόνο εμείς με την δικιά μας  ψήφο  καλούμαστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αλλά και να διαμορφώσουμε και να επιλέξουμε το καλύτερο για ολόκληρη την κοινωνία, προτάσσοντας το κοινό καλό ολόκληρης της κοινωνίας και όχι το ατομικό συμφέρον εις βάρος του κοινού καλού.


Αγαπητοί μου συντοπίτες και συντοπίτισσες,

 η απόφασή μου να μην κατέλθω στον στίβο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι απόφαση φυγομαχίας, μα ούτε άρνηση για την συμμετοχή μου στην προσφορά και στο έργο της συμμετοχής  για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εποχή για το χωριό μας, που πραγματικά όλοι μας αξίζουμε και ονειρευόμαστε. 

Η απόφασή μου της, μη καθόδου στα κοινά, είναι απόφαση ήθους, απόφαση εντιμότητας και απόφαση  ευθύνης απέναντι  στους συντοπίτες μας που δοκιμάζονται από τις λανθασμένες επιλογές του σήμερα και του παρελθόντος. Και δυστυχώς  καταδικαστήκαμε να ζούμε σε ένα χωριό που από το κεφαλοχώρι του μεσσηνιακού κάμπου κατάντησε να είναι συνοικισμός Ρομά,   που ένα χωριό πρότυπο και αξιοζήλευτο έγινε η χωματερή του Δήμου Καλαμάτας και όχι μόνο, ένα χωριό λαμπρό έγινε ένα χωριό των σκουπιδιών και των χαμένων ευκαιριών.

Δυστυχώς, το χωριό μας άδειασε, οι κάτοικοι έφυγαν, τα σπίτια ερήμωσαν. Οι καρδιές μας άδειασαν και οι ζωές μας γέμισαν αβεβαιότητα και φόβο.  Ακόμα και η Εκκλησία του χωριού μας είναι άδεια και με εικόνα εγκατάλειψης μιας και έγινε υπόθεση προσωπικού εγωισμού και θλιβερής εκμετάλλευσης  και οι συντοπίτες και συντοπίτισσες μας έγιναν τα περιπλανώμενα πρόβατα, που εκκλησιάζονται άλλου και οι προσευχές τους δεν ακούγονται στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που έφτιαξαν με μεγάλες στερήσεις οι πρόγονοί μας, προσφέροντας όλοι οι Μπασταίοι τον ιδρώτα τους και τον βίο τους και την άοκνη εργασία τους  και ας ήταν πάμφτωχοι και πραγματικά έφτιαξαν έναν μεγαλόπρεπη ναό, που ζηλεύουν ακόμα και οι μεγαλουπόλεις.

Δυστυχώς αγαπητοί μου συντοπίτες και συντοπίτισσες, το χωριό μας είναι σοβαρά πληγωμένο, σοβαρά άρρωστο και οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάντια του έχουν ονοματεπώνυμο και όλοι μας τους  ξέρουμε λίγο ή πολύ ποιοι  είναι αυτοί και τι  ανοσιούργημα και  τι κακό διέπραξαν εις βάρος πρώτα από όλα στο μέλλον των παιδιών μας και στο χωριό μας κοιτάζοντας να πουλήσουν τα σπίτια τους και τα όνειρα μας να πουλήσουν το χωριό μας για να φέρουν τους Ρομά. Δυστυχώς, αυτά τα έκαναν άνθρωποι δίχως ήθος, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως φραγμούς και φιλότιμο.

 Η οικογένεια μου, η ιστορική και μεγάλη οικογένεια των ηρώων Γεωργίου και Δημητρίου Γεωργιόπουλου των πληρεξούσιων που έστειλε το χωριό μας, τιμώντας την προσφορά τους και τον αγώνα τους   στις  μεγάλες Εθνικές Συνελεύσεις των Ελλήνων,  που δημιούργησαν και έβαλαν τα θεμέλια με το αίμα τους για  την μεγάλη σημερινή ελεύθερη Ελλάδα, γιατί τα αδέλφια Γεωργιόπουλου ήταν οι μεγάλοι ευεργέτες  του γένους μας, της προσφοράς και της θυσίας  και συνέφεραν τα πάντα για πάντα για να είναι αυτό το χώμα ελεύθερο για να υπάρχει αυτό το χωριό το πέρασμα της Μεσσηνίας  και του αιματοβαμμένου μεσσηνιακού κάμπου. Όπως άλλωστε μαρτυρά  αυτή η ονομασία του που  είχε την λατινική  λέξη ως όνομα του Μπάστα  (πέρασμα) ως το 1922 και σήμερα έχει ονομασία Πλατύ από το πλάτωμα του τροφοδότη με γλυκό νερό, του Παμίσου,  δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς ως απόγονοι  και εγώ  προσωπικά με το ιστορικό και ηθικό βάρος να τα πουλήσουμε έναντι ενός πιάτου φακής και   ορκιστήκαμε να αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε  να κάνουμε τα πάντα για το χωριό μας και αυτό  θα κάνουμε πάντα για την πατρίδα και για το χωριό μας.  Ουδέποτε θα παραδώσουμε τις αξίες και τα όνειρα μας σε αυτούς που κοιτάνε το ατομικό τους συμφέρων εξαγοράζοντας το χωριό μας για φτηνά πράγματα, όπως φτηνοί είναι και αυτοί που έφεραν το χωριό μας σε αυτήν την άθλια εικόνα του σήμερα …!!!

Ουδέποτε θα παραδώσουμε έστω ένα κατά το ελάχιστο από την πατρίδα και από το χωριό που μας γέννησε που εδώ ζήσαμε και ανατραφήκαμε και είναι οι ρίζες μας και μας κρατάνε ενωμένους  ως δέντρο. Δεν πρόκειται πότε να το εγκαταλείψουμε και ούτε να προδώσουμε τα έθιμα του και την ιστορία του και αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στης νέες γενιές  …!!!


Το απόσπασμα από τον Όρκο των Αθηναίων Εφήβων που προανέφερα πρώτο,  το έκανα όχι τυχαία και ούτε για εντυπωσιασμό,  αλλά για να καταδείξω  με τον πιο σωστό τρόπο τις πανάρχαιες αξίες του Γένους μας,  που είναι συνυφασμένες με την ζωή μας και δηλώνει απερίφραστα  προς πάσα κατεύθυνση, ότι θα αγωνιστώ  πάντα και με τους πολλούς,  μαζί αλλά και μόνος αν χρειαστεί, για το καλό της πατρίδας μας και του χωριού μας.  Και δεν πρόκειται να παραχωρήσω τίποτα από το χωριό μας και θα αγωνίζομαι  όπως πάντα με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, για να επικρατεί το δίκιο το σωστό και αυτό που είναι το πραγματικό ουσιώδες  συμφέρον της τοπικής κοινωνίας μας.  Αυτό κάνει όλα αυτά τα χρόνια  η ανεξάρτητη έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας  «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» που δεν χαρίζεται πουθενά και αγωνίζεται για το χωριό μας σεβόμενη του φίλους, αναγνώστες και συντοπίτες μας όπου γης! 

 Αγαπητοί μου συντοπίτες και συντοπίτισσες,

Ακούστε με τώρα που θα πάτε στην κάλπη, σκεφτείτε και κοιτάξτε τα παιδιά σας και την ζωή σας και αποφασίστε σωστά. Δείτε πως έγινε το χωριό μας και αποφασίστε και μην κάνετε το λάθος, που θα είναι δυστυχώς το τελευταίο για το χωριό μας …!!!

Σκεφτείτε τα όνειρα σας  και επιλέξτε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά σας και για εσάς!!!

Το χωριό μας, το χωριό της καρδιάς μας και των ονείρων μας δεν έσβησε, δεν πέθανε ακόμα. Ελάτε μαζί μας, ελάτε στην σελίδα μας και κάντε την φωνή σας, κάντε την κομμάτι από την καρδιά  σας  και ελάτε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το χωριό μας. Εμείς ως η ελεύθερη ανεξάρτητη φωνή της συνείδησής σας, η έγκυρη ενημερωτική σελίδα του χωριού μας «ΠΛΑΤΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» που ίδρυσα και έφτιαξα με ένα σκοπό για το χωριό μας,  είναι εδώ και σας περιμένει με την συμμετοχή σας και με την φωνή σας …!!!

Και εγώ προσωπικά είμαι εδώ παρών στο κάλεσμα να ανορθώσουμε την φωνή μας, ώστε το χωριό μας να μην γίνει η χωματερή της Μεσσηνίας, όπως θέλουν μερικοί με τα άρρωστα τους σχέδια  …!!!!

Πάντα υποχρεωμένος της αγάπη σας και πιστός στον καθήκον της αγάπης μας προς το χωριό της καρδιάς μας.

Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ