ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΤΑ «ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2019» ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΟ Δήμος Τριφυλίας διοργανώνει μεθαύριο Κυριακή στους Γαργαλιάνους, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο Μακεδονομάχο Καπετάν Τέλλο Άγρα για την ηρωική του θυσία υπέρ της πατρίδος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ώρα 8.15 μ.μ. Παράταξη των σημαιών των σχολείων της πόλεως, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων, του Χορευτικού, Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασιάς «ΡΙΖΕΣ» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων στο χώρο του Ανδριάντα του Ήρωα.

Ώρα 8.25 μ.μ. Πέρας της προσέλευσης των προσκεκλημένων στο Δημαρχείο.

Ώρα 8.30 μ.μ. Αναχώρηση προσκεκλημένων προς το χώρο της τελετής.

Ώρα 8.35 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση - Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 9.00 μ.μ. Παρέλαση των σημαιών των σχολείων, της Φιλαρμονικής και των Χορευτικών Τμημάτων των Συλλόγων. Μετάβαση των προσκεκλημένων στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας.

Ώρα 9.15 μ.μ. Χαιρετισμός από το δήμαρχο Τριφυλίας Παν. Κατσίβελα. Ομιλία με θέμα: “Καπετάν Τέλλος Άγρας: Η σημαντική του προσφορά στο Μακεδονικό Αγώνα και ο μαρτυρικός του θάνατος”. Ομιλήτρια η κα Ιωάννα- Σουλτάνα Κοτσώρη, διδάκτωρ Αρχαίας Ηθικής Φιλοσοφίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ώρα 9.45 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από τα Χορευτικά Τμήματα του Χορευτικού, Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μονεμβασιάς «ΡΙΖΕΣ», του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων & του Μορφωτικού Συλλόγου Γυναικών Γαργαλιάνων.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ