ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ


Γονείς από τη Σπερχογεία και τον Αντικάλαμο διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας τα παιδιά τους να φοιτήσουν στην Καλαμάτα, στο 5ο Γυμνάσιο, και όχι στο Γυμνάσιο Θουρίας όπου ανήκουν χωροταξικά.

Τονίζουν ότι για τη Θουρία δεν δικαιούνται μεταφορά και πως τα παιδιά θα πρέπει να πηγαίνουν και να γυρίζουν από το σχολείο με τα πόδια 2,5 - 3 χιλιόμετρα μέσα στη βροχή και στο κρύο, και κυρίως μέσα στον εθνικό δρόμο που δεν έχει πεζοδρόμια, με κίνδυνο να παρασυρθούν από κάποιο αυτοκίνητο. Υπενθυμίζουν το τραγικό δυστύχημα, όπου την περασμένη σχολική χρονιά ένας μαθητής από την Άνθεια έχασε τη ζωή του στον εθνικό δρόμο, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο επιστρέφοντας στο σπίτι του με τα πόδια.

Οι γονείς, αντιπροσωπεία των οποίων συναντήθηκε χθες και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο, επικρίνουν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που δεν κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο για τα παιδιά τους, εγκαλώντας τους μάλιστα πως είναι ανεπαρκείς γονείς.

Αναφορά γονέων της Σπερχογείας στην Εισαγγελία για μη μετεγγραφή των παιδιών τους

Μέχρι την πόρτα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας έφτασαν χθες εννέα γονείς από Σπερχογεία και Θουρία, καταθέτοντας αναφορά και διαμαρτυρόμενοι διότι δεν έγιναν δεκτές οι μετεγγραφές που είχαν ζητήσει για τα παιδιά τους σε σχολεία της Καλαμάτας, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης.

Μετακίνηση

Οι περιπτώσεις αφορούν κυρίως παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας και πρέπει να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Θουρίας, όμως οι γονείς τους θέτουν σοβαρό ζήτημα μετακίνησής τους. Η μικρή απόσταση μεταξύ των δύο χωριών δε δικαιολογεί μετακίνηση των μαθητών με ειδικό δρομολόγιο (λεωφορείο ή ταξί), ενώ σε ότι αφορά τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων, οι μαθητές δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Οι γονείς όλοι είναι εργαζόμενοι, κυρίως στην Καλαμάτα, γι’ αυτό και ζήτησαν τη μετεγγραφή των παιδιών σε Γυμνάσιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Παράλληλα θέτουν και ζήτημα επικινδυνότητας, καθώς είναι αδύνατο τα παιδιά αυτά με ασφάλεια να περπατούν επί του εθνικού δρόμου για να πάνε στο σχολείο τους ή να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς που κατέθεσαν και την αναφορά στην Εισαγγελία επισήμαναν πως έχουν απευθυνθεί και στο ΚΤΕΛ, αλλά τους επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των δρομολογίων.

Μας εξήγησαν, επίσης, ότι δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί υπάρχουν τόσες αντιρρήσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μετεγγραφή των παιδιών, τη στιγμή μάλιστα που άλλα παιδιά των ίδιων οικογενειών που ζητούν μετεγγραφή φοιτούν ήδη σε σχολεία της Καλαμάτας.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ